Jokić spreman za "Orlove", čeka se stav Denvera

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.02.2016.
12:21
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaški internacionalac Nikola Jokić priznao je da nije siguran da li će mu Denver dozvoliti da početkom jula nastupi za reprezentaciju Srbije.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Košarkašku reprezentaciju Srbije početkom jula očekuje borba za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a ukoliko selektor Đorđević ne bude imao problema u sastavljanju tima, može se reći da je "Orlovima" garantovana olimpijska viza.

Podrazumeva se da će biti neophodno da igrače koji konkurišu za mesto u reprezentaciji zaobiću povrede, a bitan faktor odigraće u NBA timovi koji imaju mogućnost da svojim košarkašima zabrane igranje za nacionalni tim.

Zbog toga ne čudi što mnogi već sada postavljaju pitanje da li će Saša Đorđević na raspolaganju imati trojac iz NBA lige, a najviše se tu misli na Nikolu Jokića koji pruža sjajne partije u Denveru.

"Ne znam šta će se dogoditi na leto. Ne znam da li će me Denver pustiti ili da li ću možda biti povređen? Ne želim samo da obećam nešto svojoj zemlji, a da posle ne ispunim to obećanje" rekao je Jokić za FIBA.

Srpski centar pruža fenomenalne partije u svojoj debitantskoj sezoni u najjačoj ligi na svetu pa ne treba odbaciti mogućnost da Denver "spusti rampu" na nastup u nacionalnom timu.

"Ako budem deo tima, biću veoma uzbuđen i spreman da pomognem svojim saigračima. Želimo da pokažemo da se Srbija vratila među najbolje košarkaške nacije na svetu. Svi sanjaju da izbore plasman na Olimpijske igre i mi ćemo sve učiniti da nam se taj san i ostvari" dodao je Jokić.

Ne treba podsećati na to da je prethodnog leta San Antonio napravio veliki problem Saši Đorđeviću kada je zabranio Bobanu Marjanoviću da nastupi za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu, ali se nadamo da se tako nešto neće ponoviti u slučaju Nikole Jokića.

Kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru igra se od 4. do 10. jula u Beogradskoj Areni a Srbija će nastupiti u grupi "A" sa selekcijama Angole i Portorika.

Na putu ka plasmanu na Olimpijske igre "Orlovima" će se naći još Češka Republika, Letonija i Japan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 25.02.2016
15:05

Već sam komentarisao ovaj tekst, ali komentar nije objavljen. Nije mi jasno kako samo našim košarkašima NBA klubovi mogu da zabrane nastup za reprezentaciju. Kada Novicki, Parker, Lovernj, Đinobili itd. treba da igraju za svoje reprezentacije nema problema od strane klubova, bitna je samo njihova želja. Kada su u pitanju naši igrači ključna odluka je na njihovim klubovima. Kako i zašto?

avatar
RadovanRD
Wednesday, 24.02.2016
00:41

Sramotno je da se desava ovo, kao klubovi mogu da zabrane igracu da igra za reprezentaciju.. Sta je sledece? Zabranjuju im da izlaze iz dvorane? Inace momce svaka cast na partijama koje pruzas

avatar
MarkoDjordjevic
Tuesday, 23.02.2016
16:04

Teo, Bogdan, Bjelica, Jokic, Boban.nPetorka koja moze da se nosi sa svima na OI, osim amera naravno.

avatar
Chella_ynwa
Tuesday, 23.02.2016
17:39

Na koju foru mislis da igraju ovi igraci u istoj petorci?

avatar
MarkoDjordjevic
Wednesday, 24.02.2016
00:29

A sto ne bi mogli da igraju ?

avatar
Zerar Depardje
Tuesday, 23.02.2016
19:06

on bi voleo da Bjelica igra trojku a Jokic ako dodje cetvorku