Jokić slavio protiv nesuđenog kluba, Kajri jači od ujeda bube!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 25.02.2016.
09:25
Izvor: Sportske.net

Nagetsi iznenadili Kliperse i naterali domaćina na crni rekord. Kobi se oprostio od Memfisa, gledao kako Karter preskače Barklija, za Bobija mizerne sekunde u pobedi nad Kingsima. Irving opet zdrav, jači i od krevetske bube iz Oklahome!

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Klipersi su šutirali trojke do besvesti, pobeda je otišla u Kolorado. Domaćin je probao 46 puta, rekord franšize za tri poena, pogodio samo 13. Nije ni čudo što su postigli samo 81 poen. Nikola Jokić je bio starter, završio je sa 7 poena, 11 skokova i 3 asistencije, Kenet Farid je posle bolesti bio odličan 21 poen, 11 skokova.

Ovoga puta je mladi tim Denvera ispoštovao zahtev Majkla Melouna i odigrao kvalitetnu odbranu tokom čitavog meča, pa je prekinut niz od tri poraza. Nadigrali su potpuno Klipse, imali više poena u reketu i više iz kontranapada.

Kingsi nisu imali šansu protiv San Antonija, Teksašani su nastavili svoju dominaciju nad Sakramentom, dobili su ovaj tim 35. put u 39 mečeva. Toni Parker je predvodio Sparse sa 23 poena, ispustili su prednost jedino u trećoj četvrtini, ali onda dodali gas i stigli do nove pobede. Bobi Marjanović bez učinka, na parketu je proveo sa 85 sekundi.

Kari i Tompson su bili previše za Majami, Stef je preko čoveka koji je specijalista za blokade Vajtsajda pogodio trojku u poslednjem minutu i praktično prelomio meč. On i Klej Tompson su iskombinovali ogromnih 75 poena (Kari je brojao do 42) pa Voriorsi hitaju ka rekordu, ovo im je bila 51. pobeda u ligi. Na drugoj strani Vejd sjajan 32 poena, Hit se odlično držao, poveo u poslednjem minutu, ali kako rekosmo, protiv Karija se baš ne može. Loše vesti za Hit su da je kraj sezone za Boša, ali i Bena Udriha.



Pravi podvig Čikaga, duel sa zahuktalim Vizardsima je pokazao koliko su Bulsi nepredvidivi. Bez Batlera, ali i Rouza odbranili su domaći teren. Bio je to sjajan timski rad, sedam  igrača su bili dvocifreni, odlično su sačuvali Vola koji je ubacio 16 poena i imao 7 asistencija, ali i loše šutirao. Toni Snel je pogodio četiri trojke, Gibson i Mut postigli po 17 poena, pa su epizodisti izneli ovu pobedu. Podsetimo, osim Batlera i Rouza, nedostajali su duže vreme povređeni Noa i Mirotić. Gasol je igrao bolestan, malo mu je nedostajalo za tripl-dabl, 15 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

"Grizliji" su do vrha napunili koš Lejkersa, ubacili su im 128 poena u meču bez odbrana. Ovo je najefikasnija utakmica tradicionalno tvrdog Memfisa, istakao se Mat Barns sa 25 poena, najviše u sezoni. Domaćin je vodio od početka do kraja,Brajant je ubacio 13 poena uz ovacije. U jednom trenutku smo videli pravi "Amarkord", Kobija protiv Vinsa Kartera. Karter je ubacio 9 poena, dovoljno da na večnoj listi strelaca pretekne Čarlsa Barklija, sada je 24. u istoriji. Inače Brajant je igrač koji je Memfisu dao najviše poena od kada postoji ova franšiza, a drži rekord dvorane FexExForum sa 60 poena, iz marta 2007. godine.

Oklahoma je počistila Dalas, dobila je sve četiri utakmice ove sezone protiv Mavsa. Noćas su odneli pobedu iz Teksasa, Ras Vestbruk je ubacio 24 poena, imao 13 asistencija i 7 skokova, Durant dodao 24 poena, pogodio i trojku sa velike udaljenosti sa zvukom sirene na kraju prvog dela meča. Veliki posao odradili su Adams i Kanter u reketu, imali su po jedan sjajan period u trećoj i poslednjoj četvrtini, kada je Tander pravio serije i uspevao da se odlepi. Novicki je ubacio 33 poena, najviše u sezoni, ali nije vredelo. Mavsi moraju da se probude, izgubili su 6 od 8 mečeva, sada su u grupi od četiri tima koji će se boriti za 6. 7. i 8. mesto, poslednje tri karte za plej of.



Kavsi su podigli glavu nakon gorke pilule protiv Detroita. Dobili su Šarlot uz 23 poena, po 7 skokova i asistencija Lebrona. Iako rovit, on odbija da odmori, predvodio je tim koji je ubacio 40 poena u drugoj četvrtini, preuzeo kontrolu i završio posao pre kraja meča. Lebron je protiv Pistonsa bio očajan, ali je uzvratio, Klivlend je bio motivisan da se osveti za poraz u Severnoj Karolini početkom meseca.

Otkriveno je i zbog čega je Irving igrao samo 9 minuta protiv Oklahome u nedelju, ujela ga je neka buba u hotelu u Oklahomi, pa se Kajri nije osećao dobro. Sada je to prošlost, noćas je ubacio 30 poena.



Toronto je nastavio strašnu seriju kod kuće, njihova deveta pobeda u nizu, izjednačili su rekord franšize. Dodali su gas u poslednjoj četvrtini, spustili Minesotu na svega 19 poena u tom periodu i dobili meč. Lovri i DeRozan su kombinovali 20 od 27 poena svog tima u poslednjoj četvrtini, to je odlučilo. Bjelica povređen, neće igrati sigurno ove nedelje, do kraja turneje.

Pol Džordž se probudio na vreme, u prvom poluvremenu duela sa Niksima bio je očajan. U nastavku je ubacio 25 od svojih 27 poena pa su Pejsersi dobili Nikse. Bilo je gusto, Porzingis je promašio trojku za pobedu. Loptu je uhvatio Majls Tarner koji je realizovao posle faula jedno bacanje i potvrdio trijumf Indijane.

Očekivana pobeda Detroita nad Filadelfijom. Bivši igrač Orlanda, Tobijas Haris je ubacio 22 poena, imao 8 skokova, Pistonsi su odigrali dobru odbranu i stigli do lakog trijumfa. Vodili su 23 razlike na poluvremenu, svih 30 tokom treće četvrtine. Sada će na mini odmor, naredni meč igraju tek u subotu u Milvokiju.

Rezultati:

Indijana - Njujork 108:105
Klivlend - Šarlot 114:103
Memfis - Lejkersi 128:119
Čikago - Vašington 109:104
Majami - Golden Stejt 112:118
Detroit - Filadelfija 111:91
Toronto - Minesota 114:105
Dalas - Oklahoma 103:116
Klipersi - Denver 81:87
Sakramento - San Antonio 92:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fair Play
Thursday, 25.02.2016
18:15

Kad ljudi/sportisti shvate sport na pravi nacin! Kobi je izazivao revolt kod navijaca protivnickih ekipa samom pojavom ali to je sport. Doslo vreme da se isprati legenda i postuje vecno.. Kod nas dodje Sale Djordjevic s Panatinaikos u goste a mi skandiramo p**** celava..