Jokić otpao, koga će još "precrtati" Sale?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.07.2017.
09:32
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije uskoro će objaviti kako izgleda skraćeni spisak za Evropsko prvenstvo. Ko će osim Nikole Jokića biti otpisan?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Nadali su se ljubitelji košarke u Srbiji da će Nikola Jokić nastupiti za "Orlove" na predstojećem Eurobasketu ali je centar Denvera na kraju obavestio selektora Đorđevića da ne računa na njega.

Svakako da ovakva odluka momka iz Sombora predstavlja veliki udarac za naš nacionalni tim, ali se bar može reći da je selektor na ovakve situacije navikao i da nije prvi put da bitan igrač "odjavljuje" reprezentaciju.

Aleksandar Đorđević uskoro će saopštiti kako izgleda skraćeni spisak za Eurobasket odnosno za pripreme koje će naš nacionalni tim započeti 20. jula.

Osim Nikole Jokića sa spiska će sigurno otpasti i Nemanja Bjelica koji se oporavlja od povrede i sigurno neće biti spreman da se priključi nacionalnom timu.

Na skraćenom spisku neće biti ni četvorice košarkaša koji će igrati za mlađe selekcije, a to su Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić i Aleksa Radanov.

"Žurnal" piše da je selektor napravio dogovor sa Nikolom Milutinovim i Nemanjom Dangubićem i da će pomenuti dvojac dobiti voljno kako bi se kroz treninge sa San Antonijom pripremio za narednu sezonu.

Kada se sa prvobitnog spiska "precrtaju" pomenuta imena ostaje 17 košarkaša koji bi 20. jula trebalo da se okupe pred početak priprema za Eurobasket.

Kako trenutno stoje stvari, Aleksandar Đorđević i njegov stručni štab mogu da računaju na sledeće igrače:

Plejmejkeri: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić;

Bekovi: Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić;

Krila: Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić;

Krilni centri: Milan Mačvan, Stefan Birčević;

Centri: Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović;

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 03.07.2017
13:53
avatar
Di Magia
Monday, 03.07.2017
13:31

Stimca, Bircevica, Lucica i Micica precrtati odmah...

avatar
Nenad Stanojevic
Monday, 03.07.2017
13:06

Ови играчи треба да иду на ЕП Тео,Јовић,Недовић,Богдановић,Милосављевић или Лазић,Симоновић,Калинић,Мачван,Радуљица,Кузмић,Штимац,Марјановић само је питање дали треба водити Драгана или Бранка

avatar
Bomb@$
Monday, 03.07.2017
13:20

Sta ce ti cetri centra ,Boga ti?

avatar
R E V O L T
Monday, 03.07.2017
13:28

Sta ce ti cetiri petice? Cak i Macvan u nekim varijanta to moze da odigra, trebaju ti po dve trojke i dve cetvorke.

avatar
SERBON
Monday, 03.07.2017
10:49

Mnogo će nam faliti Bjelica i Jokić ali opet dobra je ovo reprezentacija naročito na pozicijama 1 i 2 pa i 3...ma dobar je ovo sastav ljudi, borićemo se pa dokle stignemo.

avatar
Monday, 03.07.2017
10:06

voleo bih da se osvoji zlato, naravno praticemo prvenstvo, ali nekako mi se cini da smo veoma tanki na nekim pozicijama... npr krilni centri su slabi, Bircevic ni u Partizanu nije uradio nista spektakularno, samo u par navrata je pokazao neki kvalitet... na bekovskom mestu jedino je Bogdanovic kadar za velika dela, ostali prosek, iako cenim Gudurica njemu fali iskustvo koje ce nadam se dobiti na ovom sampionatu i u sledecim sezonama za neka sledeca prvenstva... na krilu pored Kalinica mislim da su Lucic i Simonovic cist prosek, tj nista specijalno... nadam se da Sale, koji je pokazao da je veliki strucnjak, moze da napravi uspeh i pored izostanka Jokica i Bjelice... jer zato je on selektor a mi samo dajemo neko misljenje...

avatar
crvena zvezda le
Monday, 03.07.2017
10:33

Nedovic moze da igra beka, a Guduric moze i krilo ako je potrebno, a Simonovic moze krilnog centra stim sto bi Simonovic posluzio ako ne ide ostatku ekipe da razbije protivnika trojkama, ali on ne bi trebalo biti glavno krilo.Na krilnom centru smo jako slabi mnogo fale Bjelica i Jokic tako da ce igru nositi Teo,Bogdan i Bobi.

avatar
Professor
Monday, 03.07.2017
15:00

Ako si pratio El mogao si da vidis da Simonovic kad se spusti na 4 pravi razliku u napadu tako sto izvuce protivnicke krilne centre i pretrcava ih ili sutira preko njih, tako da moze da bude korisniji od Bircevica , isto i Kalinic i Lucic, sva trojica mogu da se spustaju poziciju nize sto je prednost u odnosu na ostale reprezentacije. Nedovic je pre svega bek pa tek onda plej bar je to u Unikahi i ranije u Valensiji, pleja je igrao najvise u NBA tako da je to jos jedan bek koji moze da daje koseve u seriji i da resi utakmicu. Za Gudurica je jos rano i tu ce da uskoci Lazic koji je u zrelim godinama i imao je odlicnu sezonu, dosta je popravio sut i bice prava zamena za Markovica, bar u defanzivi.

avatar
Amar Zornic
Monday, 03.07.2017
09:55

Guduric i Micic ce otpasti a od centara apsolutno niko nije siguran

avatar
chaki
Monday, 03.07.2017
10:49

Trebalo bi i Lucic i Bircevic da otpadnu cist prosek, Lucica jedino ako bude gurao zato sto ga trenira u Bajernu

avatar
Amar Zornic
Monday, 03.07.2017
11:44

Ne verujem jer smo limitirani na njihovim pozicijama a slazem se da nisu neki igraci

avatar
R E V O L T
Monday, 03.07.2017
09:50

Vasilije Micić, Branko Lazić, Marko Gudurić, Stefan Birčević, Vladimir Štimac. Fina jedna petorka. E, sada naknadno pozovi Stevana Jelovca čisto da te malo odbije i da ti se kulturno zahvali!

avatar
Markо Đorđević
Monday, 03.07.2017
15:46

Sta si se uhvatio za tog Jelovca toliko ? Dobar je, stoji. Ali nije Dzordan. Koliko smo se puta coveku mesali u spisak, ukljucujuci i mene kad nije zvao Bobija, svaki put nas je demantovao. Igrace Macvan, Simonovic i Lucic na 4. i to je to.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 04.07.2017
15:05

A jel bi trebalo da dobijemo amerikance, ne razumem ? Igrace Macvan, krpice Simonovic i Lucic.

avatar
R E V O L T
Monday, 03.07.2017
19:02

Zato sto je imao vrlo dobru sezonu iza sebe i zato sto Bircevicu ovde nije mesto. Nije me bas demantovao na EP i nije me bas demantovao porazima od 100 i kusur razlike od Amerikanaca...

avatar
Monday, 03.07.2017
09:47

Cetvorka slaba. Za Bjelicu se znalo da nece, steta sto Jokic oce da odmara.

avatar
FaStee
Monday, 03.07.2017
09:42

Boze,jedan bircevic medju 17 najboljih.Jeste roster skracen zbog povreda,ali opet...

avatar
Salvatore
Monday, 03.07.2017
13:12

I jedan Guduric takodje.....

avatar
FaStee
Monday, 03.07.2017
16:19

Guduric? Izabran je za 3.,ako se ne varam,mladog igraca koji je najvise napredovao u evroligi. Igrao je fenomenalno aba i srpsku ligu,kao i kup. A bircevic mozda 5,6 solidnih partija u sezoni,a gudura je jos 5 ili 6 godina mladji. Apsurdno je porediti ih

avatar
Algebra
Monday, 03.07.2017
09:42

Gotovo izvesno otpadaju Vasa, Gudura i Birčević, a uz njih bi, po meni, bilo dobro da se precrtaju još Štimac i Branko. Štimac ima vrhunsku sezonu u Bešiktašu, ali je on ofanzivni igrač, a mi ofanzivne centre imamo u Bobiju i Raduljici, dok Kuzmić daje jednu defanzivnu notu timu, mnogo je kvalitetnije imati takvog igrača zadatka na petici. Što se beka tiče, tu se lomi između Gagija i Branka - prednost Gagiju jer nije jednodimenzionalni igrač, nešto je ''tanji'' u defanzivi, s' tim što ne igra prljavo. Branko bi na Fibinim takmičenjima, sa onakvom odbranom, utakmice završavao u prvoj četvrtini (za one koji košarku prate od skoro, napomena da pregledaju razlike u kriterijumu suđenja na Ulebovim i Fibinim turnirima, kod potonjih se mnogo više prednosti daje napadaču, dok se kod Uleba pušta muška makljaža).

avatar
crvena zvezda le
Monday, 03.07.2017
10:26

Lazic mora da igra jer se Markovic povukao i moramo imati igraca koji grize u odbrani.On je potrebniji od Milosavljevica mnogo.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 03.07.2017
10:46

Zato dodju Ameri pa nam pokazu makljazu sa 40-50 razlike kad god nas dohvate, i to sa drugom postavom, nose nas zubima, pojedu fizicki... a i Litvanci su nas jednom pokidali tako mlohave i sa takvim Fibinim shvatanjem igre... Zli bradati Laza mora da igra ako zelimo jacu odbranu da imamo, poginuce za istu covek, a i specijalac je na svojim zaduzenjima. Nije lako igrati odbranu, treba mnogo znati i jos vise se truditi, trebaju brze noge, snaga, inteligencija... Oni koji misle da je odbrana samo prebijati protivnike, ocigledno da nemaju predstavu sta dobra defanziva zaista znaci....