Jokić opet "sila", Bobi i Sparsi lako sa Bjelicom, Dirkova istorija!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.12.2015.
08:56
Izvor: Sportske.net

Nova odlična partija Nikole Jokića, srpski derbi pripao Marjanoviću. Novicki preskočio Šeka, pogađate, Nikola Vučević opet ključ u pobedi Orlanda!

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Mavsi su odneli pobedu posle produžetka iz Bruklina, meč će pamtiti Dirk Novicki. Ne samo da je bio ključ pobede Dalasa, već je u ovoj utakmici na večnoj listi strelaca NBA lige pretekao Šekila O'Nila.

Nemac je ubacio 22 poena,  sada je na 28 609 koševa u karijeri, ispred njega je Vilt Čembrlen sa 31 419, četvrti je Džordan sa 32 292, u prva tri su Džabar, Meloun i Brajant.



Inače, u ekipi gostiju je Barea postavio rekord karijere sa 32 poena, dodao je i 11 asistencija.

Šampion je ostao neporažen kod kuće. Voriorsi su relativno lako slavili protiv Jute, videlo se da su odmorni nakon četiri dana pauze. Kari nije forsirao, ubacioj je 16 poena, uz ne baš impresivan šut, čuva se za duel sa Kavsima za Božić. Juta koja je tesno izgubila prvi meč protiv Voriorsa ove sezone se dobro držala po poslednje četvrtine kada su domaći dodali gas i stekli nedostižnu prednost. Kod Golden Stejta istakao se Grin sa 15 poena, 9 skokova, 6 asistencija, na drugoj strani Fejvord, 17 poena, 9 uhvaćenih lopti.

Ni drugi favorit večeri nije imao problema, Oklahoma je protutnjala kroz Holivud, nije bilo nikakve dileme, zgazili su Lejkerse. Ovoga puta je bilo +35 za Tander koji je nedavno kod kuće rasturio slavnog rivala. Durant je ubacio 21 poen, Vestbruk 23, po 2 skoka i asistencije su mu nedostajale za tripl dabl.

Kobi je brojao do 19, ali ga je šut mnogo slabije služio nego u pobedi u Koloradu prethodne večeri. Sve je bilo rešeno u trećoj četvrtini kada je Oklahoma napravila seriju 22:0. Ovo je šesta pobeda u nizu za Tander protiv Lejkersa,  čime su izjednačili rekord svojih prethodnika, Sijetl Supersoniksa.

Nagetsi su uzvratili nakon poraza od Lejkersa, blistao je Rendi Foj sa 31 poenom, ubacio je 7 trojki Sansima pa je pobeda otišla u Kolorado.

Jokić opet odličan, 13 poena, 9 skokova, imaop je 2 asistencije i ukradenu loptu, promašio samo dva šuta iz igre.



Sparsi su lako izašli na kraj sa Minesotom, dobili su "Vukove" sedmi put u nizu. Pritisli su Viginsa prema očekovanjima, Kanađanin je ubacio samo 10 poena uz očajan šut, nra drugoj strani Leonard 19 poena uz lavovski deo u odbrani. Marjanović je dao četiri koša, imao i skok, Bjelica je igrao blizu 17 minuta, ali bez učinka, dve promašene trojke.



Milvoki je prema očekivanju bez trenera Kida savladao slabu Filadelfiju, šutirali su 60% protiv rivala koji je izgubio 12. put u nizu, 30 u sezoni. Kid je operisan i neće biti na klupi najmanje mesec dana, menjaće ga asistent Džo Prunti.

Atlanta je dobila peti meč u nizu, savladali su Pistonse i već su drugi na Istoku iako ne deluju impresivno kao prošle sezone.

Nikola Vučević je nastavio sa sjajnim partijama, ubacio je 21 poen pa su na Floridi pali Roketsi. Medžik je jurio rezultat, uspeli su da kontrolišu Hardena samo u finišu, ali je tada bilo najpotrebnije. "Bradonja" im je ubacio 31 poen, ali su ga sačuvali kada se rezultat lomio i sprečili da primi loptu u poslednjem napadu.

Boston je uz odličnu partiju Kelija Olinjika odneo pobedu iz Severne Karoline, beli centar je ubacio 20 poena, Krauder 19, Bredli i Tomas po 18. Pet igrača Seltiksa bili su dvocifreni, gosti su vodili čitav meč, ovo je njihova četvrta pobeda u nizu protiv Šarlota. Frank Kaminski je odigrao najbolju partiju u sezoni za Hornetse, ubacio je 23 poena.

Iznenađenje u Indijani, Kazins je sa 25 poena i 16 skokova vodio Kingse do neočekovane pobede. Sjajnog saradnika je imao u Kolisonu koji je ubacio 24, a malo je nedostajalo da Rondo zabeležu peti tripl dabl u sezoni, 13 poena, 16 asistencija i 8 skokova, ali napravio je i 9 grešaka, više od polovine za svoj tim.

Niksi bez Mela Entonija nisu uspeli da odole Klivlendu, Lebron nije blistao, ali je bio pravi u presudnim trenucima. Uspeo je da 7 od 24 poena ubaci u nizu u poslednjoj četvrtini u kojoj je odbrana domaćina nekako slomila otpor žilavog rivala koji je i vodio četiri minuta pre kraja.

Vašington je iako oslabljen savladao Memfis u prestonici, ovoga puta Vizardsi su imali 9 igrača, ali to im nije smetalko da slave protiv Grizlija. Vol je uz 14 poena imao isto toliko asistencija, Gortat igra odlično. Ubacio je 12 poena, imao isto toliko skokova protiv Marka Gasola, veče pre toga je dobio duel sa Kazinsom.

Rezultati:

Bruklin - Dalas 118:119 pr.
Vašington - Memfis 100:91
Klivlend - Njujork 91:84
Indijana - Sakramento 106:108
Šarlot - Boston 89:102
Orlando - Hjuston 104:101
Nju Orleans - Portland 115:89
Atlanta - Detroit 107:100
Minesota - San Antonio 83:108
Milvoki - Filadelfija 113:100
Feniks - Denver 96:104
Golden Stejt - Juta 103:85
Lejkersi - Oklahoma 85:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke