Jokić odličan do povrede, Majami pobedio u svlačionici!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 02.11.2015.
08:23
Izvor: Sportske.net

Srbin u finišu morao da napusti igru, dobra partija "partizanovca" Lovernja. Hjuston pobedio čovek koji nije odigrao ni sekundu. Dvojica trenera noćas ušetala u istoriju!

BETA/AP Photo/Sue Ogrocki
BETA/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Denver nije imao nikakvu šansu protiv Oklahome. Tander je protiv San Antonija i Orlanda morao da juri rezultat, ovoga puta nije bilo tako dramatično.

Kevin Durant je ubacio 25 poena, ni on ni Vestbruk nisu morali sami, odličan Ibaka sa 18 poena, 7 skokova i 5 blokada.

Kod Denvera Lovernj 11 poena, 7 skokova, Jokić je ubacio 8, uz 4 uhvaćene lopte, ali je zaradio povredu leđa u finišu. Danas će biti poznato koliko je teška povreda.

Hjuston su mnogi proglašavali za favorita iz senke, ali oni su startovali očajno, tri poraza. Noćas su uspeli da izgube meč protiv Majamija u kome su bili na +19 na poluvremenu. Ipak u nastavku ih je "Vrelina" spržila.

Rockets Heat Basketball

Na neki način, pobedio ih je košarkaš koji nije odigrao ni sekund u noćašnjem meču. Naime, Judonis Haslem jedan od kapitena Hita, iskusni košarkaš koji je u klubu od 2003. proveo je čitavu karijeru, a i "lokalac" je, rođen je u u Majamiju, je napravio šou u poluvremenu. Psovke, šutiranje flašica i teške reči su probudile saigrače koji su pregazi Roketse u nastavku.

Hasan Vajtsajd je ubacio 25 poena, imao 15 skokova, Vejd dodao 20. Na drugoj strani Harden očajan, 16 poena, ali šut 2 od 15, promašio je 10 trojki.

Hauard nije igrao, čuvao je leđa za večeras kada Hjuston traži prvu pobedu, rival valjda nije mogao da bude teži, Oklahoma.

Bulls Nets Basketball

Čikago je opravdao ulogu favorita protiv Orlanda, "Španci" Mirotić i Gasol su iskombinovali 32 poena, na drugoj strani Vučević 15, uz 12 skokova i 3 blokade.

Derik Rouz se umesto šuta ograničio na asistencije i skokove, smeta mu maska koju nosi, kaže da ne vidi baš najbolje koš, pa troši mnogo manje lopti nego obično.

Slavlje za Dvejna Kejsija, trenera Toronta.  On je stigao do 157. pobede sa Reptorsima, pretekao Sema Mičela sadašnjeg trenera Minesote. Kejsi je preuzeo Toronto pre četiri godine, od tada su u uzletu, osvojili su dve divizijske titule.

Kroz klub je prošlo 50 igrača, samo jedan je tu bio kada je Kejsi došao u klub. U pitanje je DeMar DeRozan, upravo su njegovih 15 poena u odlučujućim trenucima doveli Kanađane do pobede nad Milvokijem. Ovo je treća pobeda za Reptorse, tek treći put u istoriji dobili su prva tri meča u sezoni.

Kod Baksa koji su izgubili tri utakmice Antetokumpo 20 poena, 9 skokova.

Mavericks Rockets Basketball

Dalas se održao protiv bespomoćnih Lejkersa u finišu, Novicki je dao 25 poena, a i trener Dalasa, Rik Karlajl je pobedom postao najuspešniji u istoriji franšize iz Teksasa. On je stigao do 340. pobede na klupi Maveriksa, pretekao legendanog Dona Nelsona koji je i trener u NBA sa najviše pobeda 1335, 282 više od Karlajla.

Dalas je vodio čitavu utakmicu, ovo je njihova osma pobeda protiv Lejkersa u nizu, četvrta u "Stejpls Centru". Kao i prošle godine i ove su Lejkersi startovali sa tri poraza, podsetimo, prošle godine su izgubili prvih pet mečeva i sezonu završili kao najgoru u istoriji, sa svega 21 pobedom.

Brajant je ubacio 15 poena, a jedina dobra vest za navijače tima iz El-Eja su 22 poena i 15 skokova Džulijusa Randla.

U prvim utakmicama dana, San Antonio je slavio u Bostonu, a Atlanta je drugi put u tri dana dobila Šarlot, ovoga puta u Severnoj Karolini. Izveštaje sa tih mečeva možete čitati ovde.

Rezultati:

Šarlot - Atlanta 92:94
Boston - San Antonio 87:95
Toronto - Milvoki 106:87
Majami - Hjuston 109:89
Oklahoma - Denver 117:93
Čikago - Orlando 92:87
Lejkersi - Dalas 93:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke