Jokić naleteo na Vestbruka, Melova simultanka, Kari nasmejao i sebe i druge!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.11.2016.
09:31
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić zaslužuje veću minutažu, mediji nagađaju da je frustriran jer ne dobija pravu šansu. Bjelica slab, jedan od junaka večeri Melo Entoni. Bobi zakucan za klupu, Detroit prava domaćinska ekipa!

AP Photo/George Frey
AP Photo/George Frey

Povezane vesti

Denver je pokušao sve, ali je Ras Vestbruk bio bolji. Novim tripl-dablom uspeo je posle produžetka da odnese pobedu iz Kolorada.

Tri četvrtine su ga čuvali dobro, ali je u poslednjem periodu i produžetku Vestbruk dao 24 od ukupno 36 poena. Imao je gotovo neverovatnih 18 asistencija i 12 skokova, na kraju su Nagetsi ostali praznih ruku iaako su bili i na +13 tokom meča.

Nikola Jokić je ubacio 7 poena, imao 6 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte. Nurkić 8 poena, 7 skokova.

Jokić zaslužuje da igra više, smatraju navijači, u nekim trenucima kouč Meloun zaista pravi neshvatljive izmene kada je Srbin u pitanju. Ako je suditi po ovom govoru tela, naš košarkaš je bio prilično frustriran u noćašnjem duelu.



Bjeličina Minesota je odnela pobedu iz Arizone u režiji Viginsa i Karla Entonija Taunsa, iskombinovali su 47 poena. "Vukovi" su rasturili Sanse u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 21 poenom razlike. Srbin je ubacio jednu trojku, imao i 2 skoka za nešto više od 12 minuta. Sansi su napravili 26 grešaka, ispromašivali se u drugom poluvremenu...

Rekord za Hjuston, šutnuli su 50 trojki u pobedi protiv Sakramenta. Ubacili su 21, dve manje od istorijskog rekorda od 23 trojke koji dele sa Orlandom. Harden je napravio četvrti tripl-dabl u sezoni, 23 poena, po 10 skokova i asistencija. Kazins na drugoj strani 32, iako je u drugom poluvremenu ušao u problem sa penalima. Držao je Sakramento u igri, ali su previše dopustili u prvom poluvremenu kada su gosti iz Teksasa stigli do velike prednosti.

Drugi put za nekoliko dana Voriorsi su savladali Lejkerse, ovoga puta u Holivudu nije bilo iznenađenja kao na otvaranju sezone. Kevin Durant je ubacio 29 poena i imao 9 asistencija u lakom trijumfu Golden Stejta. Na kraju je bilo +24 za goste, što je ipak znatno manje od +43 iz Ouklenda pre par dana. Inače, trener gostiju Stiv Ker kaže da su se oba tima prejela tokom Dana zahvalnosti i da je to bila jedna od najgorih utakmica kojoj je prisustvovao. Kari je uspeo da promaši zakucavanje, kaže da mu se to dešavalo i ranije. Lejkersi su bili oslabljeni bez Rasela, Rendla i Nika Janga.



Zaustavljeni su i Pelikansi, nakon četiri pobede u nizu. Portland je slavio i pored 31 poena, 13 skokova i 5 blokada Entonija Dejvisa. Lilard je brojao do 27, imao i 11 asistencija, Blejzersi su dobili 2000. utakmicu u istorijiu franšize. Kontrolisali su igru, malo iskomplikovali život u poslednjoj četvrtini, ali su ipak priveli meč kraju bez problema.

Detroit je ponovo pokazao koliko je dobar kod kuće. Sjajnom odbranom oborili su lidera lige, Kliperse, Marjanović opet nije igrao. Sve bolji Koldvel-Poup je ubacio 16 poena i imao 10 asistencija, dabl-dablove su zabeležili i Lejer i Dramond. Pistonsi su vodili i sa +18, izgubili prednost, ali na kraju ipak slavili sedmi put u devet mečeva pred svojim navijačima. Na strani su očajni, 1-7.

Kod Klipersa Redik i Grifin po 24 poena, Kris Pol je imao 15 asistencija.

Majami je iznenadio Memfis, Hit je predvodio Tajler Džonson sa 22 poena, izjednačio je svoj najbolji skor u sezoni. Gosti sa Floride bili su bez Dragića.

Juta je spustila Atlantu na 68 poena i još jednom pokazala kakvu odbranu može da odigra. Džordž Hil je ponovo komandovao na pleju sa 23 poena, Hejvard ubacio 24.

Toronto je odneo pobedu iz Milvokija, DeRozan je ubacio 26 poena, ispod svog proseka, ali dovoljno da Kanađani dobiju novi meč na turneji. Indijana nije imala problema sa Bruklinom, Majls Tarner se vratio u tim, centar Pejsersa je uz 16 poena, imao 8 skokova i 4 blokade, Pol Džordž je propustio još jednu utakmicu zbog povrede. Bojan Bogdanović kod Netsa 8 poena.

Melo Entoni je junak Njujorka, srušili su Hornetse u produžetku, lider Niksa je uz 35 poena pogodio šut za pobedu, šestu u "Medison Skver Gardenu" u nizu za domaćina.



Bulsi su slavili u Filadelfiji, uz 26 poena Dvejna Vejda, mladi tim Siksersa je bio bez Embida, Šarić 4 poena, 7 skokova, 3 asistencije. Ovo je bio završetak turneje za Bulse, vraćaju se kući sa skorom 4-2. Nisu ispustili šansu da dobiju ipak slabog domaćina, vodili su od početka do kraja, pa u poslednjoj četvrtini je bila prilika da posao završe rezerve. Mirotić je ubacio 6 poena za goste.

Dalas nemoćan u Ohaju, šampion je lako dobio meč, Kevin Lov posle herojstava u prošloj utakmici, 27 poena i 10 skokova. Kajri je dodao 25 koševa, Lebron u svojoj hiljaditoj utakmici u regularnoj sezoni, 19 poena, 11 skokova. Najslabiji tim lige nije imao nikakvu šansu, Novicki je ubacio 15 poena za očajne Mavse koji su u jednom trenutku gubili sa 45 razlike, ali na kraju ublažili poraz. Kavsi su ubacili 20 trojki.

Nikola Vučević je odigrao sjajan meč, 17 poena i isto toliko skokova za Crnogorca, ali je Orlando ostao bez pobede u tesnoj završnici. Džon Vol je predvodio ne baš impresivne Vizardse sa 26 poena i 10 asistencija. Sjajni plej je ubacio poslednjih psam poena za Vašington  koji je sačuvao pobedu u finišu. Za Orlando, ovo je treći poraz u nizu.

Rezultati:

Sakramento - Hjuston 104:117
LA Lejkers - Golden Stejt 85:109
Portland - Nju Orleans 119:104
Feniks - Minesota 85:98
Memfis - Majami 81:90
Juta - Atlanta 95:68
Milvoki - Toronto 99:105
Indijana - Bruklin 118:97
Filadelfija - Čikago 89:105
Njujork - Šarlot 113:111 pr.
Detroit - LA Klipers 108:97
Klivlend - Dalas 128:90
Orlando - Vašington 91:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Saturday, 26.11.2016
12:23

Jokic je klasa, i zasluzuje da igra vise...a Marjanovic jednostavno ne moze u NBA, to je bilo jasno od pocetka,ali makar ce uzeti fine pare.