Jokić mučio "Supermena", šampion dobio "revolveraša", pojavio se i Bobi!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.02.2017.
09:06
Izvor: Sportske.net

Odlična partija Jokića, ali Denver ponovo odigrao lošu odbranu. Kajl Korver pokazao zbog čega je stigao među Kavse, malo vremena i za Bobija kada je sve bilo rešeno...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Denver nije imao šansu u Atlanti. Primili su čak 72 poena u prvom poluvremenu, tada je praktično sve bilo rešeno. Nikola Jokić odličan sa 18 poena i 13 skokova, međutim Atlanta je posle serije loših utakmica podigla nivo igre, delovali su kao potpuno drugi tim od onoga koji je Juta pregazila u ponedeljak uveče. Nagetsi bez energije, nedostaje Galinari, povredio se Farid, spustili su se na -4 u finišu, ali je Atlanta brzo stvari privela kraju.

Srbin je odigrao odličnu partiju protiv Hauarda, ali nije bilo dovoljno raspoloženih saigrača da se napravi preokret.



Raspucao se Klivlend, ulaze u formu, ubacili su 132 poena Indijani, čak 75 u drugom poluvremenu.  Lebron je brojao do 25, imao 9 asistencija, nakon izjednačenog prvog poluvremena šampion je treći period dobio rezultatom 40:18. Bila je ovo i najbolja partija Kajla Korvera, sipao je trojke, na kraju je veteran završio sa 29 poena, pogodio je osam trojki iz devez pokušaja.

Kavi Leonard se vratio i sa 32 poena vodio San Antonio do pobede u Filadelfiji. Domaćin ponovo bez Embida, Spartsi su kontrolisali utakmicu u finišu kada su serijom poena stigli do solidne prednosti i na kraju slavili. Na drugoj strani Dario Šarić sve bolji, ubacio je 20 poena.

Pistonsi su uz 24 poena i 17 skokova Dramonda savladali Lejkerse, videli smo konačno i Bobija Marjanovića, 4 poena za isto toliko minuta, uhvatio je i 4 lopte. Gosti su napravili previše grešaka, u trećoj četvrtini primili previše poena, to je o odlučilo.

Vašington je iščupao pobedu protiv najgoreg tima lige u produžetku. Slavili su u Bruklinu, Džon Vol je ubacio 23 poena i imao 12 asistencija, Bredli Bil brojao do 31, u produžetku je sjajnu rolu imao Oto Porter. Bogdanović 21 poen za Netse, on im je i doneo produžetak, ali i promašio šut koji je mogao Netse da ostavi u igri u dodatnih pet minuta.

Juta igra sjajno, posle Atlante, protutnjala je i kroz Nju Orleans. Gobert je uz 10 poena imao i 16 skokova, veteran Džo Džonson je predvodio inspirisanu klupu sa 27 poena, Pelikansi potpuno nemoćni. "Džezeri" su šutirali 55%, ubacili 14 trojki, zaista sve im je polazilo za rukom, zaustavili su Entonija Dejvisa, sledeća stanica kojom završavaju mini turneju je večeras Dalas.

Ne staje ni Majami, slavili su u Milvokiju, Vajtsajd je dominirao sa 23 poena i 16 skokova, Dragić je ubacio 16 poena. Hit je vlasnik novog rekorda, nikada tim sa tako lošim skorom nije dobio 12 mečeva u nizu. Za Milvoki loša sreća se nastavlja, izgubili su Džabari Parkera zbog povrede, u pitanju je koleno, strahuju da ga čeka duža pauza.

Minesota je srušila Toronto iako im je DeRozan ubacio 30 poena. Karl Entoni Tauns je postigao 29 poena, imao 14 skokova, ali je Kanađane srušio zemljak Vigins sa 31 poenom. Lovri je promašio trojku za produžetak, Bjelica završio sa tri poena. Toronto je inače odigrao mnogo bolje u prvom poluvremenu, ali im je kasnije zakazala odbrana. Lens Stivenson koji je potpisao ugovor na deset dana sa Minesotom je odigrao odličnu poslednju četvrtinu, ubacio šest poena i sačuvao Lovrija.

Klipersi su produbili krizu Niksa, Blejk Grifin je ubacio 32 poena, u meču u kome su svi pričali o incidentu koji se desio van terena. Nekadašnji košarkaš Niksa, Čarls Oukli se sukobio sa obezbeđenjem, na kraju je i uhapšen. On se sukobio sa jednim od čelnika kluba, Džejsom Dolanom čiji je veliki kritičar.

Memfis je opravdao ulogu favorita protiv Feniksa, spustili su ih na 91 poen, Majk Konli sa 23 je vodio "Grizlije" do trijumfa, šestog u sedam utakmica. Došlo je do sukoba Bukera i Troja Danijelsa, izbio je sukob, šestorica igrača su dobila tehničke, trojica isključena, uključujući i Danijelsa.

Golden Stejt je lako izašao na kraj za Čikagom koji je ponovo bio bez Batlera i Vejda. Durant je posle loše partije u prošloj utakmici odgovorio sa 22 poena, 10 skokova, 7 asistencija u trijumfu, dok je Klej Tompson na 27. rođendan ubacio šest trojki, ukupno 28 poena. Voriorsi su zaboravili poraz u Sakramentu kada je Stiv Ker isključen, a Grin i Durant se sukobili nakon meča.

I na kraju Sakramento, jedno od iznenađenja sezone, pobeda u Bostonu. Iznenađenje jer su bili bez suspendovanog Kazinsa i šokirali "Kelte". Boston je dobro počeo, a onda kao da su potcenili rivala koga je predvodio Daren Kolison sa 25 poena. Sakramento je prekinuo seriju Bostona od sedam pobeda kod kuće, odigrali su odličnu odbranu u drugom poluvremenu, a Tomas koji je ubacio 26 poena je poraz nazvao najgorim u sezoni.

Rezultati:

Boston - Sakramento 92:108
Golden Stejt - Čikago 123:92
Memfis - Feniks 110:91
Njujork - LA Klipers 115:119
Minesota - Toronto 112:109
Milvoki - Majami 88:106
Nju Orleans - Juta 94:127
Bruklin - Vašington 110:114 pr.
Detroit - Lejkersi 121:102
Atlanta - Denver 117:106
Filadelfija - San Antonio 103:111
Indijana - Klivlend 117:132

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke