Jokić matirao "Kralja", "Bugi" Kazins se već naljutio!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 12.03.2017.
09:33
Izvor: Sportske.net

Denver odmakao rivalima koji su noćas izgubili, nova sjajna partija Nikole Jokića. Prvi problemi sa Kazinsom u Nju Orleansu, bilo mu je potrebno samo osam mečeva...

EPA/TANNEN MAURY
EPA/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Listi "skalpova" Nikola Jokić je dodao i onaj "kraljevski". Denver je slavio u Kaliforniji protiv Sakramenta uz 20 poena i 14 skokova srpskog centra. Geri Heris je dodao 24, Danilo Galinari 15, pa Nagetsi i dalje odolevaju napadima rivala na plej of poziciju.

Za promenu Denver je dobio odbranom, u poslednjoj četvrtini je prelomio Džamal Marej serijom poena, pa je nakon dva poraza ove sezone od Sakramenta, Denver dobio dva puta Kingse i skor je izjednačen. Uz to, Denver je sada na dve pobede više od Portlanda u borbi za osmo mesto na Zapadu.


San Antonio je lako pobedio rezervne Voriorse koji su odmarali tim na gostovanju u Teksasu. Kao što se i očekivalo, Sparsi su jakom odbranom slomili rivala koji je bio bez Karija, Tompsona, Grina i povređenog Duranta. Ijan Klark je predvodio Golden Stejt sa 36 poena, ali je San Antonio bez Oldridža i Leonarda već posle prvog poluvremena rešio pitanje pobednika. Jednostavno, imaju mnogo dužu klupu, Pati Mils je ubacio 21 poen, San Antonio je šutirao preko 50%, niko se nije radovao pobedi kada je stigla vest da će Oldridž odsustvovati zbog problema sa aritimijom. Sada su se Sparsi približili Voriorsima na pola pobede i imaju bolji međusobni skor.

Bolan poraz za Portland, pobedu iz Oregona je odneo Vašington. Ponovo su Vizardsi slavili posle produžetka, Džon Vol je ubacio 39 poena, kontroverza u finišu domaći su tvrdili da je Markif Moris izašao van terena pre šuta u poslednjoj sekundi kojim je doeo pobedu gostima. Publika je protestvovala, ali sudije nisu mogle da pregledaju snimak po pravilima. Moris je izašao, ali sudije to nisu videle tokom igre, i to nije stvar koja se preglewda po pravilima. Vašington je podsetimo prethodne večeri  slavio u Sakramentu takođe posle produžetka, ovo je bila njihova četvrta utakmica u pet večeri.

Minesota je poražena u Milvokiju, i za njih je to udarac s obzirom da se Denver sada odmakao. Nisu pomogla 35 poena Taunsa, Bjelica je dao 8 koševa, imao 5 skokova i 3 asistencije, igrao više od pola sata. Baksi su u naletu, Antetokumpo je ubacio 18 poena, ali čak sedam igrača je bilo dvocifreno. Pokazalo se da kada Milvoki zaustavi rivala ispod 100 poena, obično dobija meč, u takvim situacijama su na 18-4 ove sezone.

Klivlend je uz novi tripl-dabl Lebrona Džejmsa dobio u Orlandu. Lebron je ubacio 24 poena, imao 13 asistencija i 12 skokova, na drugoj strani vratio se Vučević nakon četiri meča pauze. Crnogorac je ubacio 20 poena, imao 16 skokova, ali su 15 trojki Kavsa presudile, iako su bili bez povređenog Korvera.

Pelikansi su dobili u Severnoj Karolini, 46 poena Entonija Dejvisa su presudili Šarlotu, "Obrva" je imao i 21 skok. Kazins loš, čak je sedeo na klupi kad se rezultat lomio, nije hteo da daje izjave posle meča, bio je ljut, i izgleda da problemi počinju. Pelikansi su inače na 2-6 od kada su doveli Kazinsa. "Bugi" je celo veče imao problema sa Kodijem Zelerom...

Majami je nastavio seriju, imaju skor 21-4 u poslednjih 25 mečeva. Deluje kao bajka, savladali su Toronto, Dragić je ubacio 15 poena, Vejters 20, Vajtsajd 12, uz 14 skokova i 4 blokade. Slovenac se inače povredio na startu drugog dela, dobio je lakat u lice od Korija Džozefa i nije se vraćao na teren. Hit je pobedom preskočio Čikago, sada su deveti, imaju pola pobede manje od Milvokija i pobedu manje od sedmoplasiranog Detroita. Ako ovako nastave da igraju, naći će se u doigravanju.

Sansi su odneli pobedu iz Dalasa, Devin Buker je posle dužeg vremena namestio ruku, ubacio je 36 poena Mavsima, i pogodio šut za pobedu čime je prekinuo pobedničku seriju Dalasa.

Memfis je u očajnoj formi, pobedu iz Tenesija odnela je Atlanta, 16 poena Pola Milsapa, koji je imao 11 skokova i 6 asistencija bili su previše za "Grizlije". Domaćin je u velikoj krizi, imali su očajne procente, ovo je njihov peti poraz u nizu.

U ranije odigranim mečevima Juta nije našla rešenje za Vestbruka, Klipersi su savladali Filadelfiju, dok je Detroit bio bolji od Niksa, uz 28 poena Tobijasa Harisa. Boban Marjanović nije dobio šansu u meču u kome je Detroit dao 66 poena u prvom delu i iako su Niksi držali priključak nisu ni pripretili. Melo Entoni je dao 13 poena, uzeo samo devet šuteva. Detroit je sada sedmi, pola pobede iza šestoplasirane Indijane.

Rezultati:

Orlando - Klivlend 104:116
Šarlot - Nju Orleans 122:125
Majami - Toronto 104:89
Milvoki - Minesota 102:95
San Antonio - Golden Stejt 107:85
Dalas - Feniks 98:100
Memfis - Atlanta 90:107
Portland - Vašington 124:125 pr.
Sakramento - Denver 92:105
Detroit - Njujork 112:92
LA Klipers 112:100
Oklahoma - Juta 112:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke