Jokić mašina za dabl-dablove, trener ne popušta!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 07.03.2016.
09:13
Izvor: Sportske.net

Nagetsi se specijalizovali za produžetke. Jokić ponovo odličan, njegov trener na meti navijača. Posle šoka koji su priredili Lejkersi, iznenađenje i u Memfisu. Redži Džekson noćna mora za Blejzerse, "Bradonja" pokvario žurku u Kanadi!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

U noći u kojoj su svi pričali o neočekivanom porazu Voriorsa od Lejkersa, Denver je odigrao još jedan produžetak, preživeo 30 poena Novickog i savladao Dalas.

Sjajan je bio Kenet Farid sa 25 poena i 20 skokova, utakmicu je rešio Di-Džej Ogustin koji je postigao poslednjih osam poena u produžetku, uključujući i dva slobodna bacanja u poslednjoj sekundi. Tako je velikim preokretom Denver stigao dpo trijumfa u koji je Jokić ugradio 13 poena i 12 skokova za 20 minuta. Odlični Srbin je imao i 3 asistencije, 2 ukradene lopte i blokadu, Nagetsi su se osvetili Mavsima za poraz u produžetku krajem februara. U poslednje vreme su navikli na dodatne minute, pre dva dana su izgubili od Bruklina, takođe u "overtajmu".



Jusuf Nurkić je propustio i sedmi meč u nizu, Lovernj ubacio 2 poena za 14 minuta.

Na račun trenera Melouna ponovo je bilo dosta zamerki jer Jokić nije duže vreme proveo na parketu. Inače, juče je dosta pažnje izazvala statistika po kojoj je Jokić bolji od Novickog u njegovim godinama. Kada je Nemac imao 20, imao je lošije brojke od Srbina, što svakako pokazuje koliko je Jokić napredovao i šta znači ova fantastična debitantska sezona.

Novo iznenađenje napravio je Feniks. Sansi su prvo posle 17 mečeva prekinuli niz poraza na strani protiv Orlanda, a noćas su šokirali Memfis. Devin Buker je ubacio 27 poena, Aleks Len imao uz 19 koševa i 16 skokova, Teletović 18 poena, tvrde da je nešto kliknulo i da postaju tim u ovoj teškoj sezoni. Grizliji su u drugom poluvremenu, naročito na startu bili užasni, pogodili su 1 od 12 šuteva, dozvolili rivalu da napravio seriju 20:4 i preuzme kontrolu nad mečom.

Hjuston je odneo pobedu iz Toronta, prekinuo niz domaćih od 13 pobeda u Kanadi. Džejms Harden je pokvario žurku sa 40 poena, Hauard je uz 21 koš imao 11 skokova, morao je zbog penala na klupu u poslednjoj četvrtini, ali su Rokitsi zaigrali još bolje i ubacili čak 36 poena Reptorsima u tom periodu igre.

Majami je teže nego što se očekivalo savladao Filadelfiju, igrali su loše, ali na kraju slavili u 23 poena Gorana Dragića. Razmahao se Hasan Vajtsajd, uz 14 poena i 13 skokova imao je 7 blokada.

Redži Džekson je opet bio koban za Portland. Ubacio je 30 poena i prelomio meč. Podsetimo u novembru u Oregonu u poslednjoj četvrtini su Pistonsi ubacili 41 poen rivalu, tada je Džekson dao ukupno 40 poena, od toga 26 u poslednjem periodu. I sada nisu imali rešenje za njega, a Lilard je odigrao mnogo slabije nego u prethodnih desetak mečeva, dao je 26 poena, ali uz tek trećinu ubačenih šuteva.

Detroit se pobedom izjednačio sa Čikagom u borbi za osmo mesto i plej of na Istoku. Sada ih čeka turneja od četiri meča.

Videli smo i istoriju u Detroitu, veteran Kris Kejmen je prvi put za 13 godina koliko je u NBA postigao trojku, do sada je u karijeri imao 0 od 23 za tri poena.

U matine mečevima, kako rekosmo šok u Los Anđelesu, dok je Oklahoma slavila u Milvokiju. O tome čitajte ovde.

Rezultati:

Memfis - Feniks 100:109
Milvoki - Oklahoma 96:104
Lejkersi - Golden Stejt 112:95
Denver - Dalas 116:114 pr.
Majami - Filadelfija 103:98
Detroit - Portland 123:103
Toronto - Hjuston 107:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke