Jokić lider Nagetsa, ludi derbi u Ohaju, pogodio preko brata blizanca za pobedu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 22.01.2017.
09:23
Izvor: Sportske.net

Jasno je, Nikola Jokić je prvi čovek Nagetsa, ponovo najbolji u pobedi Denvera. Sparsi komplikovali i ipak srušili šampiona u gostima, neverovatna završnica u Detroitu. "Zemljaci" se osvetili Indijani, "Bugi" ljut na sudije, kada se raspuca Hjuston, teško

AP Photo/Darren Abate
AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Denver se okupio oko Nikole Jokića, kažu saigrači. Srbin je sa 19 poena i 10 skokova vodio Nagetse do nove pobede u "Pepsi centru" protiv oslabljenih Klipersa.

"Odigrali smo dobru odbranu, delili loptu, počeli smo da igramo kao tim", rekao je Srbin koji je odigrao dvadesetak minuta, nije bilo potrebe za više.

Bez Grifina i Pola, domaćin je izgubio dva meča u nizu, posle serije od sedam pobeda. Nijednog trenutka nisu vodili, probali su da se vrate u meč, spustili na -8, ali to je bilo sve.

Jokić se i u jednom trenutku zakačio sa DeAndre Džordanom, ali se sve završilo bez većeg incidenta, mada je centar Klipsa bio primetno nervozan i zaradio tehničku grešku.





Juta je savladala Indijanu, kada igra (ima problema sa povredama), Džordž Hil je nenadmašan. Ubacio je bivšem timu 30 poena, odličan je bio i Hejvard koji je takođe momak iz Indijane (27 poena), zemljaci su došli glave Pejsersima.

"Bugi" Kazins je utrpao 42 poena Bulsima i izgubio meč. Bio je ljut na sudije zbog odluka u samom finišu, odnosno što mu je sviran faul nad Vejdom. Na putu ka svlačionici pošutirao je kante za smeće, Vejd je završio sa 30 poena, imao dve ključne ukradene lopte u finišu. Kazins je bio sarkastičan posle meča, čestitao sudijama na fantastično odrađenom poslu.

Kingsi inače u ovoj deceniji, tačnije od 2009. nisu dobili u Čikagu.

U derbiju, San Antonio je uz 41 poen Kavija Leonarda odneo pobedu iz Ohaja. Videli smo produžetak u meču večeri, Lebron je ubacio 29 poena, ali su Sparsi ponovo pokazali da bolje igraju na strani. Lebron je ozborio produžetak, ali je na kraju promašio iz teške pozicije za pobedu. Sparsi u poslednja tri minuta regularnog dela nisu dali koš. Ipak, u produžetku, iako je Irving preuzeo konce sa šest poena, Teksasašni trojkom Milsa, pa greškom Džejmsa zaobilaznim putem stižu do pobede. Klivlend je promašio 10 penala, Leonard odigrao 46 minuta, najviše u karijeri. Postao je i prvi igrač San Antonija u 30 godina koji je u šest mečeva u nizu postizao više od 30 poena. Majku Mičelu je to pošlo za rukom 1986.

Proigrao je Hjuston, za razliku od prethodnih utakmica pogađali su u Memfisu, pa i pored 32 poena Marka Gasola, "Grizliji" nisu imali šanse. Harden je ubacio 29 poena, Roketsi su pogodili 16 trojki, imali preko 50% šuta, malo poznati Sam Deker je ubacio 30 poena. Zamenio je povređenog Rajana Andersona i izrešetao koš Memfisa. Momak sa Viskonsima je ubacio šest trojki, bio veoma miran, zaista prvi start u NBA karijeri za pamćenje.

Velika pobeda Portlanda u Bostonu nakon produžetka, Ajseji Tomasu 41 poen nije bio dovoljan da pobedi. Na drugoj strani MekKolum je brojao do 35, Lilard ubacio 28, pa su Blejzersi stigli do prve pobede na turneji. Lilard je ubacio ključnu trojku u produžetku za pobedu, pa se tim rehabilitovao za poraz u poslednjoj sekundi prethodne večeri u Filadelfiji. Za Boston ovo je drugi poraz u nizu, pre toga Seltiksi su dobili 13 od 16 mečeva.

Sansi su slavili u Njujorku, iako je Melo Entoni dao 31 poen, u neizvesnoj završnici, gosti iz Arizone su na krilima Devina Bukera odneli pobedu. Najbolji strelac Feniksa je ubacio 26 poena, trojku u poslednjem minutu koja je prelomila meč. Melo u poslednjoj četvrtini nije dao nijedan koš, Derik Rouz je završio sa 26 poena, Porzingis ubacio 14.

Bobi Marjanović je igrao oko 5 minuta u tesnoj pobedi Detroita nad opasnim Vizardsima. Srpski centar je ubacio 2 poena i imao jedan skok. Markus Moris je postigao 25 poena u večeri u kojoj je Dramond ušao u problem sa penalima, završio sa 3 poena i 10 skokova. Ipak, Pistonsi su se radovali kada je Markus Moris u poslednjoj sekundi preko brata Markifa pogodio za pobedu. Njegov brat je to nazvao "čistom srećom", ali je Vašington ispustio trijumf iz ruku...

Majami je produbio krizu Milvokija koji je u slobodnom padu. Antetokumpo je ubacio 24 poena, na drugoj strani oporavljeni Vejters dao 33 koša za trijumf domaćih. Dragić opet odličan, 25 poena, 6 asistencija.

Filadelfija bez šanse u Atlanti, Milsap je ubacio 22 poena, imao 10 skokova, gosti su odmarali Embida, mnogo iskusniji Houksi su dominilari pod koševima, Hauard je uhvatio 15 lopti, pa je ovo za Atlantu 11. pobeda u 13 mečeva.

I na kraju, Šarlot je prema očekivanju savladao Netse, uz 16 poena Batuma, Francuz je sanirao povredu kolena, Hornetsi se sada vraćaju u formu, Na drugoj strani, po običaju, Bruk Lopez 24 poena, Bogdanović je dao 16, Bruklin nije ponovio neverovatnu partiju protiv Pelikansa. Doduše vratili su se sa -17 u neizvesnu završnicu, ali je sa nekoliko trojki Šarlot priveo meč kraju bez problema. Ovo je bila i osveta za poraz od Netsa na "Boksing dej", kada je Randi Foj pogodio trojku za pobedu Bruklina, sa sirenom.

Rezultati:

Juta - Indijana 109:100
Denver - LA Klipers 123:98
Ćikago - Sakramento 102:99
Memfis - Hjuston 95:119
Klivlend - San Antonio 115:118 pr.
Njujork - Feniks 105:107
Majami - Milvoki 109:97
Šarlot - Bruklin 112:105
Atlanta - Filadelfija 110:93
Detroit - Vašington 113:112

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos(CZV-CFC)
Sunday, 22.01.2017
15:09

Unistio ga Jokic. Dzordan retko glup košarkaš,mnogo iritantan lik

avatar
Svarog
Sunday, 22.01.2017
14:19

Jokić bratina prebija.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 22.01.2017
10:52

Nikola, zabusavas:-D

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Sunday, 22.01.2017
10:35

Svaka cast Nikola vodis lider si ekipe razbijate

avatar
nikola nikola1
Sunday, 22.01.2017
10:28

Normalno da je nervozan jer ga je Jokic razbio za 20 min mu je dao isto toliko poena.