Jokić ili Pau Gasol, ko donosi više svojoj reprezentaciji?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.03.2017.
13:03
Izvor: Sportske.net, RTS - emisija "Oko"

Evo mišljenja najvećih stručnjaka košarke, nema sumnje da je Srbija dobila velikog košarkaša.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Nikola Jokić nastavio je noćas sa neverovatnim igrama u dresu Denver Nagetsa, on je uspeo da zabeleži i četvrti tripl-dabl u sezoni, drugi uzastopno.

Ono znači da se po broju trpl-dablova izjednačio sa Tonijem Kukočem na večnoj listi igrača sa ovim prostora, a ispred njega je Vlade Divac koji je u svojoj karijeri imao 8 puta zabeležen tripl-dabl.

Upitani u okviru emisije "Oko" na RTS-u da prokomentarišu ko pruža više za svoju reprezentaciju, Nikola Jokić ili Pau Gasol, poznati NBA skaut Marin Sedlaček je dao odgovor koji ide više na stranu srpskog reprezentativca.

"Mislim da je srpska reprezentacija dobila više od španske jer je Gasol igrač koji se razvijao dugi niz godina igranja u NBA ligi, a Nikola je klasičan produkt sa ovog prostora koji je zadržao sve one karakteristike koje je krasila igra reprezentacija sa ovih prostora.

On je igrač koji trenira za druge i koji čini da drugi igraju bolje. Gasolov učinak doprinosi tome da reprezentacija Španije bude bolja, ali mnogo manje da su drugi bolji igrajući sa njima"
, rekao je Marin Sedlaček.

Svoj sud dao je i Miroslav Nikolić, koji je uporedio Jokića sa Divcem.

"Divac je pametna glava, i on je imao spore noge, ali je koristio glavu da zbija šale, za atmosferu i za košarku. Mislim da je Jokić u prednosti baš zbog te glave", rekao je Miroslav Muta Nikolić, pomoćni trener selektora Aleksandra Đorđevića u reprezentaciji Srbije.

Čitavu emisiju "Oko" koja je bila posvećena Nikoli Jokiću možetepogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Milanovic_fb
Thursday, 02.03.2017
19:45

Malo preterujemo, Jokic je jos uvek mlad. Gasol ima 2 titule, 4 zlata sa repkom , igra jako dugo i ima odlicnu karijeru. Jokara je sjajan ali previse zurite. Sacekajte decku je tek druga sezona a vi ga poredite sa Gasolom

avatar
Brat Sergio Return_
Thursday, 02.03.2017
19:41

Ljudi pretjeruju kad Jokica vec usporedjuju sa velikim Gasolom. U zadnjih 10-15 godina najboljim igracem Europe. Puno on jos mora hljeba jesti da dostigne njega. Da je dobar, dobar je ali nemojte ga previse dizati.

avatar
Danijella
Thursday, 02.03.2017
18:22

Pa realno glupo poredjenje. Daleko se otislo. Neka Nikola osvoji bar pola onoga sto je Gasol sa Spanijom svi cemo biti srecni i poredjivacemo. To je kao da uporedjujemo Zidana i Andriju Zivkovica ko vise donosi reprezentaciji...polako..