Jokić glavni kandidat za veliku nagradu NBA lige!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 06.03.2017.
10:45
Izvor: Sportske.net

Srpski centar koji je sve oduševio u NBA ligi, mogao bi da dobije nagradu za igrača koji je najviše napredovao ove sezone.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Fantastične partije Nikole Jokića od decembra nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Postao je tada glavni igrač Denvera, trener Majk Meloun je govorio o tome kako će igru ovog tima graditi oko Srbina.

Statističke kolone su se punile, uspevao je nešto što nije polazilo za rukom nikom u poslednjih dvadesetak godina u Denveru, a vredi napomenuti da je do sada zabeležio i četiri tripl-dabl učinka u sezoni.

Mediji su govorili o tome da je ovo poslednja sezona u kojoj nećemo gledati Nikolu Jokića na Ol-star vikendu.

Sada ESPN piše da će srpski centar dobiti veliku nagradu, za igrača koji je ove sezone najviše napredovao u NBA ligi.

Nagetsi su sada na mestu koje vodi u plej-of, a novinar ESPN-a Mark Stejn piše da je sve to zahvaljujući Nikoli.

On napominje da je Janis Atetokumpo njegov glavni kandidat za osvajanje ove nagrade, kao i da je bio ubeđen negde oko Božića da će je Grk osvojiti.

Ipak, Nikola se nešto pita...

Harison Barns i Tim Hardavej Junior su takođe košarkaši koji bi mogli da osvoje ovu nagradu, ali daleko, daleko veće šanse se daju Nikoli i Janisu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pink Floyd
Tuesday, 07.03.2017
01:42

Mislim da je pogresno da Jokic dbije ovu nagradu, jer je njemu ovo druga godina u ligi - tj. godina u kojoj se ocekuje najveci napredak kod igraca (vecina igraca se bori za minutazu,trazi svoju ulogu u timu,... u prvoj sezoni - samim tim je druga sezona kada ocekujes da vidis jesi li izabrao dobrog igraca). Ja se nadam da ce nagradu dobiti neko ko je 3+ godina u NBA i tek sada se probio kao koristan igrac kao Hill,Barnesi moj favorit Otto Porter(koji je strasno napredovao)

avatar
Damian Lillard
Monday, 06.03.2017
14:38

Ako Denver udje u play off a Milvoki ne, nagrada ide Jokicu

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 06.03.2017
14:36

Ne shvatam..Janis je i proslu sezonu pokidao i sam vukao Milvoki...Kako je on most improved onda kad je odavno na ovom nivou..

avatar
MultiMagic
Monday, 06.03.2017
18:48

Ima jace brojke ove godine nego prosle u svim statistickim parametrima, proverio sam i prosle godine je imao 17 ppg, 4.3 apg, 7.7 rbg, 1.4 bpg, a ove: 25 ppg, 5.5 apg, 8.9 rbg, 1.9 bpg. Ali ako ne udje Milvoki u plejof a Denver udje Jokic ce sigurno osvojiti mada mozda i ovako osvoji, ima jos vise od 20 meceva do kraja da se odigra, ko zna sta ce ko da napravi, ako nastavi Jokic ovakve partije da redja nece mu biti daleko nagrada.

avatar
Leks Lutor
Monday, 06.03.2017
13:29

Kako je dobro ispalo to nije igrao ni za Zvedu ni za partizan.Da je irao sigurno bi propao. Za poslednjih 15 god ni jedni ni drugi nisu izbacili ni jednog vrhunskog igraca to je sramota. Govorim o igracima koji su prosli njihovu skolu od kadeta do prvog tima nema ni jedan a uvek su uzimali najtalentovaniju decu i upropastili sve do jednog!Mnogo sm bre talenata upropastili pogotovo veciti koji unistavaju kosarku nisu se slucajno povredjivali Vujanic , aranitovic, Aleksandrov to je sve zbog loseg rada s njima. Evo vidimo da im je najbolje resenje da idu sto pr pa sta im Bog da...

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 06.03.2017
12:12

Dobar kadar :D

avatar
Monday, 06.03.2017
12:07

Realno mnogo su vece sanse za Janisa, mada lepo sto je u samom vrhu

avatar
ugaseni zivoti
Monday, 06.03.2017
12:04

Realno tesko ce uzet pored ovog grka.nDa Jokic nije bio sa reprezentacijom citavo ljeto nego da je individualno lagano bi uzeo nagradu I da je sezonu poceo na svojoj poziciji ima bi bolje brojke.