Jokić dobija saigrača iz snova!?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.06.2017.
23:10
Izvor: Sportske.net

Kako je sve jasnije da veliko finale NBA lige neće potrajati dugo, vreme je da se posvetimo i prestojećoj "pijaci".

Beta/AP Photo/Joel Auerbach
Beta/AP Photo/Joel Auerbach

Povezane vesti

Golden Stejt Voriorsi su došli i do trećeg trijumfa protiv Klivlend Kavalrisa, te su sada nadomak osvajanja prstena i ispisivanja istorije.

Izgleda da je prošlog leta jedan potez na tržištu načinio ligu dosadnom, Voriorsi su nakon sezone u kojoj su upisali 73 pobede u regularnom delu doveli Kevina Durenta kako bi u velikom finalu savladali Lebrona, a za sada su na dobrom putu.

Ovog leta nas očekuje nekoliko interesantnih promena, kada su slobodni igrači u pitanju.

Glavna tema je svakako Kris Pol, koji je odlučio da iskoristi mogućnost da postane slobodan igrač, pa bi ovog leta mogao da napusti Kliperse.

Najrealnije je ipak da ostane, ali daleko od toga da nije realno da napusti "Stejpls centar". San Antonio navodno ozbiljno razmišlja da napravi tektonska pomeranja u ekipi i tako oslobodi prostor za Polov ugovor.

Ipak, jedna priča će ljubiteljima košarke u Srbiji biti daleko zanimljivija. Naime, Dener Nagetsi bi ovog leta mogli da dožive veliku promenu.

Danilo Galinari će ih najvarovatnije napustiti, iako je i sam izjavio da obožava Denver, Bruklin Netsi mogu da mu ponude daleko bolje uslove, te se sve više šuška da će Italijan promeniti sredinu.

Na Nagetsima je da mu dovedu zamenu, a izbor je po svemu sudeći pao na krilnog centra Los Anđeles Klipersa Blejka Grifina.

Timberwolves Clippers Basketball

Grifin je u sezoni za nama imao problema sa povredama, da je ostao zdrav u plej-ofu, teško da bismo u polufinalu Zapada gledali Jutu, a pitanje i da li bi Voriori sada jurili perfektan skor u doigravanju (15-0 za sad).

On poput Pola postaje slobodan igrač ovog leta, Klipersi mogu da mu ponude novu saradnju, ali se sve više šuška da bi Grifin mogao da ide.

Denver bi čini se bio prava sredina za njega, mogao bi da dobije maksimalan ugovor, a činio bi i ubitačan tandem sa prvom zvezdom Nagetsa Nikolom Jokićem.

Za razliku od svih opcija koje su Jokiću stavljane na raspolaganja u prednjoj liniji (Nurkić, Farid, Plamli), Blejk je fantastičan ofanzivac.

On je pretnja u reketu, a pretnja i van linije za tri poena, kada se setimo šta sve Jokić ume sa loptom i koliko dobar pregled ima, nema sumnje da bi Grifina mogao da hrani briljantnim pasevima, koje bi igrač njegovog kalibra lako trebalo da pretvara u poene.

Grifin je čini se odlična opcija, sa Jokićem u ulozi razigravača, Nagetsi mogu da zadrže i jezgro mladih igrača i da nastave da razvijaju Mudijeja i Džamala Mareja, dok bi atleta kao što je Farid, sa klupe mogao da bude savršena opcija. Ostaje i Plamli, koji bi doneo defanzivnu stabilnost ekipi u trenucima kada Jokić bude odmarao.

Kako stvari stoje, Majk Maloun bi mogao da ima strašan tim na rapolaganju naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy2909
Friday, 09.06.2017
15:10

Sta bi bilo, kad bi bilo. Farid je zver, samo trener ne zna uigrati ekipu kako treba.

avatar
Danijella
Friday, 09.06.2017
00:10

Ovaj Grifin ima samo da sroza Nuggets ako dodje, nevidjen lik! On kosarku shvata ko basket 1 na 1

avatar
Forza RoSs0neri
Thursday, 08.06.2017
23:30

Ja sam bio ubedjen da je Grifin centar...Njima pre svega treba jedan krsten play.

avatar
Thursday, 08.06.2017
23:43

DI Andre je centar. Mada da kod njih je ko sve pomereno, jer ti i krila imaju po 210 zakucavaju i utrcavaju pod obruc ko da su centri u Evropi. A realno Durent je visi od nekih evropskih centara.

avatar
Zauvek Plavac
Thursday, 08.06.2017
23:29

Problem kod Grifina je što se skoro svake godine povređuje, i zato bi bio veliki rizik dovoditi ga ako žele da jure plej-of.