Jokić dobar u noći u kojoj su letele patike!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.12.2015.
08:54
Izvor: Sportske.net

Urnebesna situacija u Denveru, najluđi način da se dobije tehnička. San Antonio razbio Jutu, Bobi bez šanse, Vučević prvi put slavio sa Orlandom u Bruklinu. Bude se "Grizliji", Čikago dobio Sikserse iz "dvojke u keca"!

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Vil Barton je bio heroj pobede Denvera nad Hjustonom. Jedno od njegovih zakucavanja je diglo publiku na noge, a uspeo je i da dobije tehničku na neverovatan način, bacio je patiku Trevora Arize u publiku.

Na kraju, svi su se smejali, a košarkaš Denvera je sa 23 poena bio centralna figura u pobedi Nagetsa. Jokić solidan, 9 poena, 7 skokova, po asistencija i ukradena lopta. Dao je pun doprinos činjenici da su Nagetsi razbili rivala u reketu, imali su 26 poena više i 26 skokova više.



San Antonio je rasturio Jutu sa 37 razlike, Boban Marjanović nije dobio šansu. Domaćin je bio i na +46, igraju sjajno kod kuće, dobili su svih 13 utakmica u Teksasu ove sezone. Kavi Leonard je ubacio 22 poena, Parker i Oldridž dodali po 16, a starteri Sparsa su već polovinom treće četvrtine otišli na klupu pa su rezervisti završili posao.

Portland je sačuvao domaći teren protiv Pelikansa, 30 poena Lilarda su bili prevaga, a Dalas je dobio Sanse. Deron Vilijams se vratio posle bolesti sa 18 poena, Felton odigrao još jedan odličan meč, ubacio 17, u prošloj utakmici je podsetimo napravio drugi tripl-dabl u karijeri.

Filadelfija je vodila na poluvremenu u Čikagu, to je nateralo Bulse da se probude pa je u nastavku sve došlo na svoje mesto. Džimi Batler je ubacio 23 poena, Mirotić dodao 17, na drugoj strani je Okafor brojao do 22 u svom rodnom gradu. Presudila je treća četvrtina, nju je objektivno mmnogo kvalitetniji Čikago dobio sa 34:12.

Suns Grizzlies Basketball

Konačno pravo lice "Grizlija". Rastrgli su Vizardse, Mark Gasol je uz 24 poena imao i 12 skokova, Konli uz 18 poena dodao 11 asistencija. Memfis je odigrao sa nižom postavom, šutirali su bolje nego obično, oko 56%, a pogodili su čak 10 trojki iz 15 pokušaja.

Houksi su u nevolji, Atlanta nije ni senka ekipe iz prošle godine, i dalje su iznad 50% (14-12) ali je jasno da će biti daleko od prošlogodišnjeg plasmana kada su bili prvi na Istoku u regularnom delu. Pobedu iz Džordžije odneo je Majami, Džerald Grin je 11 od 20 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, Boš najefikasniji kod gostiju sa 24, na drugoj strani usamljen Bazmor sa 28.

Džordan Hil je bio tajno oružje Indijane u pobedi nad Kanađanima. Ubacio je Torontu 20 poena,imao i 13 skokova. Loše je počelo za domaćina, činilo se da nemaju rešenja za Reptorse, a onda je usledila serija 39:4, izbrisali su minus od 21 poena i oduvali rivala. Monta Elis je ubacio 18 poena, na drugoj strani DeRozan i Lovri po 20, ali posle odličnog starta nisu se videli.

Timberwolves Clippers Basketball

Drama u Detroitu, Klipersi su nakon produžetka iščupali pobedu. Odlučile su dve akcije za koje je Dok Rivers odbio da mu ih pripišu kao zasluge za pobedu. Prvo je Redik pogodio trojku  izjednačenje, da bi bi Džamal Kraford zapečatio sudbinu Pistonsa. Kouč domaćina Van Gandi je bio besan na Dramonda koji je probao da ukrade loptu, ostavio samo Kraforda što je praktično bila i odluka. Grifin je ubacio 34 poena, koliko i sjajni Redži Džekson na drugoj strani.

Inače, domaćin je imao utakmicu u rukama, +4, na 33 sekunde pre kraja regularnog dela, ali je Kraford smanjio na -2, Redik praktično skočio na leđa Dramondu kako bi najgoreg šutera slobodnih bacanja poslao na liniju penala. Ovaj je dao jedno bacanje, rekli smo Redik je pogodio trojku. Džekson nije uspeo sa sirenom da donese pobedu Detroitu, na kraju su u produžetku Klipsi zgrabili pobedu.

Na kraju dodajmo da je Orlando protutnjao kroz Bruklin. To je njihova prva pobeda u Njujorku od kada su se Netsi preselili iz Džerzija. Odličan je bio Nikola Vučević sa 18 poena, imao je 6 skokova i 4 asistencije.

Rezultati:

Bruklin - Orlando 82:105
Detroit - Klipers 103:105 pr.
Indijana - Toronto 106:90
Dalas - Feniks 104:94
San Antonio - Juta 118:81
Atlanta - Majami 88:100
Memfis - Vašington 112:96
Čikago - Filadelfija 115:96
Denver - Hjuston 114:108
Portland - Nju Orleans 105:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1988
Tuesday, 15.12.2015
12:40

Postaje mi odvratan ovaj Popovic. Ne dozvoljava Bobanu da igra bez ikakvog razloga.