Jokić boluje, Bjelica promašuje i publika bolje šutira od Stefa Karija!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.03.2017.
07:45
Izvor: Sportske.net

Jokić propustio meč, Bjelici drhtala ruka, Bobi konačno dobio desetak minuta. Veliko iznenađenje u Ouklendu, navijač otišao sa automobilom, možda bolje da je bio u petorci Voriorsa.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Bredli Bil i Džon Vol bili su previše za Denver, pogotovo bez bolesnog Jokića.

Jedan od najboljih bekovskih tandema lige je iskombinovao 53 poena, ponovo odbrana Nagetsa kao da nije postojala. Na izostanak Srbina, nadovezala se i bolest Danila Galinarija, već duže vreme nema ni Farida, pa to možže da bude opravdanje za Denver.

San Antonio je posle nekoliko tesnih pobeda u nizu morao da juri rezultat protiv Kingsa. Odigrali su užasnu prvu četvrtinu, primili 37 poena i bili na -25. Nedostajao im je Kavi Leonard, ali u nastavku kao da je potpuno drugi tim izašao na parket. Stigli su rivala tek u poslednjoj četvrtini, trojkom Patija Milsa, Australijanac je postigao 17 poena. Uz Leonarda, nije bilo ni Oldrižda, ali na kraju pobeda ostaje u Teksasu, devet puta u nizu San Antonio je dobio Sakramento. Već večeras Sparsi će odmorniji za dva najbolja igrača na noge Vestbruju i Oklahomi.

Minesota je slavila protiv Klipersa, Tauns je brojao do 29, imao je i 14 skokova. Bjelica je promašio svih pet šuteva, ostao bez poena, uhvatio pet lopti. "Vukovi" su stigli do veoma važnog trijumfa, smanjili su prednost Denvera na dve i po pobede. Riki Rubio je nadigrao Krisa Pola, bilo je dosta tenzija, Klipsi su napravili 17 grešaka, pa Minesota nastavlja poteru za plej ofom.

Milvoki je posle još jedne velike partije Antetokumpoa slavio protiv Niksa kojima nije pomogao povratak Karmela Entonija u tim. Grk je ubacio 32 poena, imao 13 skokova i 7 asistencija, Baksi su se definitivno probudili, nakon četiri pobede u nizu, sada kasne pola pobede za Čikagom i Detroitom koji su na deobi sedmog i osmog mesta na Istoku.

Detroit je lako izgubio u Indijani, Bobi Marjanović konačno nešto duže na parkert, više od 11 minuta, ubacio je 6 poena i imao 5 skokova. Pistonsi nisu imali rešenje za Pola Džordža u trećoj četvrtini, kada je lider Pejsersa ubacio 13 od 21 poena, on naprosto obožava da igra protiv Pistonsa, "maltretira" ih godinama.

U jednom od derbija Juta je slavila u Hjustonu i pored 35 poena Džejmsa Hardena. Roketsi su pogodili samo 8 trojki iz 32 pokušaja, protiv defanzivnih timova kakaav je "Džez" to je prečica ka porazu. Tim Kvina Sanjdera je dobro šutirao, stigao do četvrte pobede u nizu, učvrstio četvrto mesto. Sada kasne za Hjustonom tri pobede. Hjuston je gubio cele večeri, sišao na -4 u finišu, ali je Džo Džonson odmah pogodio trojku, posle toga je Juta mirno privela posao kraju. Gobert i Hejvard su dali po 23 poena za goste.

Toronto je odneo pobedu iz Lujzijane, Kazins je ubacio 25 poena, ali i dalje ima samo jednu pobedu od kada je stigao u Pelikanse. Šampion Atlantika čak nije imao raspoloženog DeRozana, ubacio je samo 14 poena, ali su odigrali sjajnu odbranu, uz to Litvanac Valančijunas je bio ključ sa 25 poena. Entoni Dejvis je u finišu prvog poluvremena morao u svlačionicu zbog povrede, ali izgleda da povreda nije ozbiljnija.

Majami je nastavio da pobeđuje, preslišali su Kavse dva puta, sada su uzeli meru divizijskom rivalu Šarlotu. Goran Dragić je sa 22 poena i 10 asistencija vodio Hit do novog trijumfa. Njihova neverovatna serija pobeda posle lošeg starta ih je dovela do pola pobede iza Detroita i Čikaga. Tu je i Milvoki, pa će četiri tima verovatno do poslednjeg trenutka voditi bitku za dve karte za doigravanje. Hit je noćas pogodio 17 trojki, a gostima iz Severne Karoline nisu pomogla ni 33 poena Kembe Vokera.

Atlanta je prema očekivanju savladala Bruklin, par noći posle svađe sa Hauardom na terenu i nakon što ga je trener Budenholcer prikovao za klupu, Denis Šreder je odgovorio 31 poenom. Pol Milsap je dodao 24, Houksi su se malo rehabilitovali za lošu seriju u poslednje vreme, kasne za trećeplasiranim Torontom tri pobede.

Orlando je dobio Bulse, ponovo sjajna partija Elfrida Pejtona i novi tripl-dabl beka Orlanda. Rasturio je Čikago sa 22 koša, po 14 asistencija i skokova, kao i 2 blokade i ukradene lopte. Ovo je njegov drugi tripl-dabl u nizu, bio je ključ u preokretu u drugom poluvremenu, kada su bili na -13. Na kraju su uspeli da zaustave Batlera u poslednjoj četvrtini i ostanu u trci za plej of. Nikola Vučević je propustio treći meč u nizu zbog povrede Ahilove tetive.

Iznenađenje večeri videli smo u Ouklendu. Boston je savladao u poslednjoj utakmici večeri Golden Stejt, naneli su Voriorsima 12. poraz u sezoni. Keli Olinuk je ubacio 17 poena, bio tajno oružje Kelta, Ajseja Tomas dodao 25, a Kari i Tompson su na drugoj strani bili očajni, iako su postigli 48 poena. Trojke su šutirali 4 od 17, ceo tim je ubacio samo 6 trojki. Ovo je prvi poraz Voriorsa od jednog tima sa Istoka kod kuće u ovoj sezoni. Ironično, čak je i publika bolje šutirala od Karija i Tompsona, devojka iz Ouklenda je pogodio četiri trojke tkom pauze u trećoj četvrtini i osvojila novi Kia automobil.

Rezultati:

Orlando - Čikago 98:91
Atlanta - Bruklin 110:105
Majami - Šarlot 108:101
Nju Orleans - Toronto 87;94
Hjuston - Juta 108:115
Indijana - Detroit 115:98
Milvoki - Njujork 104:93
Minesota - LA Klipers 107:91
San Antonio - Sakramento 114:104
Denver - Vašington 113:123
Golden Stejt - Boston 86:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Thursday, 09.03.2017
15:40

Covece Juta moze veoma prijatno da iznenadili u plej ofu.

avatar
bagra
Thursday, 09.03.2017
09:42

Kavi Lenard, o boze sacuvaj, pa pogledaj jednu utakmicu dq cujes kako izgovaraju njegovo ime

avatar
NIKE
Thursday, 09.03.2017
09:39

Durent je pola ekipe GSW.