Jokić bez šanse, Bjelica i Minesota po starom, umorni Lebron pokazao prstenje!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.12.2015.
09:10
Izvor: Sportske.net

Naši nisu baš bili impresivni, Nikola Jokić zakucan za klupu, Bjelici pala minutaža, u Majamiju prozivali "Kralja Džejmsa", podsetio ih šta je doneo na jug! "Supermen" umirio "Zver", San Antonio i Klipersi preživeli kod kuće. Cirkus "Kari" imao predstavu

BETA/AP Photo/Wilfredo Lee
BETA/AP Photo/Wilfredo Lee

Povezane vesti

Minesota je nastavila da gubi kod kuće, pobedu sa severa je odneo Portland. Lilard, MekKolum i Al-Faruk Aminu su iskombinovali 52 poena u trijumfu Blejzersa koji su se vratili sa -17 i dobili meč. Lilard je promašio prvih 12 šuteva, ali kada se lomilo pogodio je i naneo osmi poraz Timbervulvsima kod kuće, u 10 mečeva.

Zanimljivo ovo je bila repriza meča sa starta sezone kada je Minesota takođe izgubila veliki plus i poražena od ovog rivala.

Trail Blazers Timberwolves Basketball

Nemanja Bjelica je ubacio jedini šut na utakmici, imao i 5 skokova za nešto više od 13 minuta igre.

Nikola Jokić nije ni igrao za Denver na matineu u Filadelfiji. Njegov tim je slavio uz 24 poena Danila Galinarija, Siksersi su zabeležili 20. poraz u 21 meču ove sezone, na sve muke nedostajao im je suspendovani Okafor.

Warriors Hornets Basketball

Voriorsi ostaju perfektni, u Kanadi su zabeležili 21. pobedu. Stef Kari je ubacio 44 poena, na drugoj strani Lovri 41, a revolveraški obračun je završen trijumfom Stefa koji je pogodio 9 od 15 trojki. Za njega je Toronto poseban, otac Del je poslednje tri sezone u karijeri igrao baš u Reptorsima. Stef inače u karijeri postiže u proseku 30 poena protiv Kanađana.

Celtics Spurs Basketball

Tesno je bilo u Teksasu, ali su Sparsi sačuvali nepobedivost pred svojim navijačima ove sezone. Bila je to 11. pobeda Sparsa kod kuće, Manu Đinobili je serijom poena u poslednjoj četvrtini prelomio protiv neugodnog Bostona.

U poslednjih deset sekundi Boston je dva puta imao šansu za preokret, ali Bredli je promašio trojku. Džej Krouder je na manje od tri sekunde pogodio za novu dramu, ali se San Antonio nekako održao. Recimo i to da su Seltiksi postigli najviše poena od svih gostiju u San Antoniju ove sezone.

Baksi su slavili protiv Niksa, serija 21:4 u trećoj četvrtini je prelomila. Kid je šansu pružio veteranu Meju koji je ubacio 17 poena, koliko i Parker i Antetokumpo. Iako je meč počeo sa klupe Karter Vilijams je brojao do 20, njegova najbolja partija u sezoni, izgleda da to što je izgubio mesto startera deluje kao dobra terapija na mladog igrača.

Iznenađenje u Čikagu, Hornetsi su odneli pobedu iz "Junajted Centra", i to bez Ala Džefersona. Nikola Batum je sa 24 poena i 11 skokova bio centralna figura meča, Francuz je polovinu poena ubacio u poslednjem periodu. Za Gasola ovo je bio 1000. meč u regularnoj sezoni, obeležio ga je dabl-dablom, 13 poena, 11 skokova.

Kings Rockets Basketball

Džejms Harden je posle pobede protiv državnog rivala Dalasa, ponovo vukao Hjuston ka trijumfu. Ubacio je 31 poen Kingsima, Hauard dodao 22 i imao 18 skokova, a Hjuston je postigao najveći broj poena u sezoni. "Supermen" je nadigrao Kazinsa, to je bio ključ, "Zver" iz Sakramenta je završila sa 14 poena, uz očajan šut. Bolji od ostalih kod Kingsa Rondo, imao je čak 19 asistencija.

Cavaliers James Out Basketball

Lak posao za Majami protiv Klivlenda, gosti su odmarali Lebrona što je otvorilo vrata pobede za Hit. Vejd je ubacio 19 poena i odmorio se u poslednjoj četvrtini, Dragić je dodao 17, uz 8 asistencijač. Navijači Hita su skandirali "Lebron" je umoran, pokazao im je prstenje, aludirajući na to da im je doneo titule tokom svog boravka na jugu.



U Juti produžetak, Pol Džordž je ubacio 48 poena i otišao praznih šaka iz Solt Lejk Sitija. Na drugoj strani Fejvors je brojao do 35, rekord karijere, Juta je jurila prednost gostiju, na kraju izborila produžetak i dobila devetu utakmicu u sezoni.

Pacers Jazz Basketball

Orlando je vodio u El-Eju, gotovo da su mogli da namirišu pobedu protiv Klipersa, ali u poslednjoj četvrtini se razigrao Džamal Kroford. Nekadašnji najbolji šesti čovek lige je ubacio 16 od svoja 32 poena u poslednjoj četvrtini i okrenuo meč. Vesli Džonson je dodao 21 poen sa klupe, pa je domaćin uspeo da bez Krisa Pola i Džej-Džej Redika dobije utakmicu.

Magic Clippers Basketball

Na drugoj strani Oladipo 24 poena, Vučević je ubacio 10, uz isto toliko skokova.

Rezultati:

Filadelfija - Denver 105:108
Toronto - Golden Stejt 109:112
San Antonio - Boston 108:105
Milvoki - Njujork 106:91
Čikago - Šarlot 96:102
Hjuston - Sakramento 120:113
Majami - Klivlend 99:84
Minesota - Portland 103:109
Juta - Indijana 122:109 pr.
Klipersi - Orlando 103:101

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Sunday, 06.12.2015
14:48

Istrosice se Ratnici,moraju da smanje gas... Videcemo kako ce biti u Plej ofu