Jeste li videli Željkovu akciju za pobedu Fenera?

Autor: Janko Glavonjić
petak 12.12.2014.
12:34
Izvor: Sportske.net

Barselona i Fenerbahče su sinoć odigrali jednu od najlepših utakmica ove godine, a tim srpskog stručnjaka u kojem igraju i Bjelica i Bogdanović je slavio posle produžetka.

facebook
facebook

Povezane vesti

Ovo je akcija iz koje je turski tim slavio, rutinski egzekutor bio je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica.



A evo kako je to izgledalo na tabli proslavljenog srpskog stručnjaka.

zeljko akcija

Preldžić je broj jedan, Gaudlok je dva, Bogdanović je tri, Melih je četiri, a Bjelica pet.

Kao što vidimo, ovde je bilo mnogo opcija, možemo pretpostaviti da ova akcija nije prošla da bi Melih ili Gaudlok šutirali za tri (Gaudlok je prošle godine iz ćoška donosio svom timu pobedu u sličnim situacijama), ali je prošla najsigurnija varijanta.

Kao što vidimo, ovim blokovima postavljenim na pravim mestima, Fenerbahče je uspeo da poremeti odbranu Barse, pa je Bjelica uspeo da uđe iza leđa odbrane i rutinski završi akciju.

Bogdan Bogdanović je očigledno bio mamac i igrači Barselone su očekivali da on bude prva opcija. Bivši košarkaš Partizana se na trenutak oslobodio, što je nateralo igrače Barselone da pomognu, što je naravno stvorilo višak na drugoj strani i omogućilo Bjelici lake poene.

Inače, Željko Obradović je na predavanju u Vršcu pre par godina istakao da sa Panatinaikosom ima preko 20 spremnih akcija i za bočni i za čeoni aut, tako da pretpostavljamo da je slično i sa Fenerom.

Košarkaška klinika jednog od najboljih trenera u Evropi!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke