Jedno je jasno - Teren ne laže!

Autor: Beta Beta
četvrtak 11.09.2014.
13:01
Izvor: Beta

Smirile su se impresije nakon velikog trijumfa nad Brazilom, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević emotivno analizira učinjeno i očekivano.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prepustio je Francuskoj ulogu favorita u polufinalu Svetskog prvenstva, ali je istakao da će njegovi igrači ići na pobedu.

"Mislim da su oni ti koji imaju ulogu favorita, baš zbog činjenice što su pravaci Evropi. Ipak, ne bih razmišljao u tom pravcu, imamo današnji dan da se spremimo. Momci su voljni i želnji da ponovimo ono od sinoć, da odigramo još jednu dobru utakmicu. Ne želim da se bavimo drugima, već da se mi spremimo za meč", rekao je Đorđević novinarima u Madridu.

Srbija je sinoć u četvrtfinalu Mundobasketa pobedila Brazil sa 84:56, dok je Francuska pobedila domaćina šampionata Španiju sa 65:52.

Popularni Sale Nacionale emotivno doživljava sinoćne rezultate, ističe da se sve videlo na terenu, da su pobedili bolji.

"Očigledno, bolja ekipa je prošla, ekipa! Teren ne laže. Bez obzira šta sam ja pričao i želeo, obzirom da je po mom mišljenju Španija bila najozbiljniji kandidat za zlato, očigledno je da u njihovoj ekipi nešto nije štimalo, da oni nisu uspeli snagom grupe dodju do želenjog rezultata i u tom četvrtfinalu su izgubili od jedne odlične Francuske"
, kazao je selektor.

Đorđević je kazao da je najjače oružje Francuske snažan kolektiv.

"Oni igraju konstatnto... Pobedili su s pola koša Brazil, pola koša Srbiju, a izgubili u grupi sa 24 poena od Španije. Međutim, to je jedna ekipa, koja je šampion Evrope, a za nas je to velika stvar i veliki izazov da sa prvakom Evrope igramo u polufinalu. Cenim njihovu košarku, njihov kolektiv, jedinstvo, koje ih gura napred", rekao je Đorđević.

"Oni su izuzetna atletska ekipa, agresivna, snažna. Boris Dijao igra sjajnu košarku, pravi je lider, momak koji pleni i njihova velika vrednost je što su oko takvih košarkaških veličina napravili jezgro", dodao je on.

Đorđević je rekao da će ekipa danas imati jedan lakši trening i dodao da se niko od igrača posle sinoćnog meča nije žalio na umor ili povredu.

Polufinalni meč izmedju Srbije i Francuske igraće se sutra od 22.00 u Madridu. U drugom polufinalu sastaju se SAD i Litvanija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke