Jedan od najboljih skakača Evrolige na meti nekoliko NBA klubova!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 23.03.2017.
13:11
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi dobro informisani Dejvid Pik, NBA liga bi od naredne sezone mogla da bude jača za još jednog evropskog košarkaša.

EPA/TIMM SCHAMBERGER
EPA/TIMM SCHAMBERGER

Povezane vesti

Evropljani postaju sve bitniji faktor u najjačoj svetskoj ligi, o tome svedoče i sinoćnje partije nekolicine košarkaša sa "starog kontinenta".

Sada bi njihovu "koloniju" u NBA ligi mogao da pojača i košarkaš Brose Bamberga Nikolo Meli, koji igra vrlo dobro već drugu sezonu zaredom u dresu nemačkog prvaka u Evroligi.

Italijan je pod palicom Andree Trinkijerija počeo da pruža briljantne partije, stigao je u Bamberg iz Armanija u kom je bio zamena za Samarda Semjuelsa, a sve govori činjenica da je Meli trenutno drugi skakač Evrolige, dok je Jamajčanin do nedavno bio bez ugovora.

Meli ove sezone pruža zaista partije na visokom nivo, a kako Pik prenosi, to nije promaklo ni timovima iz NBA lige, koji pažljivo prate njegov razvoj i razmatraju njegovo angažovanje već ovog leta.

O kojim timovima je reč, još uvek nije poznato, možemo da pretpostavimo da su u pitanju Juta Džez, Sparsi, Denver Nagetsi ili Čikago Bulsi, koji su često u poslednje vreme posezali za košarkašima iz Evrope.

Reprezentativac Italije ove sezone u proseku daje 11,4 poena po utakmici (najviše dao CSKA, čak 26 poena) i 7,4 skokova (drugi u EL) po utakmici u elitnom takmičenju i definitivno je jedan od najboljih na svojoj poziciji u dosadašnjem toku Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke