Janis, Vestbruk, Jokićeva čarolija, što kaže Muta, sve je to normalno!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 24.12.2016.
09:22
Izvor: Sportske.net

Neverovatna partija Grka i rekord karijere! Vestbruk nas navikao da su što kaže Muta Nikolić, neke stvari normalne. Jokić u starom problemu, ali i sada već očekivanom čarolijom! Bjelica na marginama, Bobi ni to. Klivlend i Golden Stejt vežbali za Božićni

AP Photo/Aaron Gash
AP Photo/Aaron Gash

Povezane vesti

Denver je na svojoj koži osetio nepredvidivost Atlante. Houksi su odneli posle trilera pobedu iz Kolorada, Nikola Jokić je ponovo imao problema sa penalima. Odigrao je zbog toga samo 19 minuta, ubacio 7 pena, imao isto toliko skokova i 6 asistencija. Izgubio je pet lopti u meču u kome je njegov tim izgubio dobijeno. Serijom od 9:0 u poslednja dva minuta Atlanta je slavila, konačni udarac je zadao Pol Milsap sa linije slobodnih bacanja. Iako bez povređenog Hauarda, gosti su slavili, Denis Šreder ponovo sjajan sa 27 poena, Milsap je dodao 20, uz 8 skokova. Jusuf Nurkić nije igrao za Nagetse.
Dodajmo i to da Jokić nije naravno mogao bez jedne čarobne asistencije, ali valjda je i to normalno!



Poraz u poslednjoj večeri pred praznik, osetio je i Bjelica. Ubacio je samo 2 poena za desetak minuta u igri, pobedu iz Minesote je odneo Sakramento. Ni 40 poena Zaka Lavina nisu bila dovoljna Minesoti, Kingse je predvodio Bugi Kazins sa 32. Bilo je očekivano tesno, "Vukovi" su se vratili starim navikama, prokockali su prednost prednost od devet poena u poslednjem periodu. I dok je običaj Timbervulvsa da gube u poslednjoj četvrtini, Sakramento je počeo da dobija preokretima. Kingsi su dobili 4 od 5 mečeva, u svakoj su gubili posle tri četvrtine, a onda bi usledio preokret.

Bobi Marjanović nije igrao u porazu Pistonsa od Voriorsa. Dobro se Detroit držao, ali vodeći tim lige ima previše oružja. Novopečeni otac, Drajmond Grin se vratio u tim, ubacio 5 poena, ali imao i 10 skokova i 12 asistencija. Sa njim u timu, Voriorsi dobijaju potrebnu energiju. Durant je brojao do 32, Karo ubacio 25, lako su nalazili rešenje za, do skoro, jednu od najboljih odbrana lige. Golden Stejt je istina napravio 23 greške, ali je razlika u kvalitetu bila prevelika. Već su zaboravili Pistonse okreću se Božićnom klasiku sutra uveče protiv Klivlenda.

Klipersi su preslišali San Antonio, ali veče posle toga nisu imali dovoljno energije, uz ranije povređenog Grifina, nedostajao je Kris Pol. To su iskoristili Mavsi, Ves Metjus je postigao 16, Harison Barns 24 poena, ubacio je šut na manje od četiri sekunde pre kraja koji je rešio pitanje pobednika.



Sparsi su se rehabilitovali za poraz na Pacifiku, Portland nije imao rešenje za Oldridža i Leonarda Centar San Antonija je postigao 18 poena, imao 14 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte, "Kandža" dodao 33 poena. Odbrana gostiju je zadržala Lilarda i MekKoluma na po 16 poena, premalo da se ozbiljno ugrozi kvalitetniji rival. Blejzersi su u velikoj krizi, prošla sezona se sada čini kao san, ovo im je peti poraz u nizu.

Toronto je prošao Jutu, Kajl Lovri je jednoj od najtvrđih odbrana lige sasuo 36 poena, Rozan je ubacio 24. Bilo je napeto, ali je Lovri u poslednjoj četvrtini bio enigma za "Džezere", dao im je 19 poena. Juta oslabljena, Eksum, Hil, Burks su van terena, gube dah, dobro će im doći nekoliko dana pauze, gostuju Lejkersima u utorak.

Sansi su dobili Filadelfiju, revanširali se za skorašnje poraze od Siksersa, Bledso je bio ključ sa 24 poena i 11 asistencija. Kod Filadelfije, po običaju, Embid najbolji sa 27 poena, ali kako rekosmo, kada se odlučivalo Bledso je u poslednjoj četvrtini dao 16 koševa i prelomio meč. Feniksu je ovo deveta pobeda, Siksersi ostaju na sedam.

Džejms Harden je imao čak 17 asistencija u Tenesiju, ali timu su nedostajali njegovi poeni. Memfis je srušio Hjuston, Majk Konli sa 24 poena pokazao da je povreda prošlost. "Grizliji" se kompletiraju, kada je tako izuzetno su opasni, vratio se i Parsons. Toni Alen je uspeo da smiri Hardena koji je napravio 9 grešaka, dao je 16 poena, ali imao je baš teško veče protiv jednog od najboljih "specijalaca" u ligi. Rajan Anderson je ubacio 31 poen, ali nije uspeo da spreči prvi poraz Hjustona na strani od kraja novembra, kada su pali u Juti.

Milvoki je lakše nego što se očekivalo savladao Vizardse uz fantastičnu partiju, pogađate, Antetokumpa. Grk je ubacio 39 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija. Baksi su delovali nestvarno dobro u napadu, imali su više od 56% šut, potpuno su razbili tim iz prestonice. Kada je Džejson Kid pri rezultatu 109:82 povukao Grka iz igre (Janis je napravio rekord karijere u broju poena), navijači su povicima "MVP", pokazali šta misle o partiji Antetokumpa.



Pelikansi su u očekivano tesnom meču savladali Majami. Vajtsajd je imao 18 skokova, ali je Entoni Dejvis uhvatio 22 lopte, uz 28 poena. Nju Orleans se vratio u meč iz gotovo izgubljene pozicije, sa dve serije 12:0, i 15:0 okrenuli su rezultat. Dragić je dao 23 poena za Majami, ali je njegov tim ubacio svega 19 poena u poslednjih 15 minuta utakmice, prosuli su dobijeno.

Dok se sprema za nedelju i Golden Stejt, Klivlend je vežbao protiv Bruklina. Dobili su 20 razlike, Kajri je dao 13 poena, imao 10 asistencija, idu mu dodavanja u poslednje vreme. Lebron je brojao do 19, Lov dao 14 poena, kako rekosmo, ono najbolje čuvaju za Božić. Jasno ogromnih +46 u jednom trenutku je značilo da je velika trojka bila van parketa u većem delu drugog poluvremena.

Junak večeri, opet Vestbruk. Polako nas navikava na to da su 45 poena u tripl-dablu normalna stvar. Imao je po 11 skokova i asistencija, Oklahoma je odnela pobedu iz Bostona. Ras je ubacio poslednjih sedam poena u prvom delu, i poslednjih 25 za Tander u utakmici. Tada je serijom 10:0 u finišu, gost prelomio meč. Boston je imao Ajseju Tomasa koji je brojao do 34, ali kada se odlučivalo, u poslednja tri minuta, usledila je strašna serija Vestbruka, tu nema pomoći. Pomenimo i da je Domantas Sabonis, sin slavnog oca, sa 17 poena postavio rekord karijere.

Nikolas Batum je takođe napravio tripl-dabl, 20 poena, 11 skokova, 10 asistencija. Francuz je bio prevaga u Severnoj Karolini protiv Čikaga. Hornetsi su pokazali da su u boljoj formi u ovom trenutku, meč je ličio na pravu plej of utakmicu, Robin Lopez i Tadž Gibson su isključeni, publika je bila na nogama u finišu pobeda je ostala Hornetsim. ONi su imali i 13 blokada, najviše u sezoni. I pored 26 poena Batlera, Čikago nije uspeo da uđe u tesnu završnicu, pali su ispod 50% prvi put ove sezone. Izgubili su pet od poslednjih 6 mečeva.

I na kraju, novi poraz Lejkersa, sa Floride se vraćaju praznih ruku. Posle Majamija, izgubili su i u Orlandu, Ibaka je iskoristio dominaciju u reketu, rasturio Mozgova, sa 19 poena, 11 skokova i 5 blokada. Vučević je ubacio 11 poena, imao 7 uhvaćenih lopti, pa iako su bili bez Furnijea, igrači Medžika su bez problema dobili utakmicu. Mladi tim Lejkersa je doveden na svoj nivo posle starta koji je pojačao apetit, izgubili su 12 od poslednjih 13 mečeva. Ali 11 od sledećih 14 mečeva igraju kod kuće, to će biti prilika da poprave stvari. Prvi je klasik za Božić, protiv komšija Klipersa u nedelju uveče.

Rezultati:

LA Klipers - Dalas 88:90
Portland - San Antonio 90:110
Juta - Toronto 98:104
Feniks - Filadelfija 123:116
Denver - Atlanta 108:109
Memfis - Hjuston 115:109
Minesota - Sakramento 105:109
Milvoki - Vašington 123:96
Detroit - Golden Stejt 113:119
Klivlend - Bruklin 119:99
Boston - Oklahoma 112:117
Šarlot - Čikago 103:91
Orlando - LA Lejkers 109:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Devile
Saturday, 24.12.2016
17:50

Раселито мистер клач. Греота ако овако настави,да не буде МВП,само зато што му екипа није у топ 4 на Западу.

avatar
MAN RED
Saturday, 24.12.2016
13:00

Greota je da ne spomenete da se Dirk vratio i da je imao 17 pts.

avatar
lonchy88
Saturday, 24.12.2016
12:55

Vestbruk jeste zver, ali Atenokombo je nesto posebno. Momak rastura, i nakon par godina Evropa konacno ima igraca medju 10 najboljih u Nba, a to pokazuju svi statisticki parametri. ako ovako nastavi za dve ili tri sezone bi zaista mogao biti MVP!I jos jedna stvar, gledao sam Golden Stejt a Drajmon Gren je po meni najvazniji sraf u toj masineriji.Svi znamo kakvi su suteri Kari, Tomson i Djurent ali ne mozes uvijek pobjediti sa napadom, nekada ti je potrebna i odbrana!A gren i trci, skace, blokira, a tek kako asistira!

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 24.12.2016
15:28

Slazem se za Grina. Meni je odvratan lik,ponasanje mu je 0 al je strasan igrac.

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 24.12.2016
11:15

Lovri ili Lauri,kako je pravilno? Ovde pise Lovri a komentator na sk-u kaze Lauri.

avatar
Paul Dokic
Saturday, 24.12.2016
16:05
avatar
wooya_bgd
Sunday, 25.12.2016
03:30

Lauri i Derouzan, a ne Lovri i Rozan.

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 24.12.2016
18:06

Ja sam mislio da je Lauri al reko da pitam,kosarku pratim slabije od fudbala pa mozda nisam upucen kako treba. Od komentatora uvek cujem Lauri al ovde pise Lovri pa sam se zbunio malo. A i nelogicno je da se cita Lovri.

avatar
Mad dog
Saturday, 24.12.2016
11:04

Sta radi Westbrook, ljudi moji...