Jan Veseli ''dobro pamti sve...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.05.2015.
19:23
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji košarkaš Partizana ovog proleća će ponovo biti u prilici da se domogne titule prvaka Evrope. Ovog puta u dresu Fenerbahčea...

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

I dok traje odbrojavanje do početka završnog turnira Evrolige, čiji će učesnici biti Fenerbahče, CSKA, Real Madrid i Olimpijakos, Jan Veseli se u intervjuu za zvanični Evroligin sajt prisetio i svog prvog ''fajnal-fora'', pre pet godina sa Partizanom.

''Ovo će biti prvo učešće Fenerbahčea na F4 i atmosfera u ekipi je zaista sjajna. Kad sam ja u pitanju, meni je drugi fajnal for Evrolige. Prvi put sam igrao na završnom turniru sa ekipom Partizana, ekipom koju tada niko nije očekivao u samoj završnici. Što se tiče Fenerbahčea, imali smo sjajnu sezonu do sada, nešto je veći pritisak nego u Partizanu, ali svi smo već sada srećni zbog ostvarenog rezultata'', objašnjava Veseli.

Iskustvo koje nosi iz Partizana mnogo će mu značiti ove sezone.

''Jedna lopta, jedna greška može da vas košta poraza. To se nama u Partizanu dogodilo te, 2010. godine. F4 je takva vrsta takmičenja tokom koga morate konstantno da budete na maksimalnom nivou. Koncentracija je ključna stvar'', poručuje Veseli.

Naravno, tema razgovora bio je i najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović, najveći Fenerbahčeov adut na fajnal-foru.

''Željko je godinama trenirao Panatinaikos, ovo mu je tek druga sezona u Fenerbahčeu i još uvek stvara tim kakav želi. Mnogi od ovih igrača su i prošle sezone radili sa njim, letos nam se pridružilo još nekoliko pojačanja i mislim da sada imamo pravu 'hemiju' u ekipi. Željko radi svoj posao onako kako je radio i u Panatinaikosu i ume da motiviše igrače na pravi način
'',
dodao je Veseli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke