Iznenađenje - Evroligaš na leto uzima košarkaša Partizana?

Autor: Darko Mitrović
subota 06.05.2017.
11:46
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje ili ne, pojedini španski mediji već najavljuju ovakav scenario.

Sportske.net/Mihajlo Vidojevic
Sportske.net/Mihajlo Vidojevic

Povezane vesti

Prošlog leta se nekolicina Partizanovih igrača (Vilson, Cvetković, Aranitović) preselila u špansku ACB ligu, a kako sada stvari stoje, istim putem će ovog leta i Kenan Karahodžić, i to u evroligašku ekipu Unikahe iz Malage!

Podsetimo, Karahodžić je prošle godine stigao u Partizan baš iz Malage, kao pozajmljen igrač, a prema postignutom dogovoru pozajmica bi trajala dve sezone, osim ako Španci posle prve ne odluče da im je Karahodžić potreban.

Kako prenosi lokalni ''Diariosur'', u Malagi su veoma blizu odluke da mladog košarkaša vrate već ovog leta, iako Karahodžić u Partizanu nije imao minutažu, ni učinak kakav se očekivao.

Osim Karahodžića, pominju se i Romarik iz Manrese, zatim Soluad iz Burgosa i Uta iz Granade.

Pomenuti izvor podseća da je Karahodžić ove sezone u Partizanu imao najveću minutažu u FIBA Ligi šampiona, gde je na 12 mečeva igrao 11 minuta u proseku, uz učinak od dva poena i tri skoka po utakmici.

Upravop u tom takmičenju, potiv PAOK-a u Solunu, Karahodžić je doživeo težu povredu oka, zbog čega je nekoliko nedelja proveo u bolnici, ali se na startu domaće Superlige vratio u tim. Ipak, Španci ističu da je protiv Spartaka u sredu igrao samo četiri minuta.

Bilo kako bilo, u Unikahi su odlično upoznati sa njegovim kvalitetima. S obzirom da se ova ekipa osvajanjem Evrokupa plasirala u Evroligu, sledeće sezone će igrati mnogo veći broj mečeva i biće joj potrebna ''duža klupa''.

''Diariosur'' takođe navodi i da je prošlog leta Karahodžić bio planiran za 13. igrača u ekipi, da ga je trener koristio i na poziciji tri i na poziciji četiri, ali da je na kraju ipak odlučeno da bude pozajmljen Partizanu, s obzirom da se očekivalo da će u crno-belom dresu imati mnogo značajniju ulogu i da će napredovati u trofejnom srpskom klubu.

Povreda je pokvarila te planove, ali Karahodžić će do kraja sezone imati još vremena da se istakne u dresu Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
radenko
Sunday, 07.05.2017
21:06

Neka ide i Velickovic koji je vise bio na postedi nego sto je igrao,a takodje Majstorovic,Marinkovic,Koprivica,Ratkovica,Pot i trener Dzikic koji me najvise razocarao.Dovesti iskusnog trenera,moze i Muta Nikolic ili neko sl. I prestati dovoditi trenere da se uce poslu u Partizanu.

avatar
Bafana
Saturday, 06.05.2017
18:50

Kao da je imao tremu svaki put kad ulazi na teren. Nekako uplaseno uvek i nezainterosavno je delovao ali mislim da ima potencijala.Veoma moguce da ce neke druge ekipe tj klubovi da mu bolje legnu . Sve najbolje u nastavku karijere.

avatar
noname
Saturday, 06.05.2017
14:59

spakujte im i Koprivicu u paketu, kuća časti!

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 06.05.2017
14:43

Realno, momak, bar po onom što je pokazao kod nas, nema ama baš nikakav kvalitet - indolentnost u igri, loš šut (par puta i obruč promašivao), spora kretnja, brzi i nerezonski faulovi.. Ili ima jakog menadžera ili zaista vredi, samo u Partzanu nije eto imao sreću, minutažu, štagod...

avatar
3x3
Saturday, 06.05.2017
13:38

Uzimaju ga zato sto u Partizanu ne igre i hoce da ga salju na neku drugu pozajmicu, a ne zato sto im je potreban.

avatar
Saturday, 06.05.2017
12:08

Uzima nazad, da. Robinson vise nije nas clan, to je i zvanicno, sad jos samo Karabatic, Fles Gordon, Majstor za poljupce i Kopriva...