Iznenada - Energični majstor zakucavanja završio karijeru

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 24.09.2015.
23:55
Izvor: Sportske.net

Jedan od trojice košarkaša koji je na takmičenju u zakucavanjima pobedio dva puta uzastopno završio je svoju košarkašku karijeru.

BETA/AP Photo/Matt Slocum, File
BETA/AP Photo/Matt Slocum, File

Povezane vesti

Kao peti pik na draftu je izabran od strane Golden Stejta za koji je igrao punih šest godina i gde je ostavio najbolji utisak u svojoj NBA karijeri.

Džejson Ričardson je svima zapao za oko po svojim sjajnim zakucavanjima kojima je ostavljao publiku bez daha. Čak dva puta uzastopno je osvajao nagradu za najlepša zakucavanja na Ol-star vikendima, 2002. i 2003. godine.

Bio je veoma posvećen Voriorsima, bio je i kapiten i ljubimac publike. Zanimljiv je bio njegov potez kada se izvinio publici uputivši im pismo, bilo je to 2005. godine kada se ekipa 12. godinu uzastopno nije plasirala u plej-of.

Ipak, samo godinu dana kasnije, predvodio je kao kapiten i najbolji i najefikasniji igrač Golden Stejt Voriorse do prvog plej-ofa u trinaest godina. Tada su čak i pobedili u prvom kolu plej-ofa favorita Dalas, ali su kasnije stali na narednom koraku pošto su poraženi od Jute Džez.

Ta sezona je bila i njegova najbolja, beležio je preko 23 poena po meču, bio jedan od najboljih u NBA ligi.

Zanimljivo je i da drži rekord Voriorsa po broju pogođenih trojki bez promašaja, osam ih je pogodio protiv Finiksa.

Od 2007. godine igrao je za Šarlot dve godine, zatim je tri proveo u Finiksu, dve u Orlandu i dve u Filadelfiji, a nikada nije uspeo da osvoji šampionski prsten.

Ove sezone je potpisao ugovor sa Atlantom, ali je samo mesec dana nakon toga morao da ozvaniči kraj karijere zbog povrede kolena u svojoj 34. godini.

Ima i neverovatnu statistiku, čak 842 puta je bio starter od svojih 857 utakmica u NBA ligi. Ukupno ima preko 17 poena po meču u svojoj NBA karijeri koja je trajala 14 godina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lakipfc
Friday, 25.09.2015
01:05

Ovo su bila zakucavanja i pravo takmicenje i bila opasna konkurencija,ovo danas cirkus,gledam iz navike,preskacu kola,pa Nate,pa kao supermen na dve table,kreativnosti bez...