Izbacili nas sa EP, šta će biti sa Olimpijskim Igrama?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 16.04.2016.
09:09
Izvor: Sportske.net

Situacija zaista neverovatna, a FIBA Evropa se neće na ovome zaustaviti!

FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo
FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo

Povezane vesti

Posle sramne odluke da se Srbija i još 13 reprezentacija izbace sa prvenstva Evrope, o čemu možete čitati ovde, ostaje pitanje šta će se desiti sa Olimpijskim Igrama?

To takmičenje, kao i Svetsko prvenstvo je pod ingerencijom Fiba World, a pismo koje je stiglo na adresu nacionalnih saveza dostavljeno je i svetskoj organizaciji.

Sada ostaje pitanje, kako će reagovati krovna košarkaška organizacija? U teoriji oni bi mogli da slede primer evropskog ogranka i da kazne pomenute selekcije eliminacijom iz Rija.

To bi značilo da Španija i Litvanija koje su već učesnice završnog turnira, kao i još pet selekcija koje će se boriti u kvalifikacijama ne igraju na Olimpijskim igrama.

Dve od njih, Srbija i Italija su domaćini turnira, sve je spremno za kvalifikacije, ovakva odluka bi itekako poremetila i samog organizatora Olimpijskih igara.

Nadajmo se da neće biti drakonskih kazni, a šta će se dešavati u narednim danima ostaje da vidimo, čitava situacija deluje potpuno nadrealno, prvenstvo je tek sledeće godine svi se nadaju da će biti postignut kompromis.

Ali, što se Rija tiče, to je ovog leta i nema vremena za pregovore i dogovore, ako svetska FIBA krene istim putem nastaće pravi haos....

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bojansamardzic
Saturday, 16.04.2016
15:13

Dakle, nema tu sta Srbija da odlucuje, ako Spanija, Litvanija, Grcka i Turska nece na Evro (turnir koji ionako zna biti dosta slab) sta cemo onda mi tamo.

avatar
Paisley is back
Saturday, 16.04.2016
12:41

Nadam se da ćete shvatitu da je FIBA u pravu kad el bude igralo 70% turskih klubova plus oni kojo imaju da podmazu, ali će tad biti kasno. Smrt kapitalu, sloboda meritokratiji i legitimitetu! #jeseusFIBA

avatar
babaroga
Saturday, 16.04.2016
13:02

FIBA nije u pravu

avatar
John Cena
Saturday, 16.04.2016
11:39

Sto se tice te njihove Lige Sampiona i Evropskog prvenstva, najbolje je da niko od izbacenih zemalja ne opozove svoju odluku i neka im na EP igraju Malta, Bugarska i Finska, a u toj njihovoj LS klubovi iz tih zemalja. Shvatice koliko je to katastrofalan potez i da niko nece da gleda tako slabu kosarku, ne verujem ni da ce neke zemlje da kupe tv prava kako bi prenosili te utakmice.

avatar
zlogi
Sunday, 17.04.2016
12:55

a sta cemo sa olimpijadom i svetskim??? valjda ti je jasno da preko eura samo mozemo na ta takmicenja....sta mislis koliko ce savezi gubiti novca??? lakse ce fiba dopustiti i celu dekadu losih eurobasketa, nego li bilo koji savez propustanje 2 velika takmicenja (svetsko i olimpijske- tu se zgrcu novci)...i jos jedno pitanje, ko prenosi eurobasket osim drzava ucesnica???

avatar
zlogi
Tuesday, 19.04.2016
13:26

ajd' iz tvojih usta u bozje usi. stvarno se nadam da ce biti kako si rekao, ali strasno sam veliki skeptik....znas i sam kako nas vole u svim sportovima :/

avatar
John Cena
Monday, 18.04.2016
23:22

Sve ce se vratiti na svoje mesto, shvatice Fiba svoju gresku, nece dozvoliti da joj Belgija bude sampion Evrobasketa i time upropastiti evropsku kosarku

avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Saturday, 16.04.2016
10:35

Mislim da ce Djordi ni kriv ni duzan da organizuje Eurobasket sledece godine.

avatar
Red blood
Saturday, 16.04.2016
09:57

Presedan.nMislim da od svega toga nema nista.

avatar
Bosko Zubic
Saturday, 16.04.2016
09:48

Do kada budemo imali predsjednika OK u inostranstvu tako ce nam se desavati. Divac je otsao sa suprugom koja treba biti krivicno gonjena. Pa idemo mi malo preko dok se stvari ne stisaju, e nece moci. Zar u spotu srbije nema sposoban covjek da vodi OK? Sve ovo da nije zalosno bilo bi mnogo smesno.

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 16.04.2016
10:10

Ne lupaj, čoveče, to dvoje ljudi su ovoj zemlji dali mnogo toga

avatar
PoparaZarko
Saturday, 16.04.2016
11:43

Ta zena je ubila coveka u saobrac. nesreci, i to ne bi bilo za osudu, jer se u zivotu takve stvari desavaju, da nije pobegla sa lica mesta, a drzava na protekciju iliti ime sve zataskala. Nema sta, svi su jednaki... Pravna drzava..

avatar
Amar Zornic
Saturday, 16.04.2016
09:47
avatar
Mihajlo_NS
Saturday, 16.04.2016
09:24

I sta sada? Unistise tradiciju olimpijskih igara jos iz doba antike i to zbog novca....eto to je prica danasnjeg doba i sporta.Ja bih po svaku cenu igrao taj Evrokup jer dok je njima u interesu svi su srecni cim jadni klub gleda svoj interes to su odmah kazne....Nekad zalim ovu eru sporta....interesi i novac unistise ama vas sve!