Italijanski velikan traži filijalu u Srbiji ili Hrvatskoj

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.09.2017.
19:33
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi italijanski "Sportando", verovatno najbolja italijanska ekipa želi da kali svoje talente na našim prostorima.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Olimpija Milano važi za najjači košarkaški klub na Apeninima i pored činjenice da minule sezone nisu osvojili Seriju A.

Ipak, imaju potpisan ugovor sa Evroligom, pa će i ove sezone igrati u elitnom takmičenju, promenili su roster iz korena, za trenera postavili Simonea Pjaniđanija, pa sa razlogom nastavljaju da gaje najveće ambicije.

Poznati su i kao jedan od najbogatijih timova u Evropi, kako iza njih stoji jedan od najpoznatijih svetskih modnih kreatora Đorđo Armani, pa tako svake sezone izdvajaju velike količine novca na plate igrača i kostur tima im uglavnom čine strani igrači.

Ipak, sada su rešili da posluju malo zdravije, a kako im pravila u italijanskoj košarci ne dozvoljavaju da u drugom rangu takmičenja imaju svoju filijalu, došli su na novu ideju.

Žele da pronađu klub u Srbiji ili Hrvatskoj, koji bi bio njihova filijala, u koju bi slali mlade igrače na kaljenje.

U Srbiji ima dosta klubova koji bi mogli da im pruže ono što zahtevaju, poznato je da Mega Bemaks uporno forsira mlade talente, a solidan potencijal za saradnju Milano bi mogao da pronađe i u Dinamiku, koji će u sezoni pred nama igrati drugu ABA ligu, te će igrati na internacionalnom nivou.

Videćemo ipak da li će uprava italijanskog giganta uspeti da pronađe klub po želji u našoj zemlji ili će se okrenuti ka Hrvatskoj, gde su takođe zainteresovani da ostvare saradnju sa nekim klubom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke