Italija u kvalifikacijama za Olimpijadu

Autor: Boban Filipović
četvrtak 17.09.2015.
20:25
Izvor: Sportske.net

'Azuri' savladali Češku u utakmici za plasman od petog do osmog mesta na Evrobasketu čime su čekirali vizu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koje se sledeće godine održavaju u Riju.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Za peto mesto na XV Evrospskom prvenstvu u košarci boriće se Grčka i Italija. Biće to revilajan meč budući da su obe ekipe obezbedile učešće za kvalifikacioni turnir preko koga se dužim putem može obezbediti učešće na Olimpijadi u Riju.

Mnogo veći značaj imaće duel između Letonije i Češke, jer poraženi ostaje bez plasmana na pomenuti kvalifikacioni turnir.

O pobedi Helena nakon velikog preokreta ste mogli da čitate OVDE, a upravo je završen duel izemeđu Italije i Češke.

'Azuri' su slavili rezultatom 85:70, Česi su se sasvim solidno držali u prvom poluvremenu, odlučujuća je bila treća četvrtina koju je Pjaniđanijeva četa dobila sa ubedljivih 32:17, na ulazu u poslednji kvartal imala +20 i bez problema privela posao kraju.

Danilo Galinari
je bio najzapaženiji u pobedničkom sastavu sa 15 poena, 8 skokova i tri asistencije, dok je na drugoj strani Jan Veseli pružio još jednu fenomenalnu partiju.

'Leteći Čeh' je ponovo zabeležio dabl-dabl učinak, postigao je 26 poena i zabaležio 12 skokova.

Italijani su bili šuterski raspoloženiji od rivala, uz to bili bolji u skoku, pa je ovakav epilog realan pokazatelj stanja na terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke