"Isus" se ponovo ukazao Klipsima, ukroćeni "Bikovi"!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 24.04.2017.
08:48
Izvor: Sportske.net

Uzbuđenja ne prestaju, čekaju nas duge serije. Posle Lebronove "metle" i Hjustonovog brejka, nerešeno u preostala dva meča NBA noći!

EPA/PAUL BUCK
EPA/PAUL BUCK

Povezane vesti

Ponovo "Džo Isus", neočekivano, veteran je izrastao u najveći problem za Klipse u ovoj seriji.

Džo Džonson ih je pobedio sa sirenom na Pacifiku, noćas je ubacio 28 poena, pa je Juta poravnala na 2:2 pre povratka u Los Anđeles. "Džezeri" su gubili sa -7 u poslednjoj četvrtini, ali je Džonson pogodio sve bitne šuteve i završio posao.

Zanimljivo da je ovo prva pobeda kod kuće za Jutu u plej-ofu od 2010. godine.

Kod Klipersa, Pol sjajan 27 poena, 12 asistencija, 9 skokova. Bez Grifina, šanse Klipersa da naprave nešto više ove godine su mnogo manje, ali svakako da bi želeli u polufinale, i dalje posle jednog brejka na obe strane imaju prednost domaćeg terena.

Generalni je utisak da su ispustili dobru šansu za novi brejk noćas, no u poslednjoj četvrtini su loše šutirali. Za Jutu se vratio Gobert, 15 poena, 13 skokova, ali je Hejvord trajao samo devet minuta, bio je bolestan, i nije se ni pojavio na terenu u drugom poluvremenu.

U prvom meču dana, radila je metla u Indijani.

Bez Ronda ne ide, Tomas na jednoj i Batler na drugoj strani postigli su po 33 poena, ali je Boston vratio i drugi brejk, pa su sada "Kelti" nakon šokantne prve dve utakmice ponovo favoriti za prolazak u polufinale. Mada, u ovoj seriji se ništa ne zna,  Čikago je recimo noćas izbrisao minus od 20 poena, čak poveo, međutim onda je Tomas preuzeo stvari u svoje ruke, gosti su uzvratili serijom 12:0 i posle priveli posao kraju bez problema.

Vidi se da Čikago bez svog povređenog pleja ima problem u napadu, i u drugom meču u nizu bili su primorani na šut spolja, to im i ne ide, dali su samo pet trojki, i mada ni Boston nije blistao ipak su imali nešto bolje procente.

Serija se vraća u Masačusets, videćemo mogu li Bulsi opet da naprave brejk.

Rasel Vestbruk je u postigao tripl-dabl za poluvreme, ali se radovao Hjuston koji je na korak od polufinala Zapada.

Rezultati:

Juta - Klipers 105:98 (2:2)
Čikago - Boston 95:104 (2:2)
Oklahoma - Juta 109:113 (1:3)
Indijana - Klivlend 102:106 (0:4)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke