Istorijski Ol-Star, Vestbruku titula, ne i rekord!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.02.2015.
08:59
Izvor: Sportske.net

Utakmica omaž Njujorku, Zapad odneo pobedu u najefikasnijem meču ikada. MVP trofej ide u Oklahomu, Viltov rekord preživeo!

Beta/AP Photo/Elsa, Pool
Beta/AP Photo/Elsa, Pool

Povezane vesti

Duel u Njujorku je sebi obezbedio mesto u istoriji. Bila je to najefikasnija utakmica u istoriji Ol-Stara, na kraju 163:158 za ekipu Zapada.

Ras Vestbruk je kući poneo MVP trofej, poen mu je nedostajao da obori rekord Vilta Čembrlena iz 1962. Plej Oklahome je ubacio 41 poen, ipak rekord legendarnog Vilta i dalje stoji.

Džejms Harden je dodao 29 poena za Zapad, imao po 8 skokova i asistencija, njegova ekipa je dominirala u prvom delu, bili su na +20, ali se rival vratio u nastavku.

Na kraju su odlučila poslednja četiri minuta. Videli smo poplavu trojki u meču u kome su odbrane bile u drugom planu, čak 48.

NBA All Star Game Basketball

Lebron je završio sa 30 poena, nije žalio zbog poraza, "Medison Skver Garden" je njegova omiljena dvorana.

Istakao se i Kajl Korver, jedna od najboljih šutera lige. Pogodio je sedam trojki, 21 poen, Vol je dodao 19.

NBA All Star Game Basketball

Sve je bio omaž Njujorku, svirao je Sinatra, tu su bili Džej Zi, Kristina Agilera, Kvin Latifa je pevala himnu. Pažnju je privukao i bivši predsednik Klinton koji je za prvi mandat nominovan baš ovde u Gardenu.

Utakmica je počela podbacivanjem između braće, Pau je nadskočio Marka Gasola.

NBA All Star Game Basketball

Ovo je inače bio prvi Ol Star u Njujorku od 1998. Liga preferira toplija mesta u ovo doba godine, zapad i jug države. Samo sledeće će biti još hladnije, Ol-Star je u Kanadi.

Za Timija Dankana ovo je bio 15. Ol-Star, drugi je na večnoj listi, iza Džabara. Debitovao je baš 1998. u Njujorku, zajedno sa Kobijem koji je propustio vikend zbog povrede, baš kao i Entoni Dejvis i Blejk Grifini.

NBA All Star Game Basketball

Eto, Zapad može da kaže da je bio desetkovan, sva trojica bi bili starteri. Ipak, pobeda je otišla na drugu obalu Amerike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Monday, 16.02.2015
10:09

NBA skroz propada. Postaje totalni ocaj od lige. Utakmice totalno nezanimljive, dosadne. Sudije pustaju da se igra kad im se kako cefi, pravila ne postuju. Non stop tajmauti. Premalo same igre. Ne moze da se poredi kao sa pocetka 2000-tih kakav je NBA bio.

avatar
ACM<3
Monday, 16.02.2015
15:17

Apsolutno se slazem.Kao da je drugi sport u pitanju

avatar
Uncounquered
Monday, 16.02.2015
16:05

NBA je sada veliki marketing, sa puno sponora...previse tajm-auta koji traju ponekad-3 min, samo da bi se sto vise reklama pustilo, i to donosi mnogo para.