Istorijska noć, proradio Slovenac, "visi" Oklahoma!

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.04.2015.
08:48
Izvor: Sportske.net

U Atlanti nikad bolji, Indijac se upisao u anale. Slovenac najbolji kada je najpotrebnije, može se desiti da potencijalnog MVP-ija Vestbruka ne gledamo u plej ofu!

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Može se ispostaviti da je pobeda protiv najboljeg tima lige i najvažniji trijumf u sezoni za Pelikanse. Oni su noćas uz 29 poena i 10 skokova Entonija Dejvisa srušili Voriorse i stigli do osmog mesta na Zapadu.

Preskočili su Oklahomu i ako zadrže sadašnji plasman, na startu plej ofa suočiće se sa Golden Stejtom.

Sinoć je možda bila uvertira, Dejvis je pogodio dva ključna bacanja devet sekundi pre kraja, Pelikansi su preživeli i poslednji šut Stefa Karija za produžetak. On je imao otvoren šut, pošto ga je Dante Kaningam faulirao i stao. Sudije se nisu oglasile, Kari je bio neometan, ali nije pogodio i produžio neizvesnost. On je meč završio sa 25 poena, Drajmond Grin je dodao 24, uz 14 skokova za lidera koji će svejedno bez problema završiti regularni deo šampionata na trećem mestu.

Warriors Pelicans Basketball

Sjajne vesti za Pelikanse stigle su iz Oklahome, direktni rival je pao u sudaru sa šampionom. San Antonio je utišao grmljavinu i još jednom pokazao da spreman kreće u odbranu prstena.

Spurs Thunder Basketball

Njihova serija je sada 8 pobeda u nizu, zaledili su domaće na -25, ponovo je komandovao MVP prošlogodišnjeg finala Leonard. On je drugi meč u nizu izjednačio sopstveni rekord od 26 poena, Dankan je dodao 12, uz 9 skokova i 4 blokade. Oklahoma bez Duranta i Ibake nije imala šansu, Sparsi su smirili Vestbruka, ubacio je 17 poena, jednostavno viđena je neravnopravna borba. Oklahomi ostaje da se bori za osmo mesto, sada kasne pola meča za Pelikansima, imaju i lošiji međusobni skor.

Vestbruk inače nije igrao poslednju četvrtinu, izgubio je i prvo mesto u borbi za titulu najboljeg strelca, sada je drugi sa 27.5 poena po meču, Harden ima 27.7.

Suns Hawks Basketball

Houksi su postavili rekord franšize, 58. pobeda u regularnoj sezoni, lako su izašli na kraj sa Feniksom. Spustili su Sanse na svega 69 poena, od toga tek 26 u nastavku. Kerol i Tig su dali po 16 poena, Antić 7, uz 5 skokova. Feniks je promašio 31 od 40 šuteva u nastavku, malo im je nedostajalo da naprave crni rekord po broju poena, jedan manje postigli su 1981. na gostovanju u Kanzas Sitiju.

Hornets Heat Basketball

Sjajna partija Gorana Dragića obeležila je pobedu Majamija nad Šarlotom. U meču koji je bio pravi kvalifikacioni za plej of, Slovenac je ubacio 28 poena, imao 4 skoka, 5 asistencija,  Hornetsi su imali minus, ali i priključak, no kada bi se spustili na jedan posed, Dragić je uspevao da pogodi, njegovo najbolje veče u dresu Majamija od dolaska iz Arizone.

Vejd je ubacio 19 poena, Majami je sada deveti, pola pobede iza Bostona koji je na mestu koje garantuje doigravanje. Kod Hornetsa je Henderson brojao do 29, oni su 11. imaju dvepobede manje od Bostona, teško će u doigravanje, do kraja je ostalo pet mečeva, od toga tri puta gostuju.

Lakers Clippers Basketball

Posle 48 sati od ubedljivog poraza u gradskom derbiju, Lejkersi su ponovo igrali protiv Klipersa, sa više ponosa i bolje nego za vikend, no svejedno su izgubili.

Grifin i Redik su postigli po 27 poena za Klipse koji su počistili sa 4:0 gradskog rivala ove sezone. U stvari u poslednjih 12 mečeva, oni su mnogo uspešnije komšije dobili 11 puta, ovo je zaista njihovo vreme. Lejkerse je predvodio talentovani Džordan Klarkson sa 20 poena, ali u poslednjem periodu nije dao nijedan, Tarik Blek je postigao 16, Vesli Džonson 15 poena.

Timberwolves Kings Basketball

Očekivana pobeda Sakramenta nad desetkovanom Minesotom, Kevin Martin se vratio u redove Timbervulvsa, ubacio je 37 poena, ali nije pomoglom, presudila je treća četvrtina, iako su gosti u finišu smanjili poraz. Odličan kod Kingsa Omri Kaspi, Izraelac je ubacio 31 poen, od dolaska Džordža Karla na kormilo ima veću minutažu i to se odražava na njegove igre. Rudi Gej je ubacio 33 poena, njih dvojica su nadoknadili izostanak Kazinsa.

U ovom meču smo videli i trenutak za istoriju, Sam Bular je odigrao 16 sekundi, postao prvi Indijanac koji je kročio na NBA parkete. Završio je bez učinka, a našu priču o ovom indijskom divu možete da pročitate ovde.

Rezultati:

Sakramento - Minesota 116:111
Klipersi - Lejkersi 105:100
Nju Orleans - Golden Stejt 103:100
Oklahoma - San Antonio 88:113
Majami - Šarlot 105:100
Atlanta - Feniks 96:69

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke