Istorija - Bobi i Jokić starteri, jedan protiv drugog!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.11.2015.
09:10
Izvor: Sportske.net

Lepo je videti, dvojica naših igrača u startnim petorkama u sudaru Denvera i San Antonija. Šampion sipao trojke u pustinji, "Bradonja" brojao do 50, Minesota nastavila teror na strani...

BETA/AP Photo/Eric Gay
BETA/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

I drugi put ove sezone San Antonio je pobedio Denver. Sa jednom razlikom, Jokić nije bio impresivan kao u prvom sudaru sa timom iz Teksasa.

Naš košarkaš je počeo u petorci, ubacio 6 poena, imao 2 skoka. Brzo je nakupio penale, igrao je nešto više od 12 minuta.

Na drugoj strani, startovao je Bobi Marjanović. Počeo je meč, realizovao dva bacanja, imao 4 skoka, ali je na parketu proveo 6 minuta.

On je ubacio prva dva poena za San Antonio u meču koji je obeležio Leonard sa 25 poena. Sjajni košarkaš Sparsa igra najefikasniju sezonu u istoriji, novi je lider ekipe, prosečno postiže 22 poena po meču.

Clippers Nuggets Basketball

Minesota je bez povređenog Bjelice nastavila sa odličnim partijama na strani. Do nove pobede su stigli u Sakramentu, Vigins i Lavin, mladi lavovi su pretrčali Kingse, pomoglo je što Bugi Kazins nije bio u timu zbog povrede leđa. Rondo odličan, 16 poena i isto toliko asistencija, nije vredelo.

Nova povreda za Entonija Dejvisa, Pelikansi su lako poraženi od Klipersa, Dok Rivers je odmarao svoje startere u poslednjoj četvrtini. Pol je ubacio 17 poena i imao 8 asistencija protiv bivšeg kluba.

Warriors Suns Basketball

Poplava poena u Arizoni, Kari je brojao do 41, Voriorsi su utrpali Sansima 135 poena! Sipali su trojke u pustinji, i sada je to 17. pobeda u nizu, videćemo gde će se zaustaviti. Oboren je i novi rekord, dali su 22 trojke, najviše u istoriji franšize.

Sixers Rockets Basketball

Crni rekord za Sikserse, računajući i prošlu sezonu, izgubili su 27 u nizu. Doduše, imali su šansu u Hjustonu, ali ih je sprečio "Bradonja". Harden je ubacio 50 poena, imao 9 skokova i 8 asistencija, praktično je sam pobedio očajnike iz Filadelfije. Siksersi su sada profesionalni tim sa najviše poraza u nizu, a ako izgube i naredni meč izjednačiće rekord Netsa u broju poraza na startu sezone.

Bulls Pacers Basketball

Derbi Centrala pripao je Indijana. Slavili su protiv Čikaga uz 33 poena Pola Džordža, ovo je 10. pobeda u 12 mečeva za tim koji igra iznad očekivanja. Dobro im je došla pauza od tri dana, bili su odmorniji od rivala, a Bulsi su imali najgore šutersko veče u sezoni, samo 34.8% šuta.

Nikola Mirotić je ubacio 25 poena, najviše u dosadašnjem toku šampionata.

Ras Vestbruk nije imao svoje veče, ali sa Durantom je lakše. KD je ubacio 34 poena Detroitu pa je Oklahoma slavila četvrti put u nizu. Pistonsi sa ne baš impresivnim Dramondom 15 poena i "samo" 7 skokova, nisu imali šansu.

Cavaliers Hornets Basketball

Bilo da su Šarlot Bobketsi ili Šarlot Hornetsi, protiv Lebrona ne mogu. "Kralj" je noćas zabeležio 23. pobedu u nizu protiv tima iz Severne Karoline. Terorisao ih je igrajući i za Majami, ni sada nije drugačije, ubacio je 25 poena, imao 13 skokova, poslednji put Lebron je izgubio od Šarlota 2010. godine, u svom prvom boravku u Kavsima.

Orlando je uz odličnu partiju Elfrida Pejtona (22 poena, 10 skokova) slavio protiv Baksa. Vučević je ubacio 6 poena i imao isto toliko skokova.

Majami je protutnjao kroz Njujork, Džerald Grin je ubacio 25 poena, zaigrao je umesto Luola Denga u startnoj petorci, Hit je u seriji od uzastopnih 8 pobeda protiv najvećeg rivala u prošlosti.

Vašington se loše proveo u Bostonu, Džared Salindžer je obeležio meč, ubacio je 18 poena i imao 15 skokova za tri četvrtine. Na kraju Vizardsi su zaleđeni na -33.

Rezultati:

Orlando - Milvoki 114:90
Šarlot - Klivlend 90:95
Memfis - Atlanta 101:116
Oklahoma - Detroit 103:87
Indijana - Čikago 104:92
Hjuston - Filadelfija 116:114
Boston - Vašington 111:78
Njujork - Majami 78:87
Denver - San Antonio 80:91
Sakramento - Minesota 91:101
Feniks - Golden Stejt 116:135
Klipersi - Nju Orleans 111:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke