Istanbul kao sudbina - Turska domaćin završnice narednog Eurobasketa!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.12.2015.
12:51
Izvor: Sportske.net

Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) doneo je odluku da četiri zemlje organizuju Eurobasket zakazan za 2017. godinu.

FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios
FIBA/Ciamillo-Castoria/Matthaios

Povezane vesti

Jubilarni četrdeseti Eurobasket zakazan je za početak septembra 2017. godine, a FIBA Evropa je u subotu imenovala zemlje domaćine završnog turnira kontinentalne smotre.

Nakon što je Ukrajina odbila ponudu da organizuje Eurobasket, FIBA je odlučila da i naredno Evropsko prvenstvo bude odigrano u četiri zemlje.

Organizaciju Evropskog prvenstva u košarci 2017. godine dobili su Finska, Izrael, Rumunija i Turska, a gradovi domaćini biće Helsinki, Tel Aviv, Kluž i Istanbul!

Četiri navedene zemlje dobile su organizaciju Eurobasketa 2017. a ponovo će u svakoj zemlji, kao i prethodnog leta, biti igrana po jedna grupa, s tim što će ovoga puta završnica turnira biti odigrana u Istanbulu.

Podsećamo da je pored četiri navedene zemlje zvaničnu ponudu za organizaciju Evropskog prvenstva uputila i Poljska ali je ona "izvisila" u ovoj raspodeli.

Recimo i to da je reprezentacija Srbije obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo zahvaljujući tome što je na minulom Eurobasketu u Francuskoj osvojila četvrto mesto kao i to da smo poslednje zlato na kontinentalnim smotrama osvojili baš u Istanbulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke