Imamo dramu! Pobeda Nagetsa, poraz Portlanda, Jokić izveo potez večeri!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 05.04.2017.
08:07
Izvor: Sportske.net

Denver prišao na pola pobede, slavili u Nju Orleansu. Srbin ponovo odličan, a ono što je napravio Entoniju Dejvisu će se prepričavati!

Beta/AP Photo/Joel Auerbach
Beta/AP Photo/Joel Auerbach

Povezane vesti

Ne daju se Nagetsi. Isčupali su pobedu u Nju Orleansu, možda smešno zvuči ali dobili su meč sa pola minuta dobre odbrane. Geri Heris je ukrao ključnu loptu, ubacio je i 23 poena, pa se može reći da je bio junak trijumfa. Danilo Galinari je dodao 28 poena, na drugoj strani dominacija domaćina u reketu, Dejvis 40, Kazins 30 poena. Holidej koji je imao čak 13 asistencija je izgubio dve ključne lopte u napadu, promašio i trojku za produžetak.

Nikola Jokić odličan u ofanzivi kao i obično, 21 poen, imao je 12 skokova i 4 asistencije, odličan procenat šuta.

Napravio je jednu od akcija večeri, kada je na fantastičan način prošao "Obrvu" Dejvisa i završio akciju.

Portland je lako izgubio u Juti, nisu bez Nurkića imali rešenje za Gobera, Francuz je ubacio 20 poena, imao 11 skokova. Blejzersi su ostali na 87 poena, drugi poraz u nizu, pa stvari sada postaju itekako zanimljive u borbi za osmo mesto na Zapadu. Naime, posle ova dva poraza, prednost Portlanda je svega pola pobede nad Denverom koji ima meč više, ali i dalje Blejzersi uz lakši raspored, ne zaboravite, poseduju i bolji međusobni skor sa Nagetsima.

Kavsi su se zagrejali pred derbi sa Bostonom lakom pobedom protiv Orlanda. Odlučila je treća četvrtina koju su dobili sa 23 razlike. Kevin Lov je brojao do 28, Lebron napravio novi tripl-dabl, 18 poena, po 11 skokova i asistencija. Vučević tek šest poena i deset skokova. Šampion je sada izjednačen sa Seltiksima, večeras je veliki derbi u Bostonu, ko zna možda to odluči o prvom mestu na Istoku.

Značajna pobeda za Indijanu na Torontonom, Pold Džordž je ubacio 35 poena, nosi na leđima Pejserse. Vratio se Lens Stivenson, ubacio 12 poena, umalo izazvao gužvu kada je postigao poene, umesto da sačeka da vreme istekne. On se izvinio, ali je ostao loš ukus jer je to jedno od nepisanih pravila lige. U prvom poluvremenu Pejsersi su izviždani zbog loše igre, ali u nastavku kao da je na teren izašao drugi tim. Indijana se izjednačila sa Čikagom na sedmom mestu, imaju pola pobede više od Majamija. Toronto je daleko realno od Bostona, tri i po pobede manje četiri meča pre kraja, izgubiće titulu na Atlantiku.

Bulsima uvek teško ide protiv Niksa, koji su, iako bez šansi za plej of uspeli da zagorčaju život Čikagu. Džimi Batler je postigao 26 poena, bez efekta, Melo Entoni je brojao do 23, Njujork gubi, ali kako rekosmo odigrali su najbolji meč u poslednjih mesec dana. Bulsi su očajno šutirali, napravili 15 grešaka, prekinuli seriju od četiri pobede. Čeka ih iscrpljujuća bitka za doigravanje.

Meč bez značaja doneo je poplavu poena, Netsi su stigli do 19. pobede u sezoni, igraju mnogo bolje kada utakmice ne znače ništa. Postigli su čak 141 poen protiv Filadelfije, u kojoj je Šarić zabeležio 10 poena, a Luvavu nastavlja da koristi šansu, bivši igrač Mege je dao 19 poena.

Milvoki je pretrpeo težak poraz u Oklahomi, ali ostaće svedok istorije. Rasel Vestbruk je ubacio 12 poena, imao isto toliko skokova i 13 asistencija, njegov 41 tripl-dabl u sezoni, izjednačio je rekord Oskara Robertsona iz 1961-62 sezone. On je četvrti na večnoj listi, 78 tripl-dablova, izjednačio se sa Viltom Čembrlenom, a sledeća meta je Džejson Kid koji je napravio 107 u karijeri. Upravo je Kid trener Baksa, on je bio impresioniran činjenicom da je Vestbruk odlučio meč iako je samo četiri puta pogodio koš, jer je uradio sve ostalo.

Vašington je prekinuo seriju poraza protiv Vašingtona, Vol je ubacio 23 poena, imao 13 asistencija, dominirao polse poluvremena, Vizardsi su se pobedom izjednačili sa Torontom na trećem mestu Istoka. Gostima nije pomogao ni Kemba Voker, brojao je do 37, težak poraz za tim iz Severne Karoline koji je imao šansu da se vrati u bitku za plej-of.

U Teksasu produžetak, San Antonio je savladao Memfis u onome što bi mogla da bude najava prve runde plej-ofa. Leonard je ubacio 32 poena u meču u kome su dominirale odbrane. "Grizliji" su u finišu, u poslednja četiri minuta ostali bez Konlija koji je povredio arkadu i nije se vraćao u igru, iako je želeo. Doktori nisu dozvolili, a videli smo dramu u regularnom delu. Leonard je izjednačio na pet sekundi do kraja, ali je Zek Rendolf doveo goste na prag pobede. Sparsi su imali samo dve sekunde, ali su uspeli da preko Oldrižda stignu do produžetka, a zatim i pobede.

Voriorsi su stigli do 12. pobede u nizu, Klej Tompson je Minesoti ubacio 41 poen. Već večeras, Voriorsi bi mogli da overe prvo mesto na kraju lige, ako dobiju Sanse, a San Antonio izgubi od Lejkersa. To se verovatno neće dogoditi, no top pozicija je za Golden Stejt veoma blizu. Ovo je inače 204. pobeda u tri sezone za Voriorse što je NBA rekord.

U meču bez značaja, Sakramento je savladao Dalas, Koli Štajn je uz 12 poena, imao 16 skokova, Mavsi forsiraju mlađe igrače, nisu imali odgovor na MekLemora koji je 21 od 22 poena postigao u nastavku. Ovo je prvi put da Dalas od početka veka propušta plej-of.

Rezultati:

Sakramento - Dalas 98:87
Golden Stejt - Minesota 121:107
Juta - Portland 106:87
San Antonio - Memfis 95:89 pr.
Oklahoma - Milvoki 110:79
Njujork - Čikago 100:91
Nju Orleans - Denver 131:134
Vašington - Šarlot 118:111
Filadelfija - Bruklin 118:141
Indijana - Toronto 108:90
Klivlend - Orlando 122:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Wednesday, 05.04.2017
19:24

Koji su xarevi ovi iz Vasingtona igraju sami protiv sebe :D

avatar
Devile
Wednesday, 05.04.2017
15:43

Лепо је рекао Чарлс Баркли,многи оспоравају Вестбрука,али кад би га Окла ставила на трејд листу,нема екипе која се не би отимала за њега.nМВП

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 05.04.2017
10:08

Bravo za Denver al druze Dejvis ti ubaci 41 poen, tu nema odbrade uopste ,to mi je smesno u NBA. Jokic kao i uvjek na svom nivou

avatar
noname
Wednesday, 05.04.2017
09:53

Jokaru za pleja!

avatar
Wednesday, 05.04.2017
08:36

Dobar potez, samo odbranu da popravi i biće u vrhu. Dejvis i Kazns su se iskakali po njemu, dali po 40 poena, zakcavali, mora Jokara da nauči da igra odbranu..