Ima nade za Partizan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.12.2014.
21:35
Izvor: Sportske.net

Posle dva uzastopna poraza, od Zadra i Budućnosti, košarkaši Partizana večeras su u ''Pioniru'' savladali mađarski Solnok, ali igrom ponovo nisu oduševili. Nova briga je i povreda Saše Pavlovića, nadamo se lakša.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

U trećoj utakmici zaredom bez trenera Duška Vujoševića na klupi, ali i bez povređenih Murića i Gagića, Partizan je večeras uspeo da savlada Solnok rezultatom 62-55.

Već u uvodnim minutima utakmice videlo se da Partizan igra u grču, nesigurno, neorganizovano, uz dosta grešaka u fazi napada i veliki broj izgubljenih lopti.

Gosti to koriste i stiču prvu osetniju prednost (3-8), posle čega konačno sledi period nešto bolje igre crno-belih, koji, predvođeni Milosavljevićem i Mačvanom, prave seriju 7-0 i stižu do prvog vođstva -10:8.

U samom finišu prve četvrtine, Saša Pavlović sa četiri vezana poena uspeva da Partizanu donese ''plus 4'' - 16:12.

Partizan je na startu druge deonice stigao i do šest poena viška (18-12), posle poena Milosavljevića i tu prednost je održavao u narednih nekoliko minuta.

Međutim, na ulasku u završnicu poluvremena, gosti iz Mađarske prave seriju 6-0, pa se od 23:16 za Partizan stiglo do neizvesnih 23:22.

Crno-beli su održavali blagu prednost u narednih par minuta, ali sam finiš poluvremena opet pripada gostima, koji na odmor odlaze minimalnim vođstvom (29-30).

Slična slika i u nastavku meča, Partizan je uspevao da održava blagu prednost, do četiri poena razlike, ali su i košarkaši Solnoka u par navrata uspevali da pređu u minimalno vođstvo.

Međutim, crno-beli su se i dalje mučili, njihova igra je daleko od nivoa koji bi učinio realnim nade u plasman u plej-of. Da sve bude još gore, u poslednjoj deonici se povredio i Saša Pavlović pri doskoku ispod protivničkog koša, pa je to sada još jedna briga više za trenera Duška Vujoševića.

Ipak, i pored tog dodatnog problema, šampion Srbije je u poslednja tri minuta utakmice uspeo da prelomi meč u svoju korist, dođe do ''plus 9'' i izbori sedmu pobedu u 14 odigranih kola ABA lige.

Na kraju, najefikasniji u Partizanu večeras je bio Saša Pavlović sa 13 poena, a osim njega, ''dvocifren'' je bio još samo kapiten Milosavljević sa 10. U Solnoku ubedljivo najbolji Džons sa 25 poena, a Vitman je upisao 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke