Ima nade za Metalac!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2016.
11:42
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Situacija je i dalje veoma teška, ali povratkom Duška Đukanovića pojavio se i tračak nade da će klub iz Valjeva ipak opstati.

aba-liga.com/KKZadar/ZvonkoKučelin
aba-liga.com/KKZadar/ZvonkoKučelin

Povezane vesti

Početak nove košarkaške sezone sve je bliži, a doskorašnji srpski predstavnik u ABA ligi, ekipa valjevskog Metalca, ili ono što je od tog tima ostalo, i dalje je u neizvesnosti da li će uopšte i započeti takmičenje u KLS-u.

Pisali smo već da je finansijska situacija alarmantna, bilo je i najava da se klub gasi, što bi se verovatno i dogodilo da se u ulozi spasioca nije pojavio Duško Đukanović, čovek koji je svojevremeno igrao za Metalac, a onda bio i na čelu ovog kluba.

On je u međuvremenu na sednici Skupštine kluba ponovo preuzeo rukovođenje klubom, ali je i dalje veliko pitanje da li će uspeti u ovih nekoliko dana do početka nove sezone da oformi kakav-takav tim za učešće u ligi.

Đukanović je uveren da će u tome uspeti.

''Metalac mora početi KLS kako bi se izbegao najgori scenario. To je zaključak članova Skupštine i ljubitelja kluba koji su prisustvovali sednici. Alternativa ne postoji, znamo da nemamo ni igrača ni novca, ali drugo rešenje ne postoji'', izjavio je Đukanović u izjavi za ''Žurnal''.

Kada je igrački kadar u pitanju, Đukanović otkriva da su četiri-pet igrača pod ugovorom, a još trojica su pod znakom pitanja, zbog, kako kaže, ''raznih mahinacija koje se oko njih sprovode''.

''I pored svega, nadam se da će oni ostati igrači Metalca. Ako to ne žele, klub će moći od njih da zaradi i nastavi sa funkcionisanjem. U kratkom roku moguće je pronaći košarkaše koji će da igraju za manji novac, a imaju kvalitet da ostanu u KLS.

Za ovu godinu potreban je godišnji budžet 70 – 100 hiljada evra što nije velika cifra i može da se obezbedi''
, poručio je Đukanović, koji očekuje i pomoć gradskih vlasti kako bi Metalac uspeo da prebrodi ovu tešku situaciju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anti Beogradjani
Sunday, 25.09.2016
12:26

Nema nade! Moraju Zvezda i Partizan da zive.Za Vojvodinu i Metalac nema spasa