Ima li nade za novi Partizan? (18:00h)

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.10.2014.
11:02
Izvor: Sportske.net

Više od decenije su se Partizanovi evropski nastupi, pogotovo u Pioniru, prepričavali širom Evrope, ne samo zbog igara dugogodišnjeg šampiona Srbije, već i zbog fenomenalne atmosfere koju su priređivali njegovi navijači. Sada su neke druge okolnosti, a u

BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV
BETAPHOTO/IGOR KUPLJENIK/EV

Povezane vesti

Kao što brojne pristalice Partizana već znaju, ekipa Duška Vujoševića večeras u pomenutom terminu igra svoj prvi ovosezonski meč na evropskoj sceni u svom ''Hramu košarke'', beogradskoj hali ''Pionir''.

Ta ''evropska scena'', kad je u pitanju Partizan, više ne podrazumeva Evroligu, već drugo po kvalitetu evropsko takmičenje - Evrokup, gde su crno-beli pre nedelju dana startovali ubedljivim porazom na gostovanju Lijetuvos Ritasu (65-92).

Ono što zabrinjava sve kojima su crno-bele boje na srcu, jeste činjenica da je Partizan trenutno u seriji tako ubedljivih poraza, jer je šampion Srbije osim u Viljnusu, deklasiran i u Zagrebu i u Ljubljani, u okvirui ABA lige.

Problema ima mnogo, pre svega u igri crno-belih, koju je i sportski direktor Partizana Dragan Todorić pre par dana ocenio ''malodušnom'', ali ono što navijačima Partizana daje nadu jeste povratak Milana Mačvana, koji će večeras imati povratnički debi u crno-belom dresu, i to protiv kluba koji odlično poznaje, s obzirom da je prošle sezone igrao u turskom Galatasaraju.

Mačvanovo iskustvo mnogo će značiti Partizanu, iako je jasno da crno-belima treba bar još jedno iskusno pojačanje, pre svega na poziciji plejmejkera, gde crno-beli nemaju pravo rešenje još od povrede Lea Vestermana pre otprilike godinu dana.

Sve ovo dovoljno govori koliko je važan večerašnji meč za Partizan, jer se katastrofalna rezultatska serija mora pod hitno prekinuti i konačno započeti jedan pobedonosni niz.

Jer, Partizan od početka sezone ima jednu jedinu pobedu, u ukupno pet zvaničnih mečeva, što u ABA ligi, što u Evrokupu, a i taj trijumf protiv Solnoka je za mnoge bio neočekivan, jer su crno-beli tu utakmcu odigrali i bez Murića, Luke Bogdanovića, Kuzeloglua, koji su tek naknadno priključeni.

Ipak, bez obzira na sve, a u ime starih dobrih, evroligaških vremena, u Partizanu i večeras očekuju prepun ''Pionir'' i podršku ''Grobara'' kakvu su imali i u prethodnim sezonama. Jer, crno-belima nikada nije bilo teže, a na muci se poznaju junaci. I među akterima na terenu, ali i među navijačima.

Evrokup, drugo kolo

Grupa E

Partizan - Banvit (18:00h)
Asesoft - Lijetuvos Ritas (18:30h)
Hapoel Jerusalim - Crveni oktobar (19:30h)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke