Igrale se "Delije" na sred grada Sofije!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.12.2014.
14:22
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom upisali su četrnaestu uzastopnu pobedu u ABA ligi pošto su u neuobičajenom terminu slavili protiv Levskog u Sofiji.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Kaznena ekspedicija trenera Dejana Radonjića nastavila je da deli lekcije u regionalnoj košarkaškoj ligi.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom savladali su danas Levski u Sofiji rezultatom 58:99 (7:22, 10:26, 22:23, 19:28) čime su stigli do četrnaeste uzastopne pobede u ABA ligi.

Utakmica u bugarskoj prestonici igrana je u neuobičajenom terminu od 13 časova i bez prisustva publike ali ta činjenica nimalo nije poremetila izabranike Dejana Radonjića.

Iluzorno je prepričavati kako je Zvezda stigla do nove pobede pošto je duel u Sofiji izgledao kao igra mačke i miša.

Levski je kvalitetom daleko iza Crvene zvezde Telekom tako se nije ni moglo očekivati da će Bugari pružiti veći otpor crveno-belima.

Zvezda je posle prvih 20 minuta primila samo 17 koševa i da je bilo želje crveno-beli bi utakmicu dobili sa više od 50 poena razlike.

Vicešampiona Srbije do pobede je vodio Nikola Kalinić koji je postigao 22 poena i ostvario 7 skokova a pratili su ka Maik Cirbes sa 13 poena i 4 skoka, odnosno Blažič, Dangubić i Rebić sa po 11 poena.

U domaćem timu izdvojili su se Dimitrov sa 18 i Zahariev sa 14 poena.

Crvena zvezda Telekom od početka sezone ne zna za poraz a novom pobedom je nastavila sa podizanjem lestvice koju je preskočila trijumfom u 13. kolu.

Obaranje rekorda moglo bi da bude nastavljeno ukoliko crveno-beli u naredna dva kola ostvare pobede i tako nadmaše učinak Partizana od pre sedam godina kada su crno-beli uspeli da vežu 15 pobeda u nizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke