Igrači Zvezde složni: "ODBRANA!!!"

Autor: Beta Beta
četvrtak 23.02.2017.
22:50
Izvor: Beta

Trojica koparkaša Crvene zvezde su složna u oceni šta je donelo pobedu timu Dejana Radonjića.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je večerašnja pobeda protiv Galatasaraja u Evroligi veoma bitna zbog "velike potrošnje" u poslednjih mesec dana.

"Jako bitna utakmica, uspeli smo da iznesemo pritisak koji je protiv njih zbog svih dogadjana veliki, ali i posle jako teškog rasporeda, emotivnog i fizičkog pražnjenja", rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Zvezda je zabeležila 13. pobedu u Evroligi ove sezone, pošto je sa 77:58 savladala Galatasaraj i tako napravila važan korak ka plasmanu u četvrtfinale.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvreme i to nam je dalo prostora da u drugom rutinski privedemo meč kraju. Iskreno, nisam se nadao takvoj utakmici, mislio sam da će biti borba do kraja, da će biti na jednu loptu, ali smo u prvom poluvremenu pokazali da se vraćamo u onu formu iz decembra i januara, igrali smo jaku odbranu, oterali smo rivala daleko od koša i tako je mnogo teško igrati protiv nas", kazao je jedan od najiskusnijih košarkaša Zvezde.

Crveno-beli su posle večerašnje pobede korak bliže četvrtfinalu Evrolige, a Simonović je rekao da ima još dosta da se igra.

"Imamo korektan raspored, dolaze nam Brose, Uniks i Olimpijakos, ali rano je pričati, ne znam koliko će nam pobeda trebati. Idemo polako, korak po korak", rekao je Simonović.

Bek Zvezde Branko Lazić bio je najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena, od čega pet trojki iz isto toliko pokušaja, a jendom je bio precizan iz dva poena. Lazić je ipak istakao timsku igru.

"Cela ekipa je odigrala jako dobro, koncentrisano. Svi smo igrali onako kako je i trebalo, kako je bilo dogovoreno i došli smo do te pobede. Ovo je još jedan korak bliže Top 8 fazi, jako dobra utakmica", rekao je Lazić.

On se složio s novinarima da je večerašnja atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila specifična.

"Sigurno je atmosfera bila motiv više da odigramo još bolju utakmicu i da pružimo bolju partiju. Atmosfera je bila specifična, ali na nama je da se koncentrišemo na teren i da odradimo svoj deo posla. Drago nam je što smo dobili i zbog svih tih nemilih dešavanja", kazao je Lazić.

Centar crveno-belih Ognjen Kuzmić ocenio je da je kvalitetan početak utakmice ključ pobede.

"Od početka počeli da igramo odbranu kako smo igrali u januaru, odmah se vidi razlika kada tako uđemo u meč, ali i kada smo svi zdravi. Bitna je ovo pobeda", rekao je on.

Kuzmiću je pre početka utakmice uručena nagrada za najkorisnijeg igrača Evrolige u januaru.

"Nisam uopšte razmišljao o tome, došlo je samo od sebe. Ipak, dosta toga je u mojim saigračima, mnogo više nego što sam ja sam zaslužan za to", kazao je Kuzmić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Djole Djokic
Friday, 24.02.2017
11:34

Pa vi ne objavljujete nijedan komentar na Zvezdinim vestima, svaka cast sportske!

avatar
Dr_znate_koji
Friday, 24.02.2017
08:49

Ja sam posle kupa lepo pomenuo da je ekipa resetovana i da forma sad lagano ponovo krece uzlaznom putanjom. Kad dodje borba za trofej ABA lige bicemo negde na 80 posto sto je dovoljno da sa lakocom oduvamo svakog ko nam se nadje na putu. Kad dodje F4 Evrolige tu cemo biti u najboljoj mogucoj formi ove sezone, na 100 posto. Odlicno znam kakva je Radonjina projekcija.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 24.02.2017
08:40

Браво Звездо, браво Институцијо, браво поносу Србије.

avatar
Djole Djokic
Friday, 24.02.2017
00:41

BOGOVI KOSARKE!

avatar
Steffi
Friday, 24.02.2017
00:32

Branko Lazic mora da igra za reprezentaciju!