Igokea neće u FIBA Evrokup zbog klubova sa Kosova!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.09.2016.
17:17
Izvor: Sportske.net

Rukovodstvo košarkaškog kluba Igokea iz Laktaša odlučilo je da ekipa odustane od učešća u FIBA Evropa kupu, a razlog je taj što će u pomenutom takmičenju igrati klubovi iz samoproklamovane države Kosovo.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Košarkaški klub Igokea ostao je bez plasmana u grupnu fazu FIBA Lige šampiona pošto je u drugom kolu kvalifikacija za novoformirano takmičenje eliminisan od strane crnogorskog Mornara iz Bara.

Mornar je u revanšu odigranom u "Topolici" nadomestio zaostatak iz prve utakmice i ubedljivom pobedom (83:60) obezbedio mesto u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, dok je Igokei kao poraženom timu ostalo da se zadovolji igranjem u FIBA Evropa kupu.

Regionalni ligaš iz Laktaša ipak neće uzeti učešće u FIBA Evropa kupu i to je odluka o kojoj je rukovodstvo Igokee obavestilo organizatora takmičenja. Kao razlog za odustajanje od takmičenja u FIBA Evropa kupu čelnici Igokee navode to što će u istom formatu učestvovati i klubovi sa Kosova.

"Klubovi sa Kosova učestvuju u Evropa kupu i mi zaista ne želimo da dođemo u situaciju da igramo protiv takvog kluba. Ovo je krajnje neatraktivno takmičenje u kojem Igokea ne želi da učestvuje" objasnio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Mora se istaći da su predstavnici Igokee kao razlog za odustajanje od FIBA Evropa kupa naveli i to što klub finansijski nije u poziciji da igra u pomenutom takmičenju, pa sada ostaje da se čeka na rekaciju FIBA.

"Još ne znamo da li će i kakve bi posledice mogla imati ova naša odluka. Imamo obećanja da će Košarkaški savez Bosne i Hercegovine stati iza nas ukoliko se ne plasiramo u Ligu šampiona i nadam se da će se to i dogoditi" istakao je Dodik.

Košarkaški klub Igokea će u sezoni pred nama šesti put u svojoj istoriji igrati u regionalnoj ABA ligi, a još uvek se čeka da ovaj tim iz Laktaša napravi iskorak na međunarodnoj sceni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JesseLingard14
Friday, 30.09.2016
19:39

Ne volim ni ja klubove s Kosova ali ovo je klasicni izgovor jer znaju da nemaju sto da traze u Evrokupu koji je ove sezone blizu nivoa Evrolige

avatar
Aleksandar Veljic
Friday, 30.09.2016
21:48

nije u pitanju taj evro kup nego fibin
imas evroligu uleb, pa evro kup uleb , pa liga sampiona fiba, pa tek onda ide taj evro kup

avatar
Boban Dojcinoski
Friday, 30.09.2016
17:44

Ljudi hteli mi ili ne Kosovo je realnost,sto ce biti kad Partizan ili C.Z trebaju da igraju kfalifikacije za LS ili LEs a njima? jer cete i tada odustati? morate to prihvatiti i pokazati da ste bolji od njih,To je moje misljenje