I Partizan hteo Ostina, ali...

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.01.2017.
12:42
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Novi košarkaš FMP-a, koji bi uskoro mogao i u Zvezdu, ukoliko sve bude prema očekivanjima, bio je u prilici da izabere i drugačiji put...

Screenshot/Facebook/Isaiah Austin
Screenshot/Facebook/Isaiah Austin

Povezane vesti

Dolazak Ajzee Ostina u FMP izazvao je veliku pažnju medija, pogotovo što se radi o igraču kome je svojevremeno predviđana lepa NBA karijera, ali ga je bolest kasnije sprečila da to do sada i ostvari.

Ono što je najvažnije, zdravstveni problemi su prošlost, ponovo se posvetio košarci i sada preko FMP-a, možda i Zvezde, želi da ''zaobilaznim putem'' ipak stigne do najjače lige sveta.

O njegovom transferu je u intervjuu za ''Blic'' govorio Ostinov agent Minja Ilić, koji je posredovao u ovom poslu.

Ilić je tom prilikom otkrio da je i još nekolicina klubova bila zainteresovana za Ostina.

''Želeo ga je i Partizan. Ali oni sada imaju neke druge prioritete. Postojalo je interesovanje Mornara iz Bara, ali i Cedevite. Problem sa hrvatskim klubom je što je iskoristio sve licence za registraciju stranaca. Ostin bi u tom slučaju mogao da igra samo u hrvatskoj ligi za drugi tim'', izjavio je, između ostalog, Ilić.

On dalje dodaje da je prelazak u FMP dogovoren je posle razgovora sa Nebojšom Čovićem i trenerom ''Pantera'' Brankom Maksimovićem, podsećajući na FMP-ovu tradiciju stvaranja velikih igrača, poput Teodosića, Raduljice, Mačvana, Ercega.

''On će biti u FMP, ali je Zvezda ta koja ima pravo, da se tako izrazim, preče kupovine. Dakle, ako sve bude kako se svi nadamo, Ajzeju bismo sledeće godine mogli da gledamo u crveno-belom dresu'', zaključio je Ilić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Tuesday, 10.01.2017
18:04

Partizanu je prosto zabranjeno da funkcionise....ucenjen je i sa ovom smesnom LS i cak mora da cuti o time tj da pricaju ono sto im se kaze....reketiranje u korist cz fmp koga vec je vec vise nego bezobrazno. ...ovde prelaze iz fmp u cz kao na kafu kod komsije da idu...ovamo to nije fmp nego radnicki a do skoro ovo bio fmp sa kalemegdana...otpisu15 dok druge ucenjuju ako hoce da opsatnu a neke pak i ugase kako bi im dzaba uzeli igrace kao radnicki...naravno vojvodina nije bitna drzavi jer ko sisa vojvodinu treba ih derati i otimati....

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 10.01.2017
18:41

To naprosto nije istina, i cinjenica da partizan je sam sebe zakopao ogromnim dugovima je neosporiva. Odatle sve polazi i to je uzrok. Zvezda nema veze sa tim, a i sta se cudite oko prelaska igraca iz filijale FMP-a u Zvezdu kada je to sve normalno. Da niste mozda bili ucenjeni i pre 15 god kada ste izabrali FIBU koja je i tada dozivela tezak poraz? niko vam nije kriv kada ste nesposobni i trcite da se priklonite naigled jacima, koji na kraju uvek izgube. Fiba ce i po treci put za nekih 5-6 godina pokusati da ojaca i pobedi Uleb, epilog ce biti isti, kao i vase razmisljanje.

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 11.01.2017
00:03

A ono o tvojim saznanjima od pre par meseci...ma važi.Iuvini Nešo Iliću nismo te prepoznali.

avatar
Born2Won der
Tuesday, 10.01.2017
16:54

Uopšte me više ne interesuje ova politika i muvanje koje mi se gadi ali ovaj momak je zver. Ustanovili su mu neku bolest bukvalno nedelju dana pre drafta i samo je nestao. Igrao je za Baylor, visok, kuca kao blesav, šutira i s distance i trči super za svoju visinu. Samo znam da je bio dosta mršav što je veliki problem za u nba ali nikakav za EL. Ja bih voleo da ga vidim kod nas u bilo kojem dresu.

avatar
Dr_znate_koji
Tuesday, 10.01.2017
14:09

Ponovo im zabio ...

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
13:47

Eto zbog cega ne treba zuriti sa onakvim potcenjivackim pa i podrugljivim komentarima na temu njegovog prelaska u Radnicki. Zelim mu svu srecu i uspesnu karijeru, zasluzio je to!

avatar
marecareee
Tuesday, 10.01.2017
14:31

Opet nesanice, a? 😉

avatar
Petar Petar
Tuesday, 10.01.2017
17:30

Ma on i ne cita ko sta pise. E, a hteo sam da napisem kad se pojavila vest da su ga ovi uzeli da smo ga garantovano i mi hteli pa su oni naravno cisto ono, da ga mi ne uzmemo. Kao i milion drugih pre njega. Neka je decku sa srecom i nadam se da ce biti na nivou pre bolesti. Dobar je igrac bio. S druge strane ovo sto radi Zvezda ce joj se vratiti kad tad. Ej, a mi njima davali igrace kad su bili u buli. Oni sada uzimaju i sta im treba i sta ne samo da mi ne dovedemo. Smekerski, nema sta. To je njihovo pravo, nemam konkretnih zamerki na to, ali... Mislim da u sustini vise menadzeri kumuju takvim stvarima, ali generalno ovo je recept uspeha koji kad ne funkcionise njih nema nigde. Tako je trenutno u svakom sportu. Mi iz nase lige ni fudbalera ne mozemo da dovedemo ako ga ne pretplatimo, a tek kosarkasa to nema sanse osim ako nije nivo Koprivice, Djumica, ili tako nekog. To je ta relaksacija u srpskom sportu o kojoj se trubi na sva usta. Sreca pa nema makabizacije koja je bila prisutna u nase vreme. Hahhaha..

avatar
1: NAROD vo-dja klub
Tuesday, 10.01.2017
14:59

Tebi ni najbolji san ne pomaze da ne zivis u kosmaru i da budes dobro svestan toga, sta imas ti na ovaj komentar da repliciras...

avatar
Lazar Grobar
Tuesday, 10.01.2017
13:47

Mi nemamo bankomat.

avatar
Emperador(2018)
Tuesday, 10.01.2017
14:09

Jesi li ti iz Lebana?

avatar
EDO
Tuesday, 10.01.2017
14:58

Bolje nego iz Zeleznika..

avatar
Lazar Grobar
Tuesday, 10.01.2017
14:41
avatar
Lazar Grobar
Tuesday, 10.01.2017
14:35
avatar
marco011
Tuesday, 10.01.2017
14:29

vazno da nije iz zeleznika