I Novosel ''promenio ploču'' - Hvalospevi o Raduljici?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.09.2015.
21:34
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Posle Predraga Šarića, sada i proslavljeni treener Mirko Novosel pokušava da se opravda zbog nepromišljene izjave o Miroslavu Raduljici.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

Najbolji srpski košarkaši su iz dana u dan jedna od vodećih sportskih tema i u Hrvatskoj.

Kao po nekom šablonu, u tamošnjim medijima najpre vidimo omalovažavanja, a onda posle novih pobeda našeg nacionalnog tima, isti ljudi koji su ''Orlove'' potcenjivali kao da su amateri, sada govore hvalospeve o istim tim igračima.

Tako je bilo sa Predragom Šarićem, a slična situacija se dogodila i sa Mirkom Novoselom.

Iskusni hrvatski stručnjak je, podsetimo, u izjavi ''Jutarnjem listu'' nazvao našeg centra Miroslava Raduljicu ''drvosečom'', a sada, samo par dana posle toga, tvrdi da se ''ne seća takve izjave''.

Novosel se danas ponovo oglasio u izjavi za ''Blic'', sa potpuno drugačijom pričom o Raduljici.

''To je bio telefonski intervju, bez autorizacije, i ne znam zašto je to tako izašlo... Ja se, iskreno, ne sećam da sam to rekao! Ma nema ni veze, pa ja samo reči hvale imam o tom momku. Za mene je on prototip modernog centra. Koristi snagu na pravi način, već se dokazao i prošle godine na Mundobasketu'', izjavio je Novosel.

I ne samo tom, on smatra da i Hrvatskoj treba jedan Raduljica!

''Naš Tomić je kao dominantan centar i protiv Čeha dao nula poena, a Raduljica Finskoj 27. Pa, o čemu onda pričamo'', pita se Novosel, a pitamo se i mi o čemu je pričao u svom prethodnom intervjuu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Predrag Ristić
Friday, 18.09.2015
01:20

Nkog normalnog u Srbiji ne zanima,sta dementni Novosel prica ili to neko izmislja.Ja u komentare bacim pogled ponekad, i kad neke gluposti procitm, skrenem.Ja gledam Srbiju,navijam za istu,i ne zanimaju me komentari bolesnih Hrvata i njima slicnih, ali i nekih nasih, koji se bar tako predstavljaju.A neki nasi novinari, sa vrlo jadnom biografijomn neka dobro razmisle,dali sebe ovde pronalaze.

avatar
MIKRONIJE
Friday, 18.09.2015
00:06

Voleo bih da ga hvale posle Litvanije jer ce tu imati najtezi posao do sada, Ceska i Finska nemaju pravog centra i normalno je da je dominirao po meni je cak morao da postigne mnogo vise poena protiv Ceha jer ga je cuvao Veseli koji je pola Radulje. Moja prognoza jeste odavno da ce u finalu biti Litvanija i Spanija ali se ipak nadam potajno da mozemo da iznenadimo mnogo jake Litvance jer tu svakako imamo vise sanse nego da su prosli Italijani.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 18.09.2015
01:35

Ne znam zasto si ti ikada video Litvance u finalu, kada imaju 2 i po igraca, bas kao i Italija

avatar
stevan_vasic90
Friday, 18.09.2015
06:46

Mnogo jake Litvance? Litvanci su protiv smešnih ekipa jedva pobeđivali u grupi, u 1/8 finala jeeeedva prošli, bukvalno se provukli, a u 1/4 finala dobili su Italijane iz 2 razloga: n1. Italijani su se uplašili imena protivnika;n2. Italijani su jedna ne-timska ekipa koja sve pokušava da reši na individualni kvalitet, a protiv timskih ekipa to ne može. Koliko god kvalitetnih pojedinaca imali oni su jedan prosečan tim i ništa više. Mekani su i nemaju pojma da igraju odbranu, uostalom utrpali smo im 101 poen, to dovoljno govori o njima. Teže je igrati protiv Češke i Gruzije nego protiv Italije, ako ćemo realno.nnAko Srbija bude odigrala sa 90-100% svojih mogućnosti ovaj meč dobijamo sa +10. Očekujem da se nalože na nas u prvom poluvremenu, ali ih u drugoj polovini 3. četvrtine i u 4. lomimo na dužu klupu. Ne može se protiv jakih ekipa samo šutevima, a od Litvanaca smo samo to i videli na ovom Evrobasketu. Onakav šuterski dan kao protiv Italije teško da može da im se ponovi. Ja sam Litvaniju i priželjkivao u polufinalu baš kao što sam u finalu priželjkivao Francuze iako su domaćini, a e Špance, jer je jedan tim jako teško dobiti na istom turniru 2 puta. Ali hajde da dođemo do finala a onda ćemo već videti kako protiv Španije koja uopšte nije ista ekipa iz grupne faze, to će eventualno biti meč na pola koša ko god da ga dobije.