I kad je najteže, Vujošević veruje u velike stvari!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.08.2017.
22:34
Izvor: Sportske.net, SportSport.ba

U teškim trenucima zbog ozbiljnih zdravstvenih problema, trofejnom stručnjaku su njegovi igrači sinoć vratili osmeh na lice.

Beta/SašaĐorđević/Dr
Beta/SašaĐorđević/Dr

Povezane vesti

Uspeh reprezentacije Bosne i Hercegovine u pretkvalifikacijama za  Evropsko prvenstvo protkan je brojnim emocijama.

Sa velikim problemima suočavali su se ''Zmajevi'' pred početak ovog takmičenja, selektor Vujošević nije mogao da računa na veliki broj kvalitetnih igrača, ali su oni mlađi koji su mu bili na raspolaganju pokazali da i na njih može ozbiljno da računa.

Emocije su kulminirale posle meča u Slovačkoj, kada je Duško Vujošević hitno hospitalizovan zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Ipak, njegovi igrači su smogli snage da i bez njega na klupi dobiju odlučujući meč protiv Jermenije (83-66) i tako izbore plasman u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Dan posle trijumfa Muse i drugova, Vujošević se oglaio u izjavi za ''Sportsport.ba'' i izneo svoje prve utiske o ovoj utakmici.

"Gledao sam utakmicu, naravno, i to s velikim emocijama. Jako sam sretan što je ovaj tim na vrlo teškom terenu i protiv reprezentacije koja ima tri igrača s američkim pasošem napravio podvig. Posebno bih pohvalio Bajramovića, koji je u svoje majstorske i mirne ruke uzeo vruć krompir i istjerao priču na najbolji mogući način'', izjavio je Vujošević.

Posle ovog uspeha, trofejni trener očekuje i reakciju države, ali i pre svega da se i mnogi drugi igrači odazovu njegovom pozivu. I ne samo to, nego i da svim srcem pokažu želju za uspehom nacionalnog tima.

''Od ovoga svega sada treba napraviti kapital, odnosno zadržati ono što je zdravo i priključiti još neke kvalitetne igrače. Važno je i da iza projekta stane država, što ovi momci zaslužuju'', istakao je Vujošević.

Potvrdio je i da mu uspeh ''Zmajeva'' mnogo znači, a kada je njegovo zdravstveno stanje u pitanju, izneo je najnovije informacije.

''Trebao bih ubrzo na ležanje u bolnicu, gde ću biti pod totalnom kontrolom i nadam se da ću se pod intenzivnim tretmanima i jačim dozama antibiotika uz mirovanje izboriti sa teškom bolešću'', poručio je Vujošević, koji je imao i jednu poruku za sve ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini.

"Pametni ljudi kažu, od tuđeg dobra može da ti bude samo dobro, a od zla samo zlo. Prema tome, bez obzira na političke igre, sa zajedništvom i sa dovoljno ljubavi možemo napraviti velike stvari".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 20.08.2017
23:31

Daj bre, Dule, odmori malo ovog puta jer ovako dalje zaista vise ne mozes, znam da ce ti to tesko pasti, ali to je za tvoje dobro, zdravlje je najvaznije!!!