I Jokić digao ruke, "Bradonja" se umiriti ne može!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 19.03.2017.
09:45
Izvor: Sportske.net

Nevolje za Jokića sa penalima, za Denver slede iskušenja. U Holivudu izviždali Lebrona jer nije igrao, "Grizliji" pojeli San Antonio. Kariju ovacije, pogađate šta je uradio?

Beta/AP Photo/Mary Altaffer
Beta/AP Photo/Mary Altaffer

Povezane vesti

Golden Stejt je bio siguran protiv Milvokija, a Mat Barns koji je doveden kao alternativa za povređenog Duranta je sa dve trojke započeo veliku seriju u drugom periodu, već tada je bilo jasno da Milvoki nema šta da traži u Ouklendu.

Stef Kari je ubacio 28 poena, "potpisao" se na utakmicu trojkom sa pola terena na kraju prvog poluvremena, koš je digao "Orakl Arenu" na noge. U drugom poluvremenu bilo je +27, pa je Stiv Ker odmarao startere.

Nikola Jokić je ubacio 16 poena, uz polovičan šut, imao je 5 skokova i 4 asistencije, pobedu iz Kolorada je odneo Hjuston. Harden je brojao do 40, dodao je po 10 skokova i asistencija, a tim iz Teksasa je i pored toga što se ispromašivao za tri poena stigao do bitne pobede. Jednostavno, Denver je promašio 11 bacanja, 18 polaganja, Nagetsima je nedostajao pravi Jokić koji je bio u problemu sa penalima.

"Oni su pogađali šuteve, mi nismo, i to je razlika",  kaže Srbin.

Ali, razlika je bio Harden. Bradonjin 19 tripl-dabl u sezoni i drugi za 24 časa nas dovodi do neverovatnog podatka, za dva dana dao je 81 poen, imao 25 skokova i 21 asistenciju.

Denveru su nedostajali Danilo Galinari, Vilson Čendler i Darel Artur. Naredni meč ova dva rivala je već u ponedeljak u Hjustonu.  Za Denver kreće serija, sedam od narednih devet mečeva igraće van Kolorada, tu se rešava sudbina plej ofa.


San Antonio opet kasni za Voriorsima, izgubili su u Memfisu u derbiju večeri. "Grizliji" su sada vratili samopouzdanje, ponovo deluju kao tim za velike stvari. Konli je ubacio 19 poena, u poslednjoj četvrtini su dobro pritisli rivala, vraćanje principima, odnosno jakoj odbrani dnelo im je četiri pobede u nizu. Njihova odbrana je prinudila Sparse na 15 grešaka i spustila ih na 44% šuta. Ovo je drugi poraz San Antonija u nizu, nakon što su na kratko preuzeli prvo mesto u ligi.

Gasolovi su 22. put u karijeri bili na suprotnim stranama u regularnoj sezoni. Ali, Pau nije počeo u petorci, ubacio je 8 poena, Mark duplo efikasniji sa 16.

Šampion se loše proveo u Los Anđelesu, ali pogađate, odmarali su veliku trojku, Lov se tek oporavio, Kajri i Lebron su meč presedeli na klupi na +30 za Klipse i nije neko iznenađenje. Blejk Grifin je ubacio 23 poena, Džordan imao 17 skokova. Domaća publika ljuta što je spektakl izostao, želeli su da vide Lebrona na delu, a Tajron Lu, kouč Klivlenda je rekao da Džejmsu nije bilo pravo što ga odmara. Doduše, biće u timu sutra uveče protiv užasnih Lejkersa. Klipersima je pobeda dragocena, zadržali su peto mesto ispred Oklahome.

Oklahoma je dobila Sakramento, Portland rasturio Atlantu u Džordžiji. Blejzersi su odigrali sjajan meč, Nurkić uz 12 poena, imao 9 skokova, 6 asistencija i 5 blokada. Gosti su odigrali fantastičnu prvu deonicu, stigli do velike prednosti, bilo je +22 nakon prve četvrtine. Atlanta se nije spustila na manje od -11 do kraja, nisu u formi, kasne sada za trećeplasiranim Torontom tri pobede. Što se Portlanda tiče, Denver im beži dve pobede, ima teži raspored, Blejzersi definitivno imaju šansu za plej of.

Šarlot je savladao Vašington, Kodi Zeler je ubacio 19 poena, pa su Hornetsi prekinuli seriju od tri poraza. Svejedno, njihove šanse za osmo mesto na Istoku su samo teorija. Kasne četiri pobede za Majamijem, do kraja je 13 utakmica.

Čikagove šanse su veće, posle pobede protiv Jute. Džimi Batler sa 23 poena, potpomognut rezervama je utišao "Džez", Bobi Portis je brojao do 22, partija karijere za njega. Klupa Čikaga je ubacila 44 poena, to je bila prevaga. Sada Bulsi kasne za Majamijem jednu i po pobedu, zanimljivo da su Jutu dobili i u gostima, ovo je njihova prva "metla" protiv Džezera u poslednjih pet sezona.

Rezultati:

Golden Stejt - Milvoki 117:92
Denver - Hjuston 105:109
Memfis - San Antonio 104:96
Čikago - Juta 95:86
LA Klipers - Klivlend 108:78
Šarlot - Vašington 98:93
Oklahoma - Sakramento 110:94
Atlanta - Portland 97:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke