I Aca Petrović ''skida kapu'' pred maestralnim Jokićem!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.02.2017.
18:41
Izvor: Sportske.net, nezavisne.com

Ni selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović nije ravnodušan prema igrama našeg košarkaša Nikole Jokića ove sezone u NBA ligi.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sve su brojniji ljubitelji košarke širom sveta koji ne kriju divljenje učinkom Nikole Jokića ove sezone u Denver Nagetsima.

Izuzetak nije ni selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović, koji je u intervjuu za ''Nezavisne'' odao priznanje sjajnom srpskom košarkašu.

''Nikola Jokić je buknuo onog trenutka kada su u Denveru procenili da treba da mu daju veću minutažu od Jusufa Nurkića. To je tako u životu, došlo je do Nurkićevog trejda u Portland, Jokić se isprofilirao u dominantnu peticu i kapa do poda za ono što je napravio proteklih meseci'', ističe Petrović.

Ako bi Jokićeve partije mogle i da ga uplaše u susret Evrobasketu na leto, ono što ga raduje jesu i odlične partije hrvatskih reprezentativaca u NBA ligi, uz Žižića koji se odlično snašao u Darušafaki, u Evroligi.

''Ante Žižić je jako dobar u Darušafaki, Ivica Zubac je našao svoje mesto u Lejkersima. Mladi naviru, a oni bi trebalo da popune ta neka mesta koja su nam bila probematična.

Bojan Bogdanović i Dario Šarić su postali lideri svojih timova. Mali problem je manja minutaža za Marija Hezonju, dok je Dragan Bender imao operaciju. Ja već naredni mesec idem u SAD, gde ću se videti sa svima njima''
, izjavio je Petrović.

Kada su u pitanju aktuelnosti u regionu, Petrović Crvenu zvezdu vidi kao ubedljivo najvećeg favorita za osvajanje nove titule.

''Sve osim ponovnog naslova Crvene zvezde predstavljalo bi iznenađenje. Ipak, treba predvideti da će u tom eventualnom finalu biti dosta umorni. Treba videti kako će pre svega reagovati Cedevita'', objašnjava Petrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešimir K Lora
Tuesday, 14.02.2017
20:08

Srbija stvarno moze do trona Europe ako se stvari poklope i meni ste medu favoritima , a i mi imamo stvarno dobru reprezentaciju i košarka je zadnje 3,4 godine napokon pri vrhu gdje treba biti..

avatar
Samo Barsa1
Tuesday, 14.02.2017
20:29

Vas najbolji igrac je Bojan Bogdanovic. Ali opet ne mozete protiv nas, ali i vi ste dosta ojacali.

avatar
Krešimir K Lora
Tuesday, 14.02.2017
23:28

cuj vas sport je kosarka i jaci ste tu vec dugi niz godina, a nas je nogomet i mi smo ponosni na njega.. naravno u nogometu je najteze postici neke ogromne rezultate , ali mi smo bili treci na SP 98, drugi na FIFInoj ljestvici, godinama u top 1o gotovo uvijek na velikim natjecanjima, igraci u najvecim klubovima i to nas veseli najvise. Ipak je nogomet br.1 i uvijek ce biti..ja vama iskreno zelim sve najbolje i mislim da ce te u Rusiju

avatar
Ramazzotti_blu
Tuesday, 14.02.2017
20:43

Bilo bi lepo gledati susedski derbi u finalu