Hvala za sve - Milica se bronzom oprostila od reprezentacije!

Autor: Nikola Miloradović
subota 20.08.2016.
21:09
Izvor: Sportske.net

Košarkašica Srbije Milica Dabović rekla je danas da je osvajanje bronzane olimpijske medalje u Rio de Žaneiru najbolji način da završi karijeru u reprezentaciji.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkašice Srbije osvojile su danas bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto su pobedile Francusku sa 70:63.

"Na kraju kad čovek dodje prazan, ali da pre toga nije mogao da ode kući a da ne osvoji nešto... U glavama nam je bilo da će svi sportisti na koje smo ponosni otići kući sa medaljom i da bi bilo loše da mi budemo četvrte i ostanemo bez medalje. Ovo je najbolji način da završim reprezentativnu karijeru, ponosna sam na sebe, jer sam dala srce za Srbiju, odlučila sam da igram za nju i uvek sam davala maksimum. Ovo je najbolji način da odem", rekla je uplakana Milica Dabović novinarima u Rio de Žaneiru.

Dabović je jedva dala izjavu, plakala je i bila veoma emotivna. Ona je kroz suze rekla da jedva čeka da dodje kući i raduje se sa narodom, koji je verovao u tim.

"Hvala svima koji su verovali zbog onih koji nisu. Dokazali smo... Kao što nas je Marina godinama zvala da smo 'fejkače' ili da nismo 'fejkače', možemo da se ne volimo i ne družimo van terena, ali na terenu smo uvek jedno i to nas je dovelo do ovoga. Bronza sija kao zlato. Ovo će dugo da traje, nove generacije dolaze, ne znam da li će oni imati ovoliko srce i ovakve emocije, to je pobedilo. Mi smo Srbi rodjeni da pobedjujemo, imamo veliko srce i uvek dajemo sve od sebe, kao što smo danas", rekla je ona.

Milica Ana Dabović
Foto: fiba.com

Miličina sestra Ana rekla je da je Srbija pokazala da je tim.

"Pobediti onako Australiju, a posle na onakav način izgubiti od Španije i posle toga odigrati najbolje za medalju. Srbija, ovako mala država, donela je po jednu medalju u sva četiri timska sporta, a razmišljale smo samo da ne budemo mi ti koji je neće osvojiti. Borba je bila fenomenalna, energija, to sam osetila na terenu. Drago mi je što na ovaj način završavam Igre. Možda smo u polufinalu mogli da dobijemo Španiju, ali uvek je lepše da turnir završiš pobedom a ne porazom u finalu", rekla je ona.

Ana se na kraju utakmice zagrlila sa sestrom, a novinare je zanimalo šta joj je u tom trenutku rekla.

"Rekla sam joj da je zaslužila da na ovaj način završi karijeru sa reprezentacijom. U novembru su kvalifikacije, igraće i završiti pred našim narodom. Rekla sam joj da je zaslužila, način na koji je igrala, predala sebe, srce i telo i sve živo. Ponosna sam na nju i ceo tim", rekla je Ana Dabović.

Reprezentativka Tamara Radočaj rekla je da će ekipa ostati bez glasa bodreći ostale srpske timove u završnici Igara i da želi da "padne još koja medaljica".

Košarkašica Nevena Jovanović navela je da ekipa još nije svesna šta je uradila.

"Drago mi je zbog devojka i trenera, zajedno smo pet godina. Ovo je ogroman uspeh za celu Srbiju. Ostaje nam da slavimo, nema spavanja, nema stajanja", rekla je ona.

Reprezentativka Sara Krnjić rekla je da jedva čeka da izadje na balkog gradske skupštine Beograda i proslavi sa narodom, "pošto ovo nijedna od nas nije očekivala, ovo je čudo".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Sunday, 21.08.2016
14:24

Kako ce mi nedostajati da je gledam u reprezentaciji :/

avatar
Don.Mile
Sunday, 21.08.2016
11:25

bolje da se oprostila od selfija i intagrama

avatar
Dragan Andric
Saturday, 20.08.2016
22:43

veliko hvala sampionke

avatar
Saturday, 20.08.2016
21:21

Tako je, ostavila je oprostaj za posle Igara, a zelja joj je bila neka medalja:-D Hvala za sve!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 22.08.2016
13:48

Kakva je tebi inače košarkašica, ja mislim da je jako požrtvnovana, dobro igra u odbrani... Ženska verzija Markovića

avatar
Monday, 22.08.2016
13:54

Tako nekako. Jedna od onih za koje bi svaki trener pozeleo da ih ima u timu.

avatar
Malo veliki covek
Saturday, 20.08.2016
21:18

Ko bi rekao da ima 34 godine već, izgleda kao da ima 26-27... Hvala Milice na tvom trudu i borbenosti!