Hrvatski novinari opsedaju Đorđevića, objasnio im je zašto su Srbi bolji u košarci!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.09.2017.
11:50
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Još jedan intervju Saleta Đorđevića koji je izazvao veliku pažnju u Hrvatskoj.

Epa/Rainer Jensen
Epa/Rainer Jensen

Povezane vesti

Boravak Saše Đorđevića sa ekipom Bajerna na turniru u Zadru, nepunih nedelju dana posle osvojenog srebra sa Srbijom na Evrobasketu, hrvatski novinari koriste za opširne razgovore sa srpskim selektorom.


Tamošnji novinari su dobili informaciju da je Sale produžio ugovor sa KSS-om i da će u naredne četiri godine voditi ''Orlove'', ali on ih je odmah demantovao, što naravno ne znači da se to neće desiti u narednom periodu.

''Ne, to nije tačno. Imam ugovor do 2019'', izjavio je Đorđević, a na dodatno pitanje šta će biti ako Bajern zaigra u Evroligi, uzvratio je:

''To sada nema veze, ove je sezone ovako, mogu voditi kvalifikacije''.

Naravno, hrvatsku javnost i dalje intrigira kako je Srbija bez sedmorice važnih igrača uspela da nastavi niz uspeha na najvećim takmičenjima i stigne do finala Evrobasketa.

Đorđević u tome ne vidi ništa čudno. Ambicije ostaju iste, uz vredan rad i maksimalnu želju za uspehom kod svih igrača koji su mu na raspolaganju.

''Već četiri godine smo zajedno. Naš je odnos profesionalan, ali i prijateljski. Mnogi me zovu i pitaju za neke svoje životne odluke. Oni su u meni prepoznali starijeg brata, ako ne i nešto više od toga.

Kad sam preuzimao Srbiju, cilj je bio da se stalno borimo za medalje. Hoćemo li ih osvojiti, to ne znamo, ali mora postojati spoznaja da smo stvarno jaki.

Recimo, nama je cilj bio dobiti Španiju, jer su oni dominirali deset godina, za mene je to bio znak da možemo sa svima. Sve to je začinjeno velikim radom, odricanjem, odnosom igrača prema zahtevima i tu smo izvukli maksimum'', objašnjava Đorđević.

Posebno zanimljivo u ovom intervjuu bilo je Đorđevićevo objašnjenje zbog čega Srbi tako dobro igraju košarku i zašto ovaj sport ponajviše odgovara našem karakteru.

''Košarka je sport vica, podvale, ono 'gledam levo, dajem desno', tu ima šarma, šale, zezanja. Isto kao što i vi živite ovde, čim se ustanemo, moram smisliti neku podvalu jer tako smo odgojeni.

Gledaš kako da prevariš sistem, kako da kupim auto za manje novca, kako da nešto što košta 100 platim 50. To je to. Na ovom prostoru i dalje ima odličnih reprezentacija. Evo, Slovenija je prvak'', istakao je Sale.

Pohvalio je Bogdanovićevu posvećenost košarci, naglasio da je košarka za Bogdana ''cilj, a ne sredstvo'', da je on ''neviđen potencijal'', a da sada ide na viši nivo u NBA ligi.

Na pitanje novinara, istakao je i da će Bogdan i posle Teodosićevog povratka biti jedan od vođa našeg nacionalnog tima.

Naravno, i ovoga puta su hrvatski novinari zatražili Saletovo mišljenje o novom neuspehu njihovog nacionalnog tima, ali on je još jednom izbegao da se detaljnije bavi tom temom.

''Trener sam reprezentacije koja je, možda, vaš najveći rival. I ne bih se želeo uvlačiti u tu priču jer se moje reči mogu pogrešno protumačiti. Vi analizirajte svoje stvari, mi ćemo svoje, tako je najpametnije.

Uspeh je relativan pojam, kao i lepota, svako to može tumačiti na svoj način. Imali ste priliku, to je sigurno'', izjavio je Đorđević.

Ipak, jednog hrvatskog reprezentativca je posebno izdvojio - Darija Šarića.

''On se meni jako sviđa. Posebno njegov stav oko igranja za Hrvatsku. Kad su ga u Filadelfiji pitali šta će biti s reprezentacijom, bez razmišljanja je kazao da će igrati. To je pravi pristup'', konstatovao je Đorđević, a kompletan njegov intervju pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Che NS
Sunday, 24.09.2017
12:42

Uzivanje je slusati ga. Za razliku od svakodnevnih budalastina iz raznih sfera zivota,slusanje Saleta predstavlja pravo uzivanje...Naklon do poda!!!

avatar
Džon Rambo
Sunday, 24.09.2017
12:19

Koliko smarate sa Hrvatskom više!!!

avatar
Markidzani
Sunday, 24.09.2017
12:19

Kakav gospodin...