Hrvatska dobija novog selektora, Trinkijeri prvi kandidat!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.11.2016.
14:17
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaškog kluba Brose Bamberg Andrea Trinkijeri prvi je kandidat za novog selektora hrvatske reprezentacije.

Screenshot: YouTube/Brose Bamberg TV
Screenshot: YouTube/Brose Bamberg TV

Povezane vesti

Muška košarkaška reprezentacija Hrvatske ući će u novi ciklus sa novim selektorom na klupi, pošto je predsednik Saveza Stojko Vranković za TV Nova potvrdio da sa Acom Petrovićem neće biti produžen ugovor.

"Mislim da je ciklus iza nas, predolimpijski turnir u Torinu i nastup u Rio de Žaneiru, pokazao da reprezentacija Hrvatske ima dobru podlogu da posle mnogo godina opet osvaja medalje" rekao je Vranković.

Odluku o nasledniku Ace Petrovića donosiće Stručni savet u kojem su Dino Rađa, Josip Vranković, Toni Kukoč i četvorica trenera iz hrvatske lige, ali već sada se zna ko je prvi favorit za mesto selektora.

"Stručni savet će razmotriti kandidate, razgovarati sa njima i izabrati najboljeg. Spekuliše se da to može biti i stranac, odnosno pominje se ime Andree Trinkijerija, ali on je po majci Hrvat i odlično govori jezik tako da ga ne moramo smatrati strancem. On ima želju, tako da je sada samo pitanje finansijske prirode" dodao je Vranković.

Trener Brose Bamberga Andrea Trinkijeri rođen je u Milanu ali u sebi ima crnogorske i hrvatske krvi jer mu je majka iz Hrvatske, a baka iz Crne Gore. Otac mu je Amerikanac, a deda iz Italije.

Podsećamo da je Aca Petrović predvodio reprezentaciju Hrvatske do plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a zatim i do četvrtfinala Igara gde ih je eliminisala Srbija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
G0RAN
Monday, 21.11.2016
16:25

Majka,otac,djed i baba iz četiri zemlje..Zanimljivo.

avatar
Millanista 00
Monday, 21.11.2016
18:21

Kao onaj nekadasnji njemacki reprezetativac u fudbalu, rodjen je u Brazilu, majka mu njemica, otac panamac, baba iz meksika a djed iz argentine. Igrao je za Stutgart, al sad ne mogu imena da mu se sjetim.

avatar
Millanista 00
Wednesday, 23.11.2016
17:46

Jeste, znam da je tako nesto, ali nisam znao je li majka Panamka, ili otac Panamac :)

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 23.11.2016
11:29

Obrnuto, tata mu je Nemac, a mama Panamka (valjda se tako kaze Hahaha), a na sve to zna i madjarski jezik jer (ocito:)) sigurno odatle vodi poreklo po tati, zbog mame (i dede) prica i spanski, a zena mu je hrvatske nacionalnosti tako da mozda ponekad progovori i na jeziku koji mi razumemo:-D

avatar
Millanista 00
Monday, 21.11.2016
23:43

Nije, Kakau je brazilac, radi se o Kevinu Kuranji. Ovaj je imao 3 drzavljanstva, kako ne znam ali je imao Njemacke, Paname i Brazila.

avatar
violafan
Monday, 21.11.2016
19:49
avatar
Nikolas Batum
Monday, 21.11.2016
15:49

I Grega Popovica da dovedu, ne vredi. Kome je u krvi da bude gubitnik, ne pomaze nista, pa makar i Durenta naturalizovali.

avatar
Krešimir K Lora
Monday, 21.11.2016
16:58

a dobro za to smo u svim drugim sportovima od nogometa do klizanja pobjednici meni dobro..posebno nogomet jer on je daleko najbitniji,a da ne govorimo za bas sve sportove jer svuda imamo ili prvaka,ili zlato. Odi na povijest Olimpisjkih igara ljetnih i zimskih naucices nesto,kao i to odakle trenutno dolazi najjaci covjek na svijetu Mirko Miočić..Prvokacija nepotrebna pa odgovaram, iako je realnost da u košraci nismo dobri kao prije ali nazvat ih gubtnicima jer su bili u četvrtfinalu OI i izgubili od boljeg je smijesno..eto

avatar
Jacopo Belbo
Monday, 21.11.2016
18:08

Ma, ko kaze da u kosarci niste dobri? Saric i Bojan su medju najboljim Evropljanima. Mi smo isti narod i slicni smo u svim sportovima. Razlike proisticu samo iz sistema i organizacije. I sta te boli Q za provokacije? Normalni ljudi ne provociraju.

avatar
Krešimir K Lora
Monday, 21.11.2016
16:59

I da krivo sam napisao Stipe Miočić..A tek svjetksa legenda Cro Cop ma joj naša sportska povjest mogao bi danima pisat ali nerealnom čovjeku je to tesko priznat,,