Hrvati već u velikom problemu, NBA igrač najavio da neće igrati na Evrobasketu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.03.2017.
17:45
Izvor: Sportske.net

Prvi otkaz u najavi u selekciji Hrvatske, kada je u pitanju nastup na Evropskom prvenstvu.

EPA/JORGE ZAPATA
EPA/JORGE ZAPATA

Povezane vesti

Posle prošlogodišnjeg evidentnog napretka, ali i odličnih igara nekolicine njihovih košarkaša ove sezone u NBA ligi, u Hrvatskoj dosta očekuju od predstojećeg Evrobasketa.

Uvereni su da je došlo vreme da prekinu post dug 22 godine bez osvojene medalje, ali selektor Aleksandar Petrović se već susreće sa prvim potencijalnim problemom, kada je sastav ekipe u pitanju.

Naime, košarkaš Orlando Medžika, 22-godišnji Mario Hezonja najavio je u izjavi za ''Trendbasket'' posle meča sa Torontom da najverovatnije neće biti u stanju da odgovori reprezentativnim obavezama ovog leta.

''Čeka me dugo leto sa Orlandom, treninzi i slično. Ne želim sada da pričam o tome, ali mislim da neću igrati za reprezentaciju. Tokom leta ću najviše raditi na konstantnosti, mojoj igri u napadu i pokušaću da dodam još neke delove kako bih bio kompletniji igrač'', poručio je Hezonja.

On je iznenadio i izjavom da uglavnom ne prati utakmice u Evroligi, a u prilogu pogledajte i najbolje zakucavanje prošle noći u NBA ligi, u režiji Marija Hezonje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 30.03.2017
18:27

Zašto bi pratio nikad slabiju €L. Košarka u Evropi je u žestokom padu. Pogledajte finala SP i OI, Amerika je oduvala najbolju evropsku reprezentaciju sa po oko 30 razlike. Evropski igrači bi pre na NBA trening nego na EP. To je ponižavajuće za evropsku košarku, a negde tamo 2010. su najbogatiji evropski klubovi dovodili pojačanja iz NBA za ogroman novac, 2011. je bio lok-aut pa je evropska košarka bila izuzetno jaka. Nakon toga svake godine slabija i slabija.