Hrvati ponosni na sjajnog Šarića, on brine zbog reprezentacije: ''Nikako da osvojimo medalju''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.03.2017.
19:20
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Dario Šarić, baš kao i Bojan Bogdanović, svojim igrama u NBA ligi ove sezone vraćaju nadu ljubiteljima košarke u Hrvatskoj da bi njihov nacionalni tim na Evrobasketu konačno mogao da prekine višedecenijiski post kada su medalje u pitanju.

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Bogdanović je blistao u Bruklinu, u istom stilu nastavlja i u Vašingtonu, a Dario Šarić se posle meča sa Lejkersima i pobede njegove Filadelfije od 118:116 može pohvaliti rekordom karijere u NBA ligi.

On je u ovom meču upisao 29 poena uz šut za dva poena 10/20, pa su sve glasnije procene da će upravo on biti ''ruki godine''.

U izjavi tamošnjim medijima, Šarić je poručio da time ne želi da se opterećuje i sebi stvara dodatni pritisak, mada bi mu svakako mnogo značilo ukoliko bi se ove najave i obistinile.

Jedini razlog za brigu u ovom trenutku mu je učinak reprezentacije Hrvatske, koja još od 1995. godine i silaska s postolja u Atini nema više nijednu osvojenu medalju.

Utisak je da će Hrvati na Evrobasketu na leto imati čemu da se nadaju, ali je Šarić oprezan u prognozama.

''Hrvatska reprezentacija nekoliko poslednjih godina malo pati. Teško je, uvek smo tu negde, ali nikako da dohvatimo medalju. Pomalo je naravno i razočaravajuće. Sad imamo nekoliko igrača u NBA-u, momke koji mogu doneti nešto novo, ali sve što ja mogu obećati je da ćemo dati sve od sebe. Ponekad pobediš, ponekad izgubiš. To je sport, to je tako'', istakao je Šarić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 13.03.2017
21:12

Свака теби част, ниси ти крив што су неки твоји претходници једном без разлога сишли са постоља, и од тад твоја земља никад да узме медаљу!

avatar
Ninoslav Krejic
Monday, 13.03.2017
20:41

Nikako da osvoje medalju jer ih prati prokletstvo kada su 95 godine sisli sa postolja kada je Jugoslavija bila prva nikada se vise i nisu vratili na postolje