Hrvati opet o ''Delijama'': ''Atmosfera linča, ali Nole je veliki čovek!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.02.2016.
19:16
Izvor: Sportske.net, tportal.hr

Iz Hrvatske stiže još jedna reakcija na evroligaški duel Crvene zvezde Telekom i Cedevite u ''Pioniru''. Još jedna osuda ponašanja ''Delija'', ali je bar Novak Đoković ovoga puta dobio pohvale.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle tekstova u pojedinim hrvatskim medijima u kojima se osuđuje i Novak Đoković jer je navodno pevao ''nešto što nije trebalo'', tamošnji ''Tportal'' je iz nešto drugačijeg ugla posmatrao celokupnu atmosferu u beogradskom ''Pioniru'' prošlog četvrtka.

Kao što znate, Zvezda je slavila sa 94:74, ali je u Hrvatskoj glavna tema postalo ponašanje navijača domaćeg tima i pevanje pojedinih pesama u ''Pioniru''.

Ni pomenuti portal se ne izdvaja u osudi ''Delija'' zbog toga, bez obzira na ogromnu podršku koju su dali svojim ljubimcima.

''Atmosfera? Navijački moćna, civilizacijski skromna... Zvezdaši su još jednom prikazali svoju odanost četničkom pokretu i tamo se to eliti (posledično, ni 'nezavisnim' medijima) ne čini spornim, te se u prvi plan stavljaju neke zaista impresivne navijačke scene'', navodi ''Tportal'' u tekstu pod naslovom ''Đoković i u atmosferi linča pokazao da je čovek''.

A onda je pažnja posvećena najboljem teniseru sveta i njegovom ponašanju na ovoj utakmici.

Za razliku od prethodnih reakcija iz Hrvatske, u ovoj se Đoković ističe kao veliki čovek.

''Od svojih početaka smiruje tenzije i dokazuje da je iznad mećave koja razdvaja. Još kao tinejdžer je pred dvoranom ispunjenom srpskom dijasporom rekao da nije Hrvat nego Srbin, ali da je to vrlo slično.

Zatim je u vrućoj atmosferi Dejvis kupa u Splitu svojim dvodnevnim ponašanjem zaslužio pljesak koji je bilo možda i najteže zaslužiti, vratio se lani u Umag iako nije nastupao...

Jako dobro zna da je u Hrvatskoj dobijao prve ATP pozivnice, da su mu mnogi Hrvati pomagali kada mu je najviše trebalo i još bolje zna da bi pevanjem bradatim zločincima na sve to pljunuo'',
konstatuje se u tekstu uz zaključak da je ''Đoković bio glasan kada se navijalo i tih kada se vređalo'', kao i da je ''mogao mirno da zaspi posle utakmice''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Petkovic
Tuesday, 16.02.2016
12:38

Ovi su bre bolesni...

avatar
Dropkick Murphys 01
Monday, 15.02.2016
22:52

Lepo im je rekao Dr. Covic....

avatar
xman
Monday, 15.02.2016
21:30

Smaraju vise ovi hrvatski mediji...

avatar
Nenad Stanisic
Tuesday, 16.02.2016
13:03

Ne smaraju hrvatski mediji, smaraju nasi mediji o hrvatskim medijima. Sta nas zanimaju inferiorni, optereceni susjedi i njihovi mediji. Izdignimo se iznad Farma 1.2.3.4.5.6..... psihologije i sve u redu. Naravoucenije: gospodski ih docekas, na terenu zgazis, sa tribina zastrasis i teras dalje. ;)

avatar
xman
Tuesday, 16.02.2016
15:15
avatar
bobar84c
Monday, 15.02.2016
20:40

Cetnicki? Vidovdan ili mozda Mars na Drinu na usnama srpske vojske koja vam je oslobodila teritoriju od austrougarskog okupatora? Pokazite malo vise zahvalnosti izrodi . Kriza identiteta .. mrzim srbe dakle postojim .Gazi bre Zvezdo!

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Monday, 15.02.2016
20:34

Prvo se dogovorite da li je pevao (a sta i da jeste) ili nije, jedni pricaju jedno, drugi tvrde drugo...

avatar
RadovanRD
Monday, 15.02.2016
20:17