Hrvati i Slovenci 'podrivaju' ABA ligu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.02.2016.
15:20
Izvor: Sportske.net

Nedelje i meseci koji su pred nama mogli bi da dovedu do kraha regionalne košarkaške lige, posebno ako se uzme o obzir činjenica da neki učesnici već sada pokazuju intenciju sedenja na dve stolice.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Svega dva kola ostalo je do kraja ligaškog dela regionalnog košarkaškog šampionata, što znači da ćemo do kraja sezone videti najviše 29 utakmica ukoliko se polufinala i finale plej-ofa budu igrali na maksimalni broj mečeva.

Kako trenutno stoje stvari, vrlo lako se može dogoditi da ovo bude poslednja sezona regionalne košarkaške lige jer među predstavnicima klubova i Saveza iz kojih potiču nema konsenzusa kod najvažnijih pitanja.

"Mi zapravo imamo puno 'otvorenih' tema o kojima bi trebalo da se dogovorimo, i zauzmemo zajednički stav, ako je to moguće" počinje priču predsednik KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović.

Nije tajna da Evroliga razmatra mogućnost pozivanja Crvene zvezde Telekom za sezonu 2016/2017 čime bi svi drugi učesnici ABA lige "izvisili", a samim tim bi i postojanje takmičenja izgubilo smisao.

Zbog toga ne treba da čudi što predstavnici KS Hrvatske i KS Slovenije traže da kroz nacionalna prvenstva tih zemalja klubovi ostvaruju prolaz u takmičenja pod okriljem FIBA.

"Košarkaši savezi Hrvatske i Slovenije, koliko je meni poznato, uputili su dopise još pre nekoliko nedelja FIBA, u kojima traže da prolaz njihovih klubova u evropska takmičenja bude kroz njihova nacionalna prvenstva. Ovo odudara od dogovora vezanih za ABA ligu, a i po mom mišljenju, to je pokušaj sedenja na dve stolice" objašnjava Čović.

Nema sumnje da u ovakvoj situaciji klubovi pokušavaju da zauzmu što bolju poziciju u sukobu FIBA i Evrolige, što nikako nije dobro za ABA ligu.

"Ovo govori da mi još nemamo dovoljan stepen iskrenosti, a ni pripremljenosti, kako bi mogli da raspravljamo o ovim temama. Treba imati u vidu da mi zapravo i ne donosimo konačnu odluku, nego se zna ko je donosi. Čim je ovakav ambijent, onda postoji mogućnost da klubovi svojim postupcima ruše druge klubove, što nije dobro" otvoren je Čović.

Predsednik Crvene zvezde Telekom nije zaboravio da spomene još jednu bitnu temu o kojoj bi trebalo da bude reči na Predsedništvu ABA j.t.d. lige a koja se tiče rada Aleša Kamnikara.

"Cele ove sezone, nama je otvorena tema vezana za Aleša Kamnikara, koji je i pored puno rasprava opet sebi dozvolio da prekorači svoja ovlašćenja predviđena pravilnicima ABA lige" zaključuje Čović.

Na sednici Predsedništva ABA j.t.d. lige trebalo bi da bude reči i o kalendaru takmičenja za plej-of, ali će to posle svega ostati najmanje bitno pitanje pored svega što se trenutno događa u Evropi i regionu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 17.02.2016
18:15

On nekome kaže da želi da sedi na 2 stolice, a on sam sedi na milion stolica, pomenuću samo 3: kk crvena zvezda, kk crvena zvezda telekom (ivo lola ribar, fmp, refleks, crvena zvezda beograd, crvena zvezda diva), kk fmp (kk radničkii)! On nekome preispituje stepen iskrenosti, a on nije isrken ni kada izgovara ime kluba ni kada se predstavlja jer se klub zove kk crvena zvezda telekom, a on u tom klubu nije predsednik i nema nijednu funkciju! Mogao bih do sutra da govorim o njegovoj iskrenosti, moralu, poštenju itd ali mi komentar neće biti objavljen kao i uvek!